maanantai 1. lokakuuta 2012

Brunssien parhaimmistoa

Vieläkö muistatte brunssimme ystävien kanssa kuun alussa? Päätimme tehdä maistuvan leppoisasta aamupäiväsyömingistä perinteen. Sen "velvoittamana" kokoonnuimme taas yhteen, nyt ystäviemme kotiin kävelymatkan päähän. Isäntäperhe oli tehnyt suurimman osan kaikesta, mutta me muut autoimme kyllä osaltamme.

Tarjolla olleet croissantit olivat tosi lehteviä ja hyviä. Jatkossa meidänkin perhe ostaa sen tölkitetyn croissantti-taikinan sijasta pakasteesta pussin, joka uuniinlykkääjien muistin mukaan oli Pirkka-merkkistä.

Salaatteja löytyi sekä halloumi-pitoisena että omena-fenkolisena. Tarjolla oli myös itseleivottuja leipiä, leivänpäällisiä, savutaimenta ja brie-juustoa. Oli peuranlihapullia, hilloja ja luumuja.

Kuohuva kyllä kruunaa brunssin! Ja kahvi on pakollinen.
Munakokkelia/munapaistosta/munakasta oli koko pellillinen ja erilaisia makkaroita ja nakkeja kaksi paistinpannullista.
Mustikka-smoothie sopi hyvin pikkutyttöjen pöytään väriensä puolesta. Ja suuhun makunsa tähden.
Jälkiruuaksi oli kurpitsa-tuplasuklaa-muffinsseja sekä puolukkapiirakkaa vaniljakastikkeella. Kun kyselin reseptiä hirmu hyvään, punaiseen syyspiirakkaan, minut vinkattiin tuttuun blogiin

Kuvassa loistava oranssi mehu on vastapuristettua porkkana-appelsiinimehua. Miten joku niin terveellinen voi olla niin hyvää?

Seuraavaksi mennään nyssäköitten kera naapuriin, kolmanteen brunssiringissä mukana olevaan perheeseen. Täytyykin alkaa kerätä nälkää jo nyt...

4 kommenttia:

  1. Mmm,ihana brunssi ,tämä ja se teidänkin tekemä:)

    VastaaPoista
  2. Oi, mikä brunssi! Mahdoton määrä kaikenlaisia herkkuja. Tuon jälkeen ei varmaan tarvinnut syödä moneen tuntiin.:) Tuo puolukkapiirakka on niin hyvää, että meillä nykyään menee lähes kaikki puolukat joko siihen tai sitten tuoremehuun.;)

    VastaaPoista
  3. Minusta tällaiset ystävien tai perheen keskeiset runsaat brunssit on ihan parasta koska en ole ollenkaan aamupalaihmisiä. Brunssille alkaakin olla jo sopivasti nälkä ja mikäs sen mukavampaa kuin syödä hitaasti hyvässä seurassa.. Vaan teillä on ollu runsas buffet, huh huh.. tosi monia herkkuja. Itseleivottu leipä erityisesti näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Runsas setti kyllä oli ja mikä tärkeintä - maukas! Puolukkapiirakka oli luonteikasta ja hyvää!

    Minä taas olen syömäihminen kelloon katsomatta :). Brunsseista pidän erityisesti niiden rentouden takia ja juurikin mainitsemasi hitauden vuoksi. Ja silti jää koko päivä aikaa touhuta mitä lystää.

    Ihana leipä oli naapurin rouvan tekemää. Se oli kypsennetty valuratapannussa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin