lauantai 3. marraskuuta 2012

Mad cook : siitintä suuhun ja heinäsirkat napaan

Madventures-tyypit Tunna ja Riku ovat vallanneet Kellohallin omintakeisella Mad Cook-meiningillään. Kävimme tsekkaamassa ja maistamassa menoa Kulinaarimurulan Jaanan kanssa eilen. 
   
Saapuessa tunnelma oli odottava ja aasialainen. Afrikkalaisesta kielisoittimesta lähti kaunis ääni, samoin kuin sen näppäilijästä Malang Cissokhosta. Ostimme hetsillään Jaanan kanssa pöytäämme ah niin trendikkään ja ah niin hyvän Kung fu girlin. Makeahko riesling meni kyllä yltiöhyvin yhteen ruokien kanssa!
 
Esittelypaketin mukana tuli 5 ruokaseteliä, joilla sai ostaa hallin eri katukeittiöistä annoksia oman valintansa mukaan. Alunperin päätin maistaa kaikkea, mutta Nom xoai eli kaakkois-aasialainen mangosalaatti ei puhutellut minua yhtään. Samoin jätin väliin Sticky ricen ja mangon - montaa lajia minäkin suuhuni pistän mutta tahmainen kookospitoinen riisi ei suustani alas solahda. 
"Lavastus" paikanpäällä oli hieno verisiroiskeisia oviverhoja myöten. 
Possuramen oli todella hyvää syvänmakuisine liemineen. Etelä-afrikkalainen täytetty leipä intialaisella kikherne currylla nousi melkeinpä suosikikseni. Se oli mukavan mausteinen ja leipä ihanan pehmeä. 
Väliin tarjottiin yllärinä rapeita heinäsirkkoja. Inhoan noita pitkäkoipisia sirittäjiä kuten jotkut kammoavat hämähäkkejä tai käärmeitä. Siksi minusta oli ilo pureskella yksi lajin edustaja napaani. Suutuntuma oli mukava. Maku oli melko lailla sama kuin olisi rouskuttanut grillimaustettua popcornia. Sirkan siipi tarttui tiukasti ikeneen kiinni. 
 
Yhtälailla ihastuin myös brasilialaiseen lihapataan, feijoadaan. Se oli muhitettu kokonaisesta possusta ja mustapavuista. Söin näitä annoksia kaksi. 
 
Yhtenä juomavaihtoehtona oli jalluämpäri. Niitä näkyikin menevän kohtuuhyvin kaupaksi. Ämpäriin oli kaadettu jallun lisäksi aasialaista energiajuomaa ja cokista. 
 
Illan toinen ylläri oli -Rikun sanoja lainatakseni- härän kulli. Sitä oli keitelty pitkään salaiseksi luokitellussa liemessä.
Härän siitin liekitettiin jallussa ja näin siitä saatiin "tulikulli". Pöytään saatiin yhteislautasella pieniä maistiaispaloja härän paisuvaiskudoksesta. Olin odottanut kiinteämpää rakennetta - aika löysä se siis oli suussa. Maku oli lihaisa, kastikkeen ansiosta makeahkon tahmainen. 

Jälkiruuaksi vetäisin vietnamilaisen kahvin, Cá Phén. Toinen juomavaihtoehhto olisi ollut -Tunnan sanoja lainatakseni- päräyttävä intialainen Chai. 

Illan päätteeksi tuli aikamoinen kaukokaipuu. Japani voisi olla taas kova sana kun varannot hiukan kertyvät. 

Mad Cook illat ovat loppuunmyytyjä, mutta peruutusten varalta Kellohallin väki kerää jonotuslistaa. Virallisen ohjelman päätyttyä ja keittiöiden sulkeuduttua noin klo 22.30 paikalle voi paukata kuka vain nauttimaan juomatarjoilusta ja aasialaisesta tunnelmasta. Dj.n soittaessa tunnelma tiheni ja olisi voinut jalluämpäreiden myötä varsinkin äityä tanssiksi asti, jos minulla ei seuraavana aamuna olisi ollut edessä pitkää ajomatkaa. Suosittelen!

Herkku ja koukun Jytiskin oli käynyt syömässä sitä.

Merituuli vahingossa Jukan tunnuksella

13 kommenttia:

  1. Tällaista kainoa ihmistä ujostuttaa lukeakin :D

    VastaaPoista
  2. Apua! :D Menin lukemaan ja nyt mua vasta alkoikin jännittämään! Ja kuka helekutti lähtee mun seuraksi vapaaehtoisesti ;)

    VastaaPoista
  3. Heh mitä annoksia,kikkeleitäkin kastikkeessa;D Noita heinäsirkkoja olisin halunnut maistaa;olen aiemminkin kuullut että maistuvat aika kivalle.
    Feijoadaa olen kerran tehnyt ruotsinkielisen työväenopiston eli Arbiksen yhdistetyissä espanjankieli-ja ruokakurssilla,jossa teimme joka kerralla eri latttarimaan ruokia.

    VastaaPoista
  4. Mahtava asenne: Kammoan heinäsirkkoja - pistän ne siis mieluusti suuhuni. Hyvä Merituuli!

    Teurastamo taipuu näemmä aika moneen, mahtavaa!

    VastaaPoista
  5. Hienon kuuloinen ja näköinen ruokatapahtuma!

    xxx
    E
    http://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Ihan mahtava raportti ja meininki. Mielenkiintoisia herkkuja. Paitsi toi kulli. Se ei oikein nappaa :-/ Heinäsirkat vois olla hyviä.

    Tuohon Kung Fu Girliin törmää nyt niin joka paikassa, että kai sitä pitää mennä heti ensi viikolla pullo Alkosta hakemaan, että pääsee kanssa maistamaan.

    VastaaPoista
  7. Tirskuin kuin pikkulikka tätä lukiessa!
    Heinäsirkat olisin jättänyt väliin, minen ötököitä syö. Mutta tulikulli kuulostaa erittäin kiinnostavalta, yllätyin kyllä lötköstä rakenteesta.

    VastaaPoista
  8. Ennustan tuolle samanlaista suosiota kun avocadopastalle. Kohta ei enää minkään marketin lihatiskiltä saa munaa.

    VastaaPoista
  9. Tuli vielä mieleen, että Kung Fu Girl oli nyt niin in ja pop, että esimerkiksi meidän lähi-Alkossa hylly kumisi tyhjyyttään. Se on siis viinien avokadopasta.

    VastaaPoista
  10. Onpas täällä villit kommentit! Itsekin tekisi mieli laukaista pari, mutta taitaisivat mennä ihan alta riman, joten jätän väliin. (tuokin kuulosti jo pahalta)

    Kaikenkaikkiaan kuulosti oivalta kresimeiningiltä, kuka enää haluaa pitsalle Rossoon?

    Kiva raportti!

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille hykerryttävistä kommenteista!

    Yaelian minäkin haluan kokeilla feijoadan tekoa ja maistattaa sitä perheellä.

    Jasu: Ei ole totta, olet sinä aika oraakkeli: meidän kaupasta oli jo loppu!

    Ja kyllä - Kung Fu Girl tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla :).

    Olin muuten aika yllättynyt siitä että todella pidin heinäsirkoista eli napsisin niitä uudestaankin mielelläni.

    VastaaPoista
  12. Paisuvaiskudos :) sama juttu, sirkan laittaisin toistekkin suuhuni, sitä härän löysää ehkä en.

    VastaaPoista
  13. Jytis: Termistä kiitos Madventures-miehille.

    Olin aiemmin luullut, että hyönteisten syöminen olisi jotenkin ällöä. Ei ollut. Paitsi jos se rupeaisi räpistelemään suussa juuri ennen ensipuraisua...!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin