sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kiiski ja pippurirapua Singaporessa

Singaporen vierailun yksi kohokohdista oli illallinen Gastronomi Kiisken kanssa. Saavuin Singaporeen alkuillasta ja noin kaksi tuntia lennon jälkeen olin jo taksissa hotellilta illalliselle. Kiiski antoi etukäteen valittavaksi kolme vaihtoehtoista illallista 1) ilta Pikku-Intiassa, herkutellen erilaisia intialaisia makuja 2) possujuhlat, ns. saparosta kärsään illallinen 3) rapujuhlat, Singapore chili crab ja black pepper crab ym. East Coast Parkissa. Kiiski laittoi aika vaikean valinnan, mutta olin kuullut että Singaporessa kuuluu ehdottomasti maistaa näitä kahta rapua. Päädyin siis rapujuhliin. Avauskuvassa esiintyvä rapu kysyykin minulta: syötkö minut chilillä vai mustapippuroituna? 
Ravintolamme oli Long Beach Seafood Restaurant, ja heidän monesta toimipisteestään se pääpaikka. Long Beach on aito ja alkuperäinen mustapippuriravun kehittäjä. Rapu on nimetty hienosti "Original and the Best Black Pepper Crab of Singapore".  
 Kala ja äyriäisaltaat notkuivat monipuolista tuorevalikoimaa. 
Nämä kaverit ovat Geoduckeja, jotka ovat tuttuja jo Japanin Tsukiji kalatorilta. Minusta ne näyttävät enemmänkin meripippeleiltä. Wikipedian mukaan Geoduckin arvellaan vaikuttavan syöjän sukupuolikykyyn. Emme kuitenkaan tilanneet tätä herkkua joten sen vaikutus sukupuolikykyyn jäi toteamatta. 
Illallinen alkoi huotrasimpukoilla.  Royal Razor Clamit oli maustettu valkosipulilla. Aivan huikea startti lupasi hyvää. 
 Baby Kailania valkosipulissa. Mahtaako kailanille olla suomenkielistä vastinetta? Englanninkielinen Wikipedia puhuu Kiinan lehtikaalista tai Kiinan kukkakaalista. Hempeä valkosipulinmaku hurmasi tässä lisukkeessa.
Kalakakku banaanilehteen käärittynä. Kivan näköistä, mutta omaan makuun ei ihan huippua kalakakkua. 
Sambal Kangkong. Tämän ohjeen mukaan perinteinen Malesialainen Sambal Kangkong sisältää vesipinaattia, sambal-maustetta ja valkosipulia. 
Seuraavana pöytään kannettiin perinteinen pippurirapu. Mustapippuri oli hienonnettu miltei pölyksi ja hierottu ravun pintaan. Todella maistuvaa, mutta pippurisuudestaan huolimatta se ei ollut liian tulista.
Toinen tunnettu ja suosittu rapu on siis chilirapu. Tämä kaveri oli keitetty makean tomaatin ja chilien kera. Rapu oli yltäpäältä kastikkeessa ja kastiketta sai lusikoida lautaselleen ravunlihojen kera. Maistuvaa!  
Aloimme olla jo tupaten täynnä, mutta Kiiski tilasi meile vielä jälkiruuaksi durian vanukkaan. Durian on paikallisten mukaan hedelmien kuningas. Durian vanukas maistui hämmentävästi makealta mutta toisaalta eri muodoissan kypsennetyiltä sipuleilta. Kuin makeaa sipulikettoa olisi lusikoinut. Sanotaanko, että kiva maistaa mutta minusta ei tullut durianin kanssa ylimmät ystävät. 

Kokonaisuutena rapujuhlat olivat erittäin onnistuneet. Isäntämme Kiiski osasi kertoa paljon Singaporesta ja tunsi loistavasti paikallista ruokakulttuuria. Kaikkiaan meidän kolmen illallinen juomineen maksoi 275 SGD eli noin 170 euroa.  Iso kiitos illallisen isännälle ja ensi kerralla sitten possujuhlat, Intia-ilta tai jotain muuta!

Tsekkaa myös aiemmasta Singapore postauksesta tarinaa kattoterasseista. 

3 kommenttia:

 1. Tervetuloa uudestaan! Käydään vaikka niissä taksikuskimme suosikkipaikoissa. Heiltä saa aina takuuvarmat vinkit

  VastaaPoista
 2. OI mitä herkkua:) Vesipinaattia ostin juuri viime viikolla;tykkään siitä.Saakohan sitä Suomesta?

  VastaaPoista
 3. Kiitti Gastronomi, toivottavasti tie tuo joskus uudelleen Singaporeen.

  Jael, Aasiassa nuo kasvislisukkeet ovat aina loistavia. Pitääkin katsoa josko vesipinaattia löytyisi vaikka aasialaismarketeista Hakaniemestä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin