keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ruokaa omasta maasta

Suomalaisuus on ollut kovin pinnalla lähipäivinä myös itsenäisyyspäivän vuoksi. Meidät haastettiin osaltamme pohtimaan, mitä suomalainen ruoka meille merkitsee. (Tyyli on kuin Linnan haastattelussa, huomaattekos.)

Suomalaisen ruoan suosiminen meidän taloudessa on helppoa, sillä meillä se tarkoittaa pääasiassa lähiruokaa. Lihat ostamme suoraan tiloilta, jolloin tiedämme eläinten oloista. Kalat hankimme pääosin torilta, jolloin saamme varmasti luotettavaa tietoa siitä mistä ja milloin kalat on nostettu. Juurekset hankimme soveltuvilta osin kotimaisina, sillä muualta rahdatut versiot vain tuntuvat jollainmuotoa järjettömiltä. Maito on aina kotimaista. 
Keväällä osallistuimme Blogiringin Sinivalkoinen jalanjälki-kampanjaan, jossa tuli kiinnittää huomiota erityisesti tuotteiden suomalaisuuteen. Kampanjan myötä huomasin, että tietoisesti etsimällä suomalaista tuotetta jo suunniteltuihin ruokiin törmäsin itselle ihan uusiin juttuihin ja variaatioihin. Olen jatkanut kotimaisen vaihtoehdon etsimistä tuon jälkeenkin ja yllättynyt välillä iloisesti jonkun itselle uudelle tuotteen edessä. Selkeät merkinnät helpottavat valintoja ja ovat ohjaamassa ostoksia oikeaan suuntaan. 
Näinä tiukkoina aikoina voisi jokaisella olla aika pysähtyä miettimään omia kulutustottumuksia. Ostamalla enemmän suomalaisia tuotteita tuemme suomalaista työtä ja tuotantoa. Valintojen ei tarvitse olla mittavia, kunhan vain jokainen teemme oman osuutemme. Yksi lisäeuro kuukaudessa jokaiselta suomalaiselta tuottaisi  vuodeksi 1500 työpaikkaa Suomeen. 
Voisiko esimerkiksi joululahjaksi ostaa kotimaisia herkkuja, vaikkapa jotain ihanaa glögiä ja suklaata? Olisiko joulupöytään aiheellista nostaa kotimaisia juustoja? Voisiko lahjaksi antaa lahjakortin kotimaisia raaka-aineita suosivaan ravintolaan, vaikkapa Mustion Linnankrouviin, Nokkaan tai Chef & Sommelieriin?  

Maista Suomi-kampanjan sivulla voit osallistua suomalaisen tuotepaketin arvontaan. Voit myös osallistua kampanjaan viestimällä mitä suomalainen ruoka sinulle on. Ota kuva aiheesta ja tägää se facessa, Instassa tai twitterissa #maistasuomi.

***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin