perjantai 19. joulukuuta 2014

Singapore ja sen Sling

Singapore on todella moderni, puhdas ja tehokas aasialainen kaupunki ja samalla kaupunkivaltio. Noin pääkaupunkiseudun kokoisella alueella asuu lähes viisi miljoonaa ihmistä, joten Singapore on yksi maailman tiheimmin asuttuja kaupunkeja. Singapore sijaitsee reilun sadan kilometrin päässä päiväntasaajasta ja siten ilmasto on trooppinen eivätkä vuodenajat juuri vaikuta säätilaan. Valtiovalta pitää yllä järjestystä vaikka vartijoita tai poliiseja ei näy missään. Paikallinen opas kertoi että poliisit ovat sulautuneena ihmisjoukkoon siviilivaatteissa ja käyttävät siviiliautoja. Singaporen kouluissa opetetaan englantia ensimmäisenä vieraana kielenä. Englanti on myös opetuskielenä monissa aineissa. Tämä näkyy kanssakäymisessä paikallisten kanssa, sillä tuntuu että jokainen osaa täydellisesti englantia. Singapore on kompaktin kokoinen, sillä on tehokas metroverkko, eikä taksilla matkustaminenkaan ole mahdottoman kallista tai aikaa vievää. Finnair lentää suorilla lennoilla Singaporeen ja lentoaseman rajamuodollisuudet hoituu kohtuullisen jouhevasti. Eniten minulla aikaa kului lentoaseman taksijonossa, mutta taksi suhautti alle puolessa tunnissa ydinkeskustaan. Singaporea kehutaan ostosparatiisina, mutta minulla ei ollut mahdollisuutta tutustua ostosmahdollisuuksiin tällä lyhyellä vierailulla. Tutustuin kuitenkin ruokatarjontaan, josta myöhemmässä postauksessa lisää.

Ruokailun lisäksi on viimeaikaisiin Aasianmatkoihin sisältynyt kattoterasseihin tutustumista. Tämä kerta ei tehnyt siltä osin poikkeusta. Singaporessa on lukuisia pilvenpiirtäjiä ja muutamaan paikkaan ovat turistit tervetulleita nautiskelemaan näkymistä sekä juomista. Korkeista näköaloista nauttiville kaupungissa on tarjolla maailman suurin maailmanpyörä, 165 metriä korkea Singapore Flyer. Singapore Flyerin ohella yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä on Marine Bay Sands hotelli ja kongressikeskus, joka näkyy postauksen avauskuvassa. Hotellin katolla on huikea infinity pool, jonne pääsevät vain hotellin asukkaat. Hyviä ja melko tuoreita kuvia tästä löytyy Meanwhile in Longfield-blogista. Kolmeosaisen rakennuksen kolmososan katolla on hieno kattoterassi ja baari.  

Näkymää Marine Bay Sandsin, MBS:n baarista.
Toinen näkymä MBS:stä.
MBS:n baaritiski.

Kun kerran Singaporessa ollaan, on lähes pakko maistaa Singapore Sling-drinkkiä. Ja monessa paikkaa. Singaporen Slingin kehitti perinteikkään Raffles-hotellin Long Barissa työskennellyt baarimestari Ngiam Tong Boon vuonna 1915. Reseptiä ei mitenkään salailla vaan se kerrotaan Long Barin juomamenussa.  

ALKUPERÄINEN RAFFLES HOTELLIN SINGAPORE SLING 

30 ml Giniä
7,5 ml DOM Benedictine yrttilikköriä
7,5 ml Cointreau likööriä
120 ml ananasmehua
15 ml limemehua
10 ml grenadinesiirappia (tee-se-itse)
1 pirskautus Angostura bittersiä

Sekoita kaikki aineet mixerissä. Tarjoa korkeasta lasista jäiden kera ja koristele juoma ananasviipaleella ja kirsikalla.  
 
Aito ja alkuperäinen Raffles Hotellin Singapore Sling. Hinta 29 SGD (n. 18 euroa). Singaporessa lisätään loppulaskuun tyypillisesti 10% palvelumaksu ja 7% vero. Loppusumma n. 34 SGD (21 euroa) per lasi.

Vasemmalla Marine Bay Sandsin kattoterassin Sling, n. 29 SGD (n. 18 euroa) kaikkine maksuineen. Oikealla 70-kerroksessa sijaitsevan Swissôtelin City Space Cocktail Barin versio, joka maksoi 25 SGD (n. 15 eur) kaikkine maksuineen. Aika kallista juomaa, mutta näkymineen ja elämyksineen jokaisen Singaporen dollarin arvoista touhua, suosittelen. 

4 kommenttia:

 1. Singapore on ihana!! :)

  Meidän pitää seuraavalla kerralla tutustua tarkemmin kattoterasseihin. Nyt kyllä selasin ennen lokakuun reissua eri vaihtoehtoja, mutta valinnanvaraa oli niin paljon, etten osannut tehdä päätöksiä. Söimme siis maatasossa (niin kerran Marina Bay Sandsin uima-altaalla). :)

  VastaaPoista
 2. Itse kävin alkuvuodesta Singaporessa 1-Altitudessa ja katolla nautittiin tietysti mitkäs muut kuin (törkykalliit) Slingit. Mutta näkymät oli kyllä sen arvoista :) Bangkokissa taas pistäydyttiin näyttävässä Skybarissa (Sirocco), joka on ilmeisesti maailman korkeimmalla sijaitseva avokattobaari. Nuo kattoterassit on kyllä mahtavia paikkoja ylipäätään!

  VastaaPoista
 3. Ihanat näkymät ylhäältä! Singaporessa olen aina halunnut käydä kun olen tutuilta kuullut siitä niin paljon hyvää.

  VastaaPoista
 4. meanwhileinlongfield: Kyllä kattoterassit ensi kerran ohjelmistoon!

  Lotta, 1-Altitude jäi minulta kokematta. Jotain ohjelmaa siis ensi kerralle, jos sellainen tulee joskus eteen. Kävin pari vuotta sitten Bangkokin Skybarissa. Se oli myös huikea mesta. Kaikelleen kattobaarit on ihan ykköstä. Mielestäni parhaimmillaan kattoterassit ovat auringon laskun aikaan, jolloin näkee paikat auringon valossa sekä keinovalossa.Näkymät muuttuu aika paljon valaistuksen mukaan. Kesällä Saigonissa oli vielä monessa paikassa happy hour alkuillasta auringon laskun aikaan.

  Jael, Näin lyhyen visiitinkin perusteella Singapore on suositeltava kohde. Näkemistä ja kokemista riittää joka makuun.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin