sunnuntai 2. elokuuta 2015

Bistro Vilee, Mikkeli

Bistro Vilee on meille vanha tuttu, mutta edellisessä osoitteessaan. Vilee sattuu meille juuri sopivasti lounaskohtaan kun matkaamme kotoa Jukan isän luo Enonkoskelle. Jo hyvän aikaa sitten Mikkelin teatterin kylkeen muuttaneessa ravintolassa ruoka oli edelleen taattua bistro-settiä, ehkä hiukan hienostuneemmalla makuviimeistelyllä. Ravintolatila oli roimasti suurempi ja fiinimpi. Nyt tarjolla oli myös terassipaikkoja. Istahdimme iloisina katettuun ulkotilaan aurinkoisena päivänä lounalle.
Lähiruokaan panostava bistro tarjoaa lounasaikaan yksittäisiä annoksia, sekä Saimaa Menua (23 euroa), joka on kolmen ruokalajin kokonaisuus. Ruuat vaihtelevat päivittäin tuoreiden raaka-aineiden saatavuuden mukaan. Lasten on mahdollista ottaa aikuisten annokset pienemmässä koossa. Jukan kanssa päädyimme suurempia miettimättä kolmen ruokalajin Saimaa menuun lasten ottaessa pienemmät annokset listaruuista. 
 Aloitimme natustamalla maukkaita leipiä.
Me aikuiset lusikoimme alkuun kalakeittoa, joka meinasi kuhakeittoa savulohirilletellä. Keitto oli viimeistelty yrttiöljyllä ja sampanjavaahdolla. Pidin erityisesti rilletestä, mutta kokonaisuuskin maistui hurmaavalta. 
Pääruuaksi me aikuiset söimme grillattua Kuvalan tilan possupaistia ja muhennettuja kesäkasviksia. Jälkimmäiset meinasivat naurista, kesäkurpitsaa, porkkanaa, varhaiskaalia, punajuurta ja perunaa. Possu oli oivan mehevää ja kasvikset napakan kypsiä. Jukan kohdalla kävi moka hänen saatua allergisena lautaselleen punajuurta. Tarjoilijalle oli kyllä asiasta kerrottu, mutta jossain kohtaa tapahtui katkos. Mies siirsi punajuuripalat sivuun huomattuaan ne puoliksisyödyn kasviskeon alla ja jätti punaiseksi värjäytyneen kastikkeen syömättä. Kastikemiestä selkeästi harmitti. 
 Samaisen possu-annoksen lastenkoko oli oivallisen kookas sekin.
Vaikka possusta pidinkin, panostaisin seuraavalla kerralla Paasveden muikkuihin ja tilliperunaan. Varhaiskaalia, kukkakaalia ja porkkanoitakin sisältänyt annos oli todella kesäinen ja täynnä hienoja makuja. Muikut oli varrastettu hauskaksi riviksi annoksen päälle. 
 Jälkiruuaksi poikamme otti Vileen jäätelöä marjoilla.
Menun jälkiruoka sisälsi oivallisen makuista brie-juustopannukakkua mansikkahillokkeella ja paikan omalla jäätelöllä. Jätski oli päässyt sulamaan rumasti ennen pöytään saapumistamme, mikä oli melkoisen latistava juttu. 

Allergiamokausta ja jäätelösulamista lukuunottamatta käyntimme oli oikein oivallinen. Rahaa koko settiin juomineen meni 94 euroa, josta juomien osuus oli 27 euroa. 

Vilee vanhassa osoitteessa meidän näkövinkkelistä:

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä postauksesta, olemme aikeissa käydä Mikkelissä, kunhan tästä pääsemme taas tolpillemme ja nyt on sitten ruokapaikkakin jo tiedossa :)

  VastaaPoista
 2. No mutta, sehän sattui sitten sopivasti! Jäänkin seuraamaan tulisiko teiltä vinkkejä samalle suunnalle.

  VastaaPoista
 3. Oho, onpa Vilee muuttunut! Itse en ole päässyt testaamaan ,nykyään suoritamme vain ohiajoa paikkakunnalla;) mutta kivan näköistä. Meidän kesälomareissumme löytö oli Parikkalan Koitsanlahdessa oleva maalaispuoti Iloinen pässi.Ainakin syömämme biisoni hampurilaiset olivat herkkua. Ravintola on sympaattisen kotikutoinen ja aito,puodista saa lähituotteita ja vaikka sitä biisoniakin:)
  Terkuin,ex-baijeri :)

  VastaaPoista
 4. No niin on! Sijainti teatterin vieressä on aika hieno juttu!

  Kiitos taas vinkistä ex-baijeri. Täytyy pitää mielessä jos itärajan tunutmaan päädymme.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin