sunnuntai 9. elokuuta 2015

Grillattu kaali koukuttaa

TIE-DÄN. Kaikki muut tekivät näitä viimeistään viime kesänä, mutta me heräsimme asiaan vasta nyt. Siis grillaamaan kaalia. Onneksi heräsimme, sillä grillattu kaali paljastui herkummaksi mitä osasimme ajatellakaan. 
 
Grillissä kaali muuttuu mehevämmäksi ja pehmenee aavistuksen. Minun herkkuani ovat etenkin nuo tummat, palaneet kohdat. Ensimmäisellä maistamiskerralla juuri nuo palaneet kohdat veivät minut hetkeksi Kööpenhaminan hääpäivämatkareissun kohokohtaravintolaan relaeen, jossa tarjottiin kaalia muunmuassa palaneena.

Olemme syöneet grillattua kaalia nyt useampana päivänä ja taas on semmoinen olo josko tätä herkkua pitäisi saada eli koukuttavaa tavaraa on! Kaali on meillä tarjoiltu salaatin tapaan grillilihojen kaverina. Jukka tykkäsi kovasti hoisin-kastikkeesta kaalin kaverina, mutta minä en. 

Grillikaali on herkullista, näyttävää, kotimaista ja meille jopa lähiruokaa, halpaa, helppoa ja nopeaa. Ihan täydellistä ruokaa siis niin arkeen kuin vaikkapa vierastarjottavaksikin. Eikä edes lihota. 
Kaali tulee leikata niin että kaikki suirot ovat kiinni kannassa. Näin kaali pysyy koossa. Insinöörismiehenä ja käytännöllisenä ihmisenä Jukka tökki kaaliin vielä coctail-tikkuja jotta se pysyisi hyvin koossa käännellessäkin. Pysyi!

GRILLATTU KAALI

varhaiskaalia
öljyä
suolaa
mustapippuria
(coctail-tikkuja)

Leikkaa kaalista lohkoja niin että jokaisessa lohkossa on kanta mukana pitämässä palaa kiinni. Jos mielit, kiinnitä kaalisuirot toisiinsa vielä coctail-tikuilla, jotta palan grillissä kääntely helpottuu. Öljyä kaalin paistopinnat öljyllä. Rouhi paistopinnoille suolaa ja mustapippuria. Grillaa kuumassa grillissä muutama minuutti, kunnes pinta on saanut kaunista väriä. 

2 kommenttia:

  1. NÄyttää kyllä hyvältä! Ei ole grilliä kuin uunissa mutta ehkä se sielläkin saisi vähän lisää makua.

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä! Tuo on kyllä yllättävän hyvää.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin