tiistai 18. elokuuta 2015

Ravinteli Huber Tampere


Keväällä vietin arki-illan Tampereella ja illallispaikaksi valikoitui Ravinteli Huber. Olin kuullut tästä paikasta hyvää ja mielikuvani vastasi tarvettani rennosta alkuillan ruokapaikasta. Soitin pöytävarauksen tuntia aiemmin, mutta mennessäni tilaa oli yllin kyllin, eikä varausta olisi tarvinnut. 
Keittiö näkyy osittain saliin ja suoraan tiskilläkin oli muutamia ruokapaikkoja. Päädyin istumaan kuitenkin ikkunapöytään.
Otin menun tutkiskelua varten tarjoillijan suosituksesta paikallisen GT-sovellutuksen, joka olikin katajanmarjagrappaa tonicin kanssa. Mahtava ruokahalun herättäjä. Tätä kirjoittaessa sama juoma tehdään  Huberissa palkittuun Kyrö Distilleryn Napue giniin
Alkuun otin tartar annoksen. Nyt alkoi hienosti, sain ehkä elämäni tähän asti parhaan tartarin. Annoksessa oli härkää, worchestergeeliä, kuivattua ja graavattua salottisipulia, munankeltuaista ja -valkuaista erikseen sekä kuivattuja kapriksia. Se oli Wau-efektin paikka.
Ravinteli on rento pihvi- ja burgeripaikka, joten otin pääruuaksi hevosburgerin, heppaa kun tulee niin harvoin syötyä. Ruokajuomaksi valitsin oluen. Burgeri oli kookas ja ihan ok, mutta ei mitenkään super. Cheddar oli tuhtia ja toi mukavasti makua. Sivussa ranskalaisia, jotka myös ihan ok suoritus. Tuhti setti joka tapauksessa. 
Aina on silti tilaa jälkkärille. Otin hedelmäsalaatin popcorn jäätelöllä. Annoksessa oli omenahyytelöä ja paineessa kypsennettyjä hedelmiä, kaurakeksiä sekä jäätelöä. Jäätelössä ei popparit juuri maistuneet. Otin jälkkärin kaveriksi Seifried Sweet Agnes Riesling 2011 jälkkäriviiniä. Se komppasi mukavasti ja täydensi makuja. Mukava illallinen oli tullut päätökseensä. Tuona arki-iltana paikka täyttyi pikku hiljaa, mutta uskoakseni syömään olisi mahtunut koko illan ilman varausta. Suositeltava ja rento ravintola.  
Lähdin pienelle kävelyretkelle sulattelemaan ennen nukkumaan menoa. Keskustorilla sijaitsevan Pyynikin Munkkikahvilan juliste oli varsin hauska ja sai minut entistä paremmalle tuulelle. Onneksi kahvila oli kiinni sillä en olisi jaksanut murustakaan munkkia.

RAVINTELI HUBER
Aleksis Kiven katu 13, Tampere

2 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin