perjantai 21. elokuuta 2015

Ho Chi Minh Cityn kattoterassit

Matkailurakkauskaupunkimme Ho Chi Minh City, jonka monet tuntevat entisellä nimellä Saigon, on loistava paikka myös kattoterasseilla drinksutteluun. Me kävimme monesti ennen illallista lasillisilla nautiskelemassa hedelmäisiä ja yrttisiä juomia ihaillen samalla hienoja maisemia. Lapset ottivat alkoholittomia moctaileja, smoothieita, limsoja, mehuja tai pirtelöitä. Aina löytyi jotain hyvää heillekin. 

Kävimme lasten kanssa kattoterasseilla monesti happy hour aikaan. Tuolloin meno oli vielä rauhallista (lue: ei-biletystä) ja pukukoodiakaan ei ollut. Joillakin kattoterasseilla on meinaten aika tiukkakin pukukoodi illalla. Happy Hourin aikaan drinkkien hinnat ovat halvemmat, mutta tarjoukset ovat hyvin erilaisia eri paikoissa. Joku tarjoaa kaksi yhdellä hinnalla, toinen drinkin puoleen hintaan. Lasten juomat harvoin sisältyivät tarjoukseen. Happy Hourit ovat yleensä 17-20 välillä, mutta ne kannattaa tarkistaa tapauskohtaisesti. 

Kolmannen Ho Chi Minh City-reissun jälkeen edelleen parhaan terassin kruunun saa Chill Sky Bar (josta meidän esittely täällä). Siellä sisustus on hieno ja sisääntulo vaikuttava kun kattoterassille laskeudutaan. Drinkit ovat kekseliäitä, kauniita ja maukkaita. Maisemat ovat upeita! Happy Hourin aikaan voi tiirailla kaupunkia ensin täydessä valossa ja lopulta iltapimeässä. Henkilökunta on täällä erittäin ystävällistä. Chill Sky Barissa on monesti saatu drinkkien ohella pieniä syötäviä näytteenä heidän ravintolansa tarjonnasta.

Mutta sitten jo tämän reissun löytöihin:

SHRI LOUNGE, Centec Tower

Shri-lounge on katutasoon aivan näkymätön paikka. Ainoastaan toimistorakennukselta vaikuttava talo kätkeekin katolleen mukavan terassin. Puitteet perinteikkäine tönkkökalusteineen eivät luvanneet paljoa, mutta drinkit paljastivat miksi paikkaa on kehuttu.
Drinkkilista oli monipuolinen ja runsas. Valinnan tekeminen oli jopa vaikeaa. Lapset kehuivat omia juomiaan kaupungin parhaiksi.
Maisemat tarjosivat uudenmoisen, joskin tylsähkön vinkkelin kaupunkiin. Henkilökunta oli todella ystävällistä.
Maistoimme täällä sitruunaruohoisia lihavartaita jotka olivat todella maukkaita.
Viereisen rakennuksen katolle remontoitiin lisäosaa terassille, mikä mielenkiintoistanee sisustusta.***
SAIGON SAIGON BAR, Caravelle Hotelli
Caravelle hotellin legendaarinen terassi on viihdyttänyt asiakkaitaan jo vuodesta 1959. Vietnamin sodan aikoina monet lehtimiehet asuivat tässä hotellissa. Historian vuoksi paikka houkutteli drinkeille. 
Historian siipien havinaa emme kuitenkaan paikassa aistineet. Sisustus terassilla on ahdas ja tylsä. 
Drinkkilista oli aika perussettiä, eikä oikein mitään hurjan kiinnostavaa pomppannut esille. 
Lepakot kaartelivat ahkerasti päittemme yläpuolella, mikä ärsytti melkoisesti.
Maisemat oopperatalon puolelle olivat kivat, mutta muilta sivuilta tylsät. 
Henkilökunta oli teennäistä. 
Emme mene uudestaan. 

***
AIR 360 SKY BAR, Ben Thanh Tower
Tämä terassi erottautuu värikkään kuumailmapallokoristeensa avulla. 
Happy hour-tarjous oli erikoinen: kaksi juomaa yhden hinnalla, jolloin sai kaksi samanlaista juomaa. Tätä ei voinut jakaa kahden henkilön kesken. Lasten juomat kuuluivat täällä myös happy hourin piikkiin, mikä oli poikkeuksellista Ho Chi Minh Cityn terasseilla. 
Paikka oli sisustettu seisomapöytien lisäksi erilaisilla lötköttelysohvaryhmillä joista viimeksimainitut olivat melkein kaikki myöhempään illalla varattuja. Pian vierailumme jälkeen paikka meni remonttiin, joten emme tiedä miltä se juuri nyt näyttää. 
Maisemat Air 360 sky barista olivat todella upeat, jopa paremmat kuin suosikistamme Chill Sky Barista. 


***
ONTOP BAR, Novotel Saigon Centre Hotel

Hotellimme oma kattoterassi oli oikein mukavan rento paikka hyvällä säällä. Sateen yllättäessä paikka kävi tosi pieneksi. Tarjolla oli paitsi sohva- myös tuolipaikkoja. 
Erilaisia teemailtoja oli joka viikonpäivälle, mutta emme osallistuneet niihin. 
Drinkit olivat raikkaita ja hyvän kokoisia. Lapset pitivät juomistaan kovasti.
Henkilökunta oli ystävällistä.

***

OMG 
Original Musical Gastronomic!
Ben Than-marketin lähellä oleva kattoterassi houkutteli meitä uutuudellaan, mitä se ei lopulta ollutkaan. Hiukan nauratti päätyä tuttuun paikkaan mutta eri puolelta korttelia. Uutta meille oli kylläkin löffääntyä terassin päätysohville, sillä edellisellä kerralla drinksuttelimme sadesyistä sisällä. 
OMG:stä on todella kiinnostavat näkymät marketin edustaiselle isolle liikenneympyrälle (joka muuten suunnitellaan muutettavan kävelykaduksi). 
Täällä Jukka joi reissun ensimmäisen GT:n. Tyttäremme piti ihan hurjasti täällä nauttimastaan Oreo-pirtelöstä. 
Henkilökunta oli ystävällistä ja avuliasta. 


Tämän linkin takaa löytyvät viime reissun kattoterassilöydöt, joissa oli meidän makuumme sekä huteja että täysosumakin.  

Muut Vietnamiin liittyvät reissujutut löytyvät blogimme MATKAT välilehdeltä

2 kommenttia:

  1. Yhden kokemuksen perusteella emme voi suositella. Olimme auringonlaskun aikaan brittiseurueen lisäksi ainoat asiakkaat ja emme silti voineet istua paikoille, mistä olisi nähnyt maisemat. Juomien tulo kesti, joten poistuimme nopsaan. Caravelle-hotellin terassi happy hour-aikaan oli toista luokkaa: loistava palvelu ja hyvät juomat.

    VastaaPoista
  2. Mitä kattoterassia Juhani tarkoitat?
    Miksi ette voineet?

    Me taas emme pitäneet Caravellesta. Osin nämä ovat makuasioitakin.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin