maanantai 10. elokuuta 2015

Köökki, Forssa

Perheen lomaillessa äiti voi heittäytyä hunningolle. Niinkin pahasti, että Savonlinnasta kotiin lennettyäni (hei! lento 40 euroa!) lähdin samantien Forssaan moottoripyöräilemään. Tumma taivas uhkaili sateella, muttei koskaan sitten toteuttanut uhkaustaan. Miksi Forssa, saatat ihmetellä. Niin minä ainakin tekisin. Vastaus kohdallani on kuitenkin ilmeinen jos yhtään olet blogia lukenut...kyllä, siellä oli minulle tuntematon ravintola jonka päätin tehdä tutuksi. 
  
Puutalon kivijalkaan 2011 perustettu tunnelmallinen ravintola Köökki on ollut mielessämme pitkään, mutta nyt Keittiöelämää facebook-sivulla nähty ylistävä kokemus muistutti paikan olemassaolosta. Köökki on Forssaan paluumuuttaneen Krista Mänttärin perustama ravintola. Nainen on ennen omaa paikkaansa työskennellyt Helsingissä esimerkiksi Kämpissä, Careliassa ja Palacessa niin viinivastaavan kuin ravintolapäällikönkin tehtävissä. 
Ravintolaan astuessa minut otettiin vastaan erittäin lämpimästi ja ohjattiin suuremman, mutta pienen ravintolahuoneen keskelle istumaan. Pöytävaraus lie paikallaan ainakin lauantai-iltaisin, sillä sali oli täynnä koko vierailuni ajan. Lähiruoka on nostettu Köökissä keittiön punaiseksi langaksi ja pientuottajat on listattu myös ravintolan nettisivulle. Kysyessäni suosituksia ruokiin ja siihen yhteen viinilasilliseen sain niitä varmalla otteella kun ensin pari tarkentavaa kysymystä oli esitetty minulle. Tästä pidin kovasti! 
Alkupaloista kiinnostivat niin Herefordista tehty riimihärkä kuin lehtikaalipestoinen kesäkeittokin. Päädyin kuitenkin kalalautaseen suosituksesta. Se sisälsi monenlaisia makuja, mitä itse pidin hyvänä. Graavilohen kastike oli erinomaista, samoin maustetut sillit ja silakat. Sama lautanen on listalla kuulemma joulun aikaankin. Silloin varhaisperunoiden sijasta tarjotaan keitettyjä perunoita.
Pääruuaksi valitsin Sauvalan kartanon fasaania koska kyseistä lintua saa niin harvoin. Annos olisi jäänyt tylsäksi, jos siihen ei olisi kuulunut hyvää punaviinikastiketta ja oivallisesti annosta maustanutta ja mielenkiintoistanutta pähkinäistä voita. Näiden komponenttien kanssa kokonaisuus oli todella maukas ja mielenkiintoinen!
Jälkiruuaksi otin raparperi-valkosuklaa tiramisun, josta pidin kovasti. Suklaa oli herkun joukossa rouhittuina paloina. Raparperit oli marinoitu jälkiruokaviinillä ja ne olivat rakenteeltaan napakan rouskuvia, ihania.

Pidin Köökin tunnelmasta kovasti. Tarjoilu oli erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa ilman minkäänmoista tärkeilyä. Kaikki sujui oikea-aikaisesti ja ripeästi ilman kiirettä.

Laskua näille ruoille ja viinilasilliselle tuli 55.50 euroa. Menisin toistekin, ehdottomasti. 

8 kommenttia:

 1. Täsäsähän oppii näiden sun moottoripyöräretkien kautta tuntemaan montakin ravintolaa siellä sun täällä;D

  VastaaPoista
 2. Tuo moottoripyörällä pörräily on kyllä kivaa puuhaa. Melkein aina tiet johtavat johonkin ravintolaan.

  VastaaPoista
 3. Kiinnostavaa! Tarttee laittaa nimi muistiin ja ottaa selkoa, missä on Forssa :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Juureni ovat puoliksi Forssasta, joten siellä tulee edelleen käytyä silloin tällöin. Pitääpä pitää tämä mielessä ensi kertaa varten. ;)

  VastaaPoista
 5. Campasimpukka: Siitä on tosiaan hyvä aloittaa :).

  Chiliblogi: Ja oli!

  Siiri: Pidä ihmeessä!

  VastaaPoista
 6. Kyseessä on (entisen) kotikaupunkini upea ravintola! ♥ Ollaan itsekin tuolla vierailtu ja nimenomaan joulun aikaan ja minäkin satuin syömään tuon saman, herkullisen alkupalalautasen.
  En voi myöskään kuin suositella kyseistä paikkaa kaikille, ei ole mitään huonoa sanottavaa, päinvastoin.

  VastaaPoista
 7. Nanne: Paikka on joulun aikaan varmaan tosi tunnelmallinen!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin