maanantai 24. elokuuta 2015

San Jose lasten kanssa

 
Vietimme reilu vuosi sitten koko perheen kesken kuukauden Kalifornian San Josessa, noin tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Tässä meidän parhaat vinkkimme lasten kanssa touhuiluun kaupungissa yleisen hengaamisen ja ulkona syömisen lisäksi. 
San Jose Fleamarket oli kaikessa meksikolaisuudessaan vallan eksoottinen paikka viettää lauantainen aamupäivä. Tarjolla oli torityyppisesti hedelmiä, vihanneksia, vaatteita, koruja, kukkia ja vaikka mitä. Erilaisia pinjata-kojuja oli kunnioitettava määrä. Oletimme lounaan nappaamisen burrito-kojusta olevan täällä superhalpaa, mutta sitä se ei ollutkaan. Tunnelma oli mukava kun soitto soi!
 
***
Children's discovery museum of San Jose oli todella mielenkiintoinen "tiedemuseo". Lapset saivat leikkiä, kokeilla, askarrella ja liikkua monenlaisissa ympäristöissä ja näyttelyissä. Astuessamme sisään mietin onko paikka jo liian "lapsellinen" 10-vuotiaallemme mutta katin kontit. Vietimme monta tuntia paikassa. Discovery museumin ruokapaikkaa ylläpitivät kehitysvammaiset nuoret aikuiset ja hyvin homman hoitivatkin!
 

Lapsemme askartelivat elämänsä ensimmäiset corn husk dollit eli maissinlehdistä tehdyt nuket. 

***

San Jose Museum of Art viihdytti meitä pidempään kuin olin ajatellutkaan. Näyttelyt olivat hyvin erilaisia ja mitä ilmeisimmin lasten mielikuvitukseen passaavia. Keskustelimme useammankin taideteoksen kohdalla, mitä taiteilija oli mahtanut työtä tehdessä ajatella, miksi oli päätynyt taiteilemaan juuri näin ja mitä kullekin tuli mieleen taideteoksesta. Alan Rath:n liikkuva Absolutely lumosi tyttäremme. Ashutosh Bhardwaj:n teoksesta Induced Epidemic keskustelimme pitkään. Lasten kanssa on kyllä todella virkistävää keskustella taiteesta ja sen luomista mielikuvista!
 Tim Hawkinson: Scout, 2006-2007 ja "äiti ota tämmönen kuva".
San Josen taidemuseo lainasi (lapsille) laukun, jossa oli sisällä pohdituttavaa aineistoa ja kynät. Piirustuslautaa vasten sopi taiteilla omia juttujaan museossa. 

Museokauppa on myös mielenkiintoinen putiikki, josta minä tein mm. upean korulöydön yllättävän huokeaan hintaan.

***

Rosicrucian Egyptian Museum & Planetarium oli mielenkiintoinen sukellus muinaiseen Egyptiin. Päällimmäisenä museosta jäi mieleen hautakammioksi rakennettu huone ja 4,5 vuotiaan lapsen muumio. Museolipun hintaan kuului myös sisäänpääsy planetaarioon. 

*

Things to do in San Jose with kids.

*
(Tämä postaus oli laatuaan arkiston aarteet. San Josen keikauksestamme on jo vuoden verran. Luonnoksista löytynyt puolivalmis postaus näkee nyt päivänvalon, sillä halusin joka tapauksessa jakaa kanssanne nämä vinkit.)

Juttu on lisätty blogimme MATKAT-sivulehdelle, josta löytyvät muut matkajuttumme maittain aakkostettuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin