keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Cocktailhurmaa at Fourplay, Taipei, Taiwan

Cocktailhurma on juurikin sana, joka  tulee ensimmäisenä mieleen Taiwanin Taipeissa sijaitsevasta Fourplay-baarista. Pöytiin kannetaan cocktaileja hehkulamppua matkivissa, ledialustoilla kirkastetuissa laseissa tai vaikkapa suurissa simpukankuorissa. Tujakkaan shottiin kaadetaan sekä absinttia että giniä ja erään juoman keralla kuuluu ottaa henkäykset myös heliumpallosta. Ihan hullunhauskaa! Pöytäseurueet kertovat tarjoilijoille omat toiveensa, joiden pohjalta taitavat baarimikot tekevät drinkit mielikuvituksellisiin astioihin. Drinkkimenuja ei ole. 

Meidät paikkaan houkutteli ulkopuolella nähty gin-mainos. Ginejä löytyikin hyllyltä reipas 20 erilaista, monet meille uusia mikä on merkityksellistä. Minä sain kehitettyä ihastuksen ikäytettyihin ruisgineihin, joiden viskimäisyys teki erilaisuudessaan vaikutuksen. Näistä hyvänä esimerkkinä St. Georgen Dry Rye Reposado Gin. Huomatessaan gini-innostuneisuutemme baarimikko antoi meidän maistaa kaapissa piilossa olevia pulloja, joihin oli tehty omia uutoksia. 
Ehdottomasti vinkein Fourplayn oma uutos oli Gordon´s pulloon talletettu kalakastike-pesto-gin. Kalakastike toi giniin raakana maistettuna suolaisuutta ja syvyyttä olematta yhtään merellinen, pesto maistui lähinnä pähkinäisenä jälkimakuna. Tonicin kanssa emme enää hienoja sävyjä löytäneet, emme myöskään minulle tehdyssä drinkissä. Yksi baarissa tehdyistä omista uutoksista oli tryffeligini, jota tyydyimme vain haistamaan. Tymäkkä sienen tuoksu enteili hyvää makua. Tätä giniä käytetään kuulemma tryffelirisottoa valmistaessa. Baarista sai pikkusyötäviä kuten esimerkiksi juurikin risottoa, pastaa ja kanaa. Melkein viereisessä rakennuksessa on saman poppoon Fourplay & Cuisine, jonka ymmärsimme ravintolaksi. Siellä emme käyneet. 
Kuvassa juomaa siivilän läpi simpukkaan sihtaava mestaribaarimikko Allen kertoo olleensa alalla 15 vuotta. Hän juurikin on suunnitellut Fourplayn mielikuvitukselliset cocktailit. Suurimmaksi innoittajakseen mukava mies kertoo ruokakulttuurin. Erilaisten ruokien yhdistelmistä ja makumaailmoista hän saa ideoita, joita kokeilee sitten drinkeissä ennakkoluulottomasti. "Tärkeintä on saada ihmisille hyvä fiilis cocktaileilla, pitää hauskaa", hän kertoo. Katsoppa baarimestarin otteita hyvin kuvaavat videot täältä ja täältä
Kävimme baarissa kaksi kertaa jälkiruokadrinkeillä, ja kerran heti alkuillasta lasten kanssa ennen illallista. Ilman lapsia istahdimme aina baaritiskille katsomaan Allenin työskentelyä. Apulaiset toivat oikeanmoiset lasit, yrtit ja jääpalat, jotta mestarisekoittelija sai keskittyä rauhassa cocktailien valmistukseen. Opimme mm. että rosmariininmakua ja -tuoksua voi suihkauttaa pullosta loppusilaukseksi ja että gin & tonicin suuret jääpalat veistellään Fourplayssa kirkkaiksi ennen lasiin laittamista. 
Lapsille tehtiin toiveenmukaiset mehut, hienoilla koristeilla tietysti. Koko henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja he osasivat pääosin aika hyvin englantia, toiset loistavasti. GT maksoi meikärahaan käännettynä noin 9 euroa, tilaamamme coctailit noin 12 euroa. 
Fourplay on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jos Taipeihin joskus suuntaat. Fourplayhin pystyy tekemään myös pöytävarauksen, mikä lieneekin suositeltavaa jos aiot nautiskelemaan isommalla porukalla. 

Fourplayn facebookin karttamerkintä vie sinut vikapaikkaan, googlekartta täällä oikeaan kohtaan Dongfeng kadun itäpäähän. Lähin MRT pysäkki on Daan.  

***
Tämä kirjoitus lisätään taas totutusti MATKAT-välilehdelle, josta löytyvät reissujuttumme maittain aakkostettuna. Fourplay avaa Taiwanin postaukset, joita tulee varmasti aika monta tässä tulevina viikkoina. Reissumme Taiwanin kahdessa suurimmassa kaupungissa, Taipeissa ja Kaoshiungissa on ollut todella mielenkiintoinen ja herkullinen. Joten pysy kuulolla!

2 kommenttia:

  1. Taiwanissa olisi kiva käydä. Entinen paras ystäväni (mies) muutti jo vuosia sitten Taiwaniin,ja meni lopulta sikäläisen naisen kanssa naimisiin,vaikka oli miehiin menevä;D Ikävä kyllä yhteys katkesi jossain vaiheessa,joten en päässyt siellä käymään,ja myös taiwanilainen vaimo ei hyvällä katsonut meidän kaverisuhdetta;D

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka, vaikka mikäpä ei olisi. Me olemme viettäneet aikaa vain kaupungeissa, mutta täällä olisi paljon nähtävää muuallakin. Eräs mies altaalla kehui kuumia lähteitä.

    Kurjaa tuollainen mustasukkaisuus ja että ystävyyssuhde katkeaa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin