maanantai 11. heinäkuuta 2016

Taipei Zoo, Maokong Gondola ja hyvät vinkit

Eläintarhat ovat kovasti lastemme, varsinkin tyttäremme mieleen. Olemmekin ottaneet tavaksi vierailla meille uusien kaupunkien eläintarhoissa (tai vastaavissa) jos ne kuulostavat yhtään menemisen arvoisilta. Niin tälläkin kertaa kun olimme Taiwanin Taipeissa. 
Eläintarhassa on monesti mielenkiintoista katsottavaa myös aikuisille, joskin toisissa paikoissa eläinten oloihin olisi voitu kiinnittää enemmän huomiota. Taipei zoo:ssa eläinten olot vaikuttivat olevan hyvin eriarvoiset. Toisilla tuntui olevan tilaa ja virikkeitä enemmän kuin toisilla. Virtahepojen aitaus ihmetytti erityisesti ahtaudessaan, mutta se saattoi johtua myös meneillä olevasta remontista. Toivottavasti! 
Eläintarhan vierestä lähtee upeita maisemia tarjoava Maokong Gondola, jonka vaijerilla killuvista kopperoista voit tiirailla korkeuksiin kohotessa Taipein kaupunkia, metsäisiä rinteitä ja rinteillä koreilevia temppeleitä. 
Gondola-kopperoita on kahdenlaisia - lasipohjalla ja ihan perinteisellä umpipohjalla. Menimme ylöspäin koko perhe tavallisessa kopissa, mutta alaspäin halusimme poitsun kanssa ehdottomasti koppiin, joka tarjosi näkymiä myös pohjastaan.
 
Gondolan hinta tuntui ensin kovalta, kun emme ymmärtäneet miten pitkän matka oli. 
Maokongin eri pysäkeillä olisi ollut esimerkiksi teemaistelua ja temppelivierailumahdollisuuksia, mutta kuumuuden uuvuttamina ja eläintarhan aukioloajan suppeuden vuoksi päädyimme vain reissaamaan kopeissa ylös ja alas. Siinä oli meille jo elämystä kerrakseen! 
  

Eläintarhassa ohitimme aikataulusyistä linnut kokonaan, mutta muuten kiersimme koko alueen. 


Isopandat taisivat olla tyttäremme suosikkeja Taipei Zoo:ssa. 
Poitsumme suosikiksi nousivat dino"patsaat", jotka oli koottu näyttelyksi Education Centeriin. Centeriin oli oma, ihan pieni pääsymaksunsa, olisiko ollut alle 3 euroa koko perheeltä. Ilmastoitu tila ilahdutti hikoilevaa sakkia. 
Eläintarhassa maistoimme pikalounaaksi riisiburgeria, joka meinasi kahta riisilevyä ja niiden väliin laitettua kanakastiketta. Maistui jokseenkin riisiltä ja kanakastikkeelta. (Kaupungilla japanilaisketsu Mos Burger myy myös riisihamppareita, mutta toistamiseen emme niitä enää maistaneet. Nightmarketeilta taas saa samalla idealla koottuja riisihodareita). 
Laitetaan luvatut vinkit vielä helpottamaan päivääsi, kun vierailet Taipein eläintarhassa. Meille nämä olivat ainakin ehdottomia juttuja kuumankosteassa ilmanalassa.

HYVÄT VINKIT
 • Mene paikalle ajoissa jotta ehdit sekä Maokong Gondolaan että eläintarhaan. Gondola aukeaa viimeistään klo 9, eläintarha menee kiinni jo klo 17.
 • MRT vie kaupungista eläintarhan portille hienosti ja halvasti
 • Aloita gondola-ajosta
  • käy korkeimmalla pysäkillä asti
  • lähtiessä voi olla pitkä jono läpinäkyvälattiaiseen hyttiin. Älä huoli. Ota tavallinen hytti ja tule takaisin hytillä josta näet pohjan läpi (eri jonot). Takaisinpäin tullessa piti jonottaa vain muutama minuutti, kun lähtiessä jono oli klo 11 noin tunnin. 
 • Jää gondolasta pois takaisintulleessa "Taipei Zoo South Stationilla". Eläintarha on meinaan rakennettu rinteeseen ja näin pääset kulkemaan sen ALAmäkeen. Liput eläintarhaan voit ostaa tiskiltä poistuttuasi Gondolasta. Kaupunkijuna vie lyhyen matkan perille eläintarhaan. 
 • huonolla säällä gondolat eivät kulje, eivät myöskään maanantaisin. Kannattaa tarkistaa aukiolot                     nettisivulta, varsinkin jos sinulla on aikaa passailla sopivaa päivää vierailuun. 
 • Eläintarhan sisätilat (esim. panda- ja pingviinitalo) ovat kukin vuorollaan maanantaisin suljettu. Suosittelemme siis muuta kuin maanantaita vierailupäiväksi. 

   

Pistetääs tähän vielä bonukseksi hellyttävä videolinkki Taipei zoon nettisivuille. Minä en ainakaan ennen tiennyt edes lajia muurahaiskäpy, englanniksi pangolin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin