torstai 28. heinäkuuta 2016

Herkkutatti- ja kantarelliohjeita - teille jotka niitä tarvitsette

KAIKKI leveilevät upeilla sienisaalillaan. Paitsi me. Nelisen vuotta sitten upea sienipaikkamme hakattiin maan tasalle ja tänä vuonna sama tapahtui korvaavaksi löydetylle ihan ok paikalle. Olemme yrittäneet metsästää KAIKKIEN muiden löytämiä valtavia herkkutattiesiintymiä onnistumatta siinä ollenkaan. Joitakin kantarelleja on koriin kopsahtanut ja muistaakseni pari orakasta. Täytyy toivoa että meitäkin lykästäisi, sillä sieniruuat nyt vain ovat niin herkkua! 

Koska uusia sieniruokia meillä ei ole tehty, laitan tähän linkkeineen jo blogiin kirjattuja reseptejä. Ihan vaan sillä jos sinä kuulut NIIHIN jotka kantavat selkä vääränä sienisaaliita kotiin mutisten sitten hymy suupielissä kareillen miten kova perkuuhomma on. Sinä onnellinen. 

Blogin kaikki 100 sieniaiheista postausta löytyvät sieni-tunnisteen takaa

Me lähdemme nyt metsään. 
Helppo ja halpa herkku.

Hampurilaisen väliin, uuniperunalle tai vaikka kastikkeeksi.

Hyvä vaihtoehto herkkutatticarpacciolle, joka sekin on ihan loistavaa. 

Loistopari!

Valkoista pizzaa ihanilla täytteillä.

Tämä ei lisäsanoja kaipaa. 

Soijassa marinoitu keltuianen ja kantarellit käyvät hienosti yhteen. 

syksyinen sieniruoka

Kallioimarre antaa kantarellille ihanaa makua.

Tomaatti yllätti kantarellin parina.

on myös hurjan hyvä. 

6 kommenttia:

 1. Osa meidänkin sienipaikoista on hakattu pilalle, mutta eipä noista jäljelle jääneistäkään paikoista iloa ole. Täällä tarvitaan kunnon vesisadetta, muuten jäädään tänäkin vuonna ilman sieniä viime vuoden tapaan. Viikonloppuna kahdelta vakiopaikalta sentään pari litraa saatiin kantarelleja. Ihan pieniä vielä, mutta turha oli näillä keleillä kasvamaankaan jättää, kun olivat jo sen oloisia, että kasvun sijaan alkavat kuivumaan. Nyt parina vuotena ei olla saatu paljon muuta kuin korvasieniä, mutta niistäkään ei suurta iloa ole, koska niitä ei suositella imettäessä. Keljuttaa sienettömyys vain entistä enemmän, kun katselee miehen yksinään syövän korvasieniruokia.

  VastaaPoista
 2. Katja: Tuo korvasienten syöntikielto imettämisen aikana on minulle uusi asia. En kyllä silloin aikanaan syönytkään, mutta en ole kuullutkaan.

  Mieheni kävi äidillään ollessaan siellä teilläpäin sienessä ja pari kantarellia sai vain saaliikseen.

  Toivotaan sadetta ja vähemmän keljutusta!

  VastaaPoista
 3. Sienet on niin hyviä, kanttarellit, suppikset ja tatit lemppareita. Hyvä ruokasieni on kans vaaleaorakas.:p Ihanaa tämä lämpö, mutta harmittavasti vaikuttaa satokauteen. :/ Viime vkonloppuna sain kanttarellia jonkin verran, mutta vähän kuivahtaneen oloisia alkoivat olla. Ihania sieniohjeita.

  VastaaPoista
 4. Juu, ja noiden mainitsemiesi lisäksi myös känsätuhkelo ja lampaankääpä. Me saatiinkin eilen yksi lämpaankääpä ja pikkurillin kokoinen orakas kun uhosin menevämme metsään.

  VastaaPoista
 5. Mä olen kamalan kateellinen noista kantarelleista. Tatteja saa täältä kaupasta mutta kantarelleja ei,ja ne ovat minusta kaikkein herkullisimmat.Huokaan nyt tässä kuvia katsellessa...

  VastaaPoista
 6. Oho, katoppa. Muualla maailmalla olen kyllä kantarelleja nähnyt myytävän. Hassua ettei siellä.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin