perjantai 8. heinäkuuta 2016

Hakatut pannarit eli flaky scallion pancake

Hakatut pannarit tuntuu aika rajulta nimeltä, mutta minusta se on tekotapansa vuoksi aika kuvaava nimi. Ilmava pannukakku saattaisi olla suorempi käännös, mutta se ei minun mieleeni oikein toimi. 

Taiwanin reissua suunnitellessa etsin kuumeisesti erilaisia katuruokaherkkuja ja niiden valmistuspaikkoja. Suosituksia löytyi onneksi paljon selkeilläkin karttamerkinnöillä. Yhdeksi etukäteen halutuimmaksi katuruuaksi nousi juurikin nämä pannukakut. 

Ilmavat, kesätsipulipaloja taikinaansa kätkevät pannarit paistetaan tasaisella alustalla. Taikina on kerroksellista, joka tekee pannukakuista osaltaan ilmavia. Toinen vaikuttava tekijä on pannareitten hakkaaminen pihdeillä ja lastalla paistamisen loppuvaiheessa. Tuloksena on ihanan repeytyvä, todella maukas pannari. Paistaminen mainion suihkepulloöljytyksen kanssa näkyy tässä ottamallani meluisalla videolla:Makuvaihtoehtoja pannareissa on useita kinkkuisesta ja juustoisesta munaiseen tai kaikilla mausteilla otettavaan. Vaikka yhteistä kieltä taitavien paistajien kanssa ei löytynyt, hosottamalla hommasta selvittiin oikein mallikkaasti. Itse maistoin pannarin, jossa oli taiwanilaista basilikaa ja munaa. Se maistui yhtä aikaa raikkaalle ja täyteläiselle kastikkeiden ja mausteiden mielenkiintoistaessa makumaailmaa. Lapset nassuttivat menemään kinkkuversion ja alkuperäisen pannarin ilman lisukkeita. Hinnat eivät päätä huimaa. Nykykurssin mukaan pannarit maksoivat noin 56c-1,4 euroa lisukkeista riippuen. 
Moni paikka tarjosi kevätsipulisia pannareita, mutta itse törmäsimme näihin ilmaviin versioihin Taipeissa vain tällä kojulla (joskin tietysti muitakin varmasti on). Tämä Yong Kang kadulla sijaitseva Tian Jin Flaky Scallion Pancake-koju on mainittu monessa lähteessä huipuksi, joten pistinpä karttamerkin mikäli joku samalle kojulla halajaa. Suosittelen sitä lämpimästi! Kävelymatkan päässä on myös muitakin herkuttelupaikkoja, kuten esimerkiksi huippu dumplings-paikka Din Tai Fung ja Smoothie House josta saa kuuluisaa mangojäätä. 
Me käpyttelimme lasten kanssa nautiskelemaan hakatut pannukakkumme Daan puiston rauhaan ja vehreyteen. Siellä oli hauska seurailla lammen lintujen ja eläinten touhuja.  

Joku harvinaisempi tsirppa taisi olla liikenteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin