Lounaspöytään tapaksia ja pikkusyötäviä. Miksei!
Kun tyttäremme kummit muksuineen tulivat meille viikonlopuksi, tuumailin tekevämme iltasella paellaa. Lounaaksi pläänäilimme tapaksia pöydän täydeltä, sillä tiedämme perheen nauttivan tämänkaltaisesta napostelusyömisestä. Täytyy sanoa että nappiin meni, sillä siinä kuulumisia vaihtaessa saimme kuulla kiittäviä ja ylistäviä kommentteja useampaan kertaan. Minä taas tuumasin että on ilo kokata ihmisille jotka osaavat sitä arvostaa.
Melkein kaikki tapakset / pintxot / pikkusyötävät löytyvät blogista jo entuudestaan, joten klik vaan linkin taa jos kiinnostaa:
chorizoa leikkeleenä
serranoa leikkeleenä
manchego-juustoa siivuina
vesimelonia lohkoina
pekoniin käärittyjä taateleita
serranokupit juustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla
serranokupit juustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla
Uutuutena meille tarjolle nostettiin kuivattuja, puolitettuja pepperoneja (ihan niitä tölkkiversioita). Ne täytettiin notkealla vuohenjuustolla ja maustettiin tuoreella tillillä. Hauska ja todella toimiva yhdistelmä!
Jälkiruuaksi söimme yltiötuhtia ja ihanaa poltettua juustokakkua.
Olemme tehneet vastaavantyyppisiä vieraskattauksia aiemminkin:
Täältä löytyy kolmelle perheelle katettu pöytä tapastelutyyliinkin, sisältäen mm. espanjalaista äyriäissalaattia ja manchego-kroketteja.
Täältä löytyy tapaspöytä joka koottiin alkupalaksi pääosin Espanjan tuliaisista.
Täältä löytyy naisten kesken vietetty tapasteluilta, jossa oli paljon suomalaisia raaka-aineita.
Tämä pitää nyt yrittää muistaa seuraaville sopiville vieraille tarjoiluksi. Superhyvää tässä on se, että vaikka pöytä notkuu, kaikkia ei ole tarvinnut pipertää alusta asti käsin, voi hyödyntää juustoja, leikkeitä, olliveja ja joitain muita säilykkeitäkin. Ne alusta asti piperrettävät ovat tietysti kaiken kruunu.
VastaaPoistaNo näinpä just! Ja monenlaista voi laittaa marinoitumaan ja maustumaan jo edellisenä päivänä. Koota sitten vaan varsinaisena hetkenä.
Poista