torstai 21. helmikuuta 2019

Tapaspöytä lounaaksi

Lounaspöytään tapaksia ja pikkusyötäviä. Miksei!

Mietimme vierastarjottavat aina tarkkaan sitä myöden kuka pöydän ympärille istahtaa. Yritämme muistella (tai tarkistaa blogista) mitä heille on ennen tarjottu ja miettiä mistä he ovat pitäneet. Joskus arvailemme mistä he ehkä voisivat pitää tai kysymme suoraan millaista makumaailmaa he visiitilleen toivoisivat.
Kun tyttäremme kummit muksuineen tulivat meille viikonlopuksi, tuumailin tekevämme iltasella paellaa. Lounaaksi pläänäilimme tapaksia pöydän täydeltä, sillä tiedämme perheen nauttivan tämänkaltaisesta napostelusyömisestä. Täytyy sanoa että nappiin meni, sillä siinä kuulumisia vaihtaessa saimme kuulla kiittäviä ja ylistäviä kommentteja useampaan kertaan. Minä taas tuumasin että on ilo kokata ihmisille jotka osaavat sitä arvostaa. 

Melkein kaikki tapakset / pintxot / pikkusyötävät löytyvät blogista jo entuudestaan, joten klik vaan linkin taa jos kiinnostaa:
chorizoa leikkeleenä
serranoa leikkeleenä
vesimelonia lohkoina
pekoniin käärittyjä taateleita
serranokupit juustolla ja aurinkokuivatulla tomaatilla

Uutuutena meille tarjolle nostettiin kuivattuja, puolitettuja pepperoneja (ihan niitä tölkkiversioita). Ne täytettiin notkealla vuohenjuustolla ja maustettiin tuoreella tillillä. Hauska ja todella toimiva yhdistelmä!

Jälkiruuaksi söimme yltiötuhtia ja ihanaa poltettua juustokakkua.

Aikuisille kylmensimme keralle vielä rose cavan, joka sopi tilanteeseen ja makuihin erinomaisesti!

Olemme tehneet vastaavantyyppisiä vieraskattauksia aiemminkin:

Täältä löytyy  kolmelle perheelle katettu pöytä tapastelutyyliinkin, sisältäen mm. espanjalaista äyriäissalaattia ja manchego-kroketteja.

Täältä löytyy tapaspöytä joka koottiin alkupalaksi pääosin Espanjan tuliaisista. 

Täältä löytyy naisten kesken vietetty tapasteluilta, jossa oli paljon suomalaisia raaka-aineita.

2 kommenttia:

  1. Tämä pitää nyt yrittää muistaa seuraaville sopiville vieraille tarjoiluksi. Superhyvää tässä on se, että vaikka pöytä notkuu, kaikkia ei ole tarvinnut pipertää alusta asti käsin, voi hyödyntää juustoja, leikkeitä, olliveja ja joitain muita säilykkeitäkin. Ne alusta asti piperrettävät ovat tietysti kaiken kruunu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näinpä just! Ja monenlaista voi laittaa marinoitumaan ja maustumaan jo edellisenä päivänä. Koota sitten vaan varsinaisena hetkenä.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin