lauantai 2. helmikuuta 2019

Ravintolavinkkejä x 7, New York

New York ei rakastuttanut meitä itseensä melkein kaksi vuotta sitten tehdyllä reissulla. Kokonaisuus tökki. Siitä voit lukea lisää täältä. Koimme kuitenkin hienoja elämyksiä ja hetkiä. Ruokaisalta puolelta niistä on kirjoitettu turhan vähän. Tässä siis korjausta asiaan parhaimmilta osin. Olimme reissussa vajaan viikon kahdestaan aikuisten kesken kesäkuussa 2017. 
Syöminen ja juominen New Yorkissa on kallista, sitä ei käy kiistäminen. Laskuun lisätään aina verot ja vielä 20 prosentin tippi. Hintavimmat paikat jätimme suosiolla väliin, mutta mausta ja/tai kokemuksellisuudesta emme halunneet tinkiä. Alla parhaat kokemuksemme.

Viehättävä ravintola ihan kujan perällä Lower East Siden alueella. Hienot cocktailit ja erityisesti runsasjuustoinen artisokkatahna on suositeltavaa. Tarjoilija kertoi että yksinään artisokka-annosta eräs rouva tulee tekemään joka aamu yli 100 kappaletta.
Vinkin tähän paikkaan saimme Isyysblogin jutusta, johon on kerätty kiitettävä määrä ruokapaikkoja useammalta New Yorkin reissulta karttamerkinnöinkin.

DELICATESSEN KATZ´S
Kävelymatkan päässä edellämainitusta Freemansista sijaitsee vuodesta 1888 palvellut legendaarinen deli Katz´s. Täällä nautimme hurjan tuhdin ja mielettömän hyvän pastramileivän puoliksi oluen kanssa. Emme päässeet istumaan siihen kuuluisaan pöytään, jonka kohtaus löytyy elokuvasta When Harry met Sally. Pöytä on merkitty alla olevassa kuvassa näkyvällä pyöreällä kyltillä joka roikkuu katosta. 


MEKSIKOLAINEN ANEJO
Hell´s Kitchenin alueella sijaitsevassa meksikolaisessa ravintolassa Anejossa vetäisimme päähän menevän brunssin. Settiin kuului (ja näkyy kuuluvan vieläkin) nimittäin 3 margaritaa tai muuta alkoholipitoista juomaa, kahvi tai tee ja vapaavalintainen ruoka brunssilistalta 29 dollarin hintaan. Ruokien maut olivat oikein hyviä ja tuoreita! Paikassa on kunnioitettava valikoima tequilaa ja mezcaleja jos malttaa jäädä pidemmäksi aikaa istumaan. Me suuntasimme tästä seuramaan riemukasta Pride-kulkuetta

Pizzeria, jonne nopeasti kävelemällä ehtii ruokailemaan vielä Broadwayn iltashownkin päätteeksi. Näin me teimme kaverin suosituksesta ja olimme hyvin tyytyväisiä napolilaistyylisiin pizzoihimme!

Seuraavista ruokapaikoista kirjoitinkin enemmän jo aiemmin. Linkit kirjoituksiin otsikoissa:

SMORGASBURG

Smorgasburgin on katuruokakeskittymä kesäaikaan Brooklynissä. Kahdesta vaihtoehdosta suosittelemme Williamsburgin puistoa, sillä East Riverin yli on näkymä suoraan Manhattanin silhuettiin. (Talvisin toiminta toisaalla). Tarjolla on monenlaista katuruokaa ja -juomaa rennosti. Me rakastuimme erityisesti naudan ribseihin ja tahmaisiin riisimuro-jäätelökekseihin.

SPOTTED PIG
Aiemmin Michelin tähditetty rento ravintola Greenwich Villagessa. Täältä erityisesti mieleen jäivät yksinkertaisen mahtava hampurilainen sinihomejuustolla, possunkorvasalaatti ja jumalainen perunamuussi.

TAKASHI
Japanilaisia ja korealaisia makuja yhdistävä ravintola houkutteli meitä erityisyyksillään. Maistoimme niin raakaa maksaa kuin kiveksiäkin. Grillatun kielen maku ohuena, juuri oikeilla sekunttimäärillä grillattuna jäi mieleen hienona kokemuksena.

Kaikki blogimme reissujutut löytyvät MATKAT-välilehdeltä. Sieltä löytyy lisää juttuja myös NYCistä.

2 kommenttia:

  1. NOista paikoista olen ollut Katzin Delissä. Se juustokakku siellä oli tosi hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon! Sitä ei jaksettu maistaa. Pohjilla oli jo Freemans ja sitten puokkiin tuo pastramileipä :).

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin