torstai 5. kesäkuuta 2008

Lisukkeita grillatuille. Mangosalsa ja tomaattisalaatti.


Tässäpä pari kesäisen värikästä, maistuvaa lisäkettä. Molemmat toimivat oikein hyvin grillatun lihan tai/ja kanan kanssa.

Monkeyfoodin muuli pohti taannoin, että jos salaatit eivät maistu/ole maistuneet, syy saattaa olla maustamisessa tai itselle maistumattomissa valinnoissa. Tämä on TÄYSIN totta omalla kohdallani. Nyt kun salaatteihin on löytynyt öljy, balsamico, paahdetut mantelit, erilaiset salaatit, rucola, pasta, yrtit ... vain muutamia mainitakseni, on meidänkin taloudessa "kaninruoka" alkanut maistumaan muutenkin kuin "pakollisena lisänä" - joskus jopa kokonaisena ateriana :O.

Mangosalsaa aurinkoisempaa kesälautasta saa etsiä! Ihanat värit ja kiva maku. Loistava setti possun sisäfileen kera. Ylläoleva kuva joka näyttää ihan perunasalaatilta, on siis kuvailemani salsa :).
Tämä salsan ohje on peräisen Gourmet-lehdestä numero 2/08

1 mango kuorittuna ja pilkottuna
2 punasipulia tai nippu kevätpunasipulia pilkottuna
desi basilikaa
1 punainen chili siemenet poistettuna, pilkottuna
sitruunan mehu
(jalapenoa)

Yhdistä aineet ja sekoita :)


Tomaattisalaatin innoittajina toimivat Oliivia Paremman Puoliskonsa kanssa sekä Jamie Oliver. Salaattimme koottiin kuten neuvottiin, mutta lisäsimme vielä villirucolaa kun sitä sattui omassa maassa kasvamaan. Sipulinamme oli salottisellainen. Tässä ohje vielä kopioituna Puolen voikilon blogista:

Jamien Loistava tomaattisalaatti
Alaston kokki -kirjasta

Osta (erilaisia, -värisiä ja -muotoisia) tomaatteja. Leikkaa tomaatit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet laakealle vadille. Hienonna hieman valko- ja punasipulia tai salottisipulia. Ripottele sipulit tomaattiviipaleiden päälle. Mausta salaatti merisuolalla, vastajauhetulla mustapippurilla ja kuivatulla oreganolla. Revi tuoreen basilikan lehtiä pinnalle, asettele rucolaa, pirskota lopuksi kostukkeeksi balsamicoa ja hyvää oliiviöljyä. Anna maustua hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin