maanantai 9. kesäkuuta 2008

Munakoisonyytit grillissä

Munakoisoa, munakoisoa, munakoisoa...se nyt vaan on niin hyvää :)

Seuraava ohje on uusimmasta Pirkasta (6-7/2008). Monesti resepteistä tuttu herkullinen yhdistelmä munakoiso-tomaatti-mozzarella on nyt puettu uuteen kuosiin. Ja mielestäni hauskaan sellaiseen. Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin kastiketta, mutta me nautiskelimme tahnalla. Samalle lautaselle nyyttien kanssa päätyivät naudan sisäfile ja grillattua maissia kiekoiksi leikattuna.

Hyvät naiset ja herrat...suoraan grillistä...munakoisonyytit!!!

ainekset neljään nyyttiin:
yksi munakoiso, mahdollisimman pitkulainen
tomaatti
75 g mozzarellaa
ripaus suolaa
kierros jos toinenkin mustapippuria
tuoretta basilikaa
cocktail-tikkuja kiinnitykseen

Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi (8 kpl). Keitä viipaleita 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Näin ne notkistuvat. Valuta ja kuivaa ne talouspaperilla.
Leikkaa tomaateista ja mozzarellasta 4 viipaletta.
Pane kaksi munakoisoviipaletta ristikkäin leikkuulaudalle.Aseta keskelle tomaattiviipale, mausta se suolalla, pippurilla ja muutamalla basilikanlehdellä. Nosta päälle mozzarellaviipale ja mausta se samoin. Sulje nyytti nostamalla munakoisojen päät täytteiden päälle. Kiinnitä cocktailtikuilla. Valmista loput nyytit samoin.
("ylijääneet" koison päätykappaleet päällystimme tomskuilla ja juustolla ja lykkäsimme grilliin sinällään)
Surrauta tahnan aineet keskenään (ohje alla).
Grillaa nyyttejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli.
Laita tahna pöytään ja anna kunkin ruokailijan lisätä sitä nyyttiensä päälle makunsa mukaan.

Tahna grillattujen nyyttien päälle on bongattu ruokablogista Otetaan ensin puoli kiloa voita - jossa on myös innostuttu munakoisosta. He käyttivät tahnaa parmankinkkuun käärittyjen kalojen reseptissä - joka oli muuten herrrrkullista!:

½ purkki aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
1 suuri kourallinen tuoretta basilikaa
tomaattien öljyä
balsamicoa
(suolaa ja mustapippuria)
Surrauta sekaisin millä surrautat. Meillä tahnaaminen tapahtui sauvasekoittimella.

Herkullisista munakoisoresepteistä puheenollen. Käykääpä kurkistamassa Kasvimaalta keittiöön Sammakon sienitäytteisen munakoison reseptiä. Oli tosi hyvää, maistui myös lihansyöjä-Pastapäälle ;)

5 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Lisää herkkuja munakoisosta! Kokeilinkin jo viikonloppuna tuota teiltä bongaamaani, alunperin Polkkapossun parmesaani-tomaattimunakoiso -hässäkkää. Oli muuten hyvää pihvien kanssa! Postaan hiukan myöhemmin, jottei tule pelkkää koisoa täältä meidän tuutista :)

    VastaaPoista
  2. Munakoisoa meillä ei ole vielä grillattukaan, vaikka tykkään munakoisosta ihan hirveästi. Tätä on pakko jossain vaiheessa kokeilla.:)

    VastaaPoista
  3. Herkullisia reseptejä ja upeita kuvia.. Kiitos taas!
    Sinun sivuillasi vesi herahtaa aina kielelle.. :)

    VastaaPoista
  4. oliivia: niin se on munakoiso herkullista!

    kmsu: grilliin vaan ja hyää tulee!

    helmiliina: kiitos!

    VastaaPoista
  5. Onpa hauskan näköiset nyytit!
    Ja kiva kuulla, että sienitäytteiset munakoisot maistuivat myös - netistä olen alkuperäisen reseptin löytänyt ja sitä joka kerta omaan makuun muuttanut. Munakoisosta on niin moneksi, jonakin päivänä toivon voivani kasvattaa sitä itse...

    Japanilaiset munakoisot ovat muuten huomattavasti pienempiä ja pehmeämpi kuorisia kuin meikäläiset tuontikoisot. Pitänee tulevaisuudessa kokeilla kahta lajiketta!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin