tiistai 24. kesäkuuta 2008

Pekoniin käärityt jättikatkaravunpyrstöt mozzarellalla

eli Langostinos Envueltos en Tocineta. Idea lähti Linsenin ja Clearyn Tapas-kirjasta, toteutus oli kuitenkin omanlaisemme (vain pikkuruisen alkuperäistä ohjetta muunnellen).

varaa haluamasi määrä jättikatkaravunpyrstöjä (me ostimme purkitettuja)
pippuroi paloteltuja mozzarellaviipaleita mustapippurilla
ota esille pekonia (puolikas tai 1 per katkis)

Laita mozzarella katkaravunpyrstön viereen. Kiedo näiden ympärille pekonia. Aseta leivinpaperoidulle uunipellille.

Laita samalle pellille vaalean leivän paloja paahtumaan. Myös lihapullat voi laittaa samalle pellille. Pikkupallot on pyöritelty taikinasta, johon on sujautettu jauhelihan ja mausteiden lisäksi myös pilkottuja kapriksia ja vuohenjuustopaloja. Kun uuni on lämmennyt 250 asteeseen, laita pelti uuniin. Viiden minuutin kuluttua voi ottaa leipäpalat pois ja jatkaa muiden tapas-palojen kypsennystä. 2-5 minuuttia tämän jälkeen pekonikäärityt katkaravut voi poistaa. Lihapullia voi paistella vielä hetken riippuen niiden koosta.

Leipien valkosipulivoihin laitettiin simppelisti notkean voin joukkoon pilpittua ruohosipulia ja niin ikään pilputtua valkosipulia. Tämä sipeltiin esille laitettaessa uunissa paahdettujen leipäpalojen päälle.

4 kommenttia:

 1. Ihan kuin mun tarttis ostaa seuraavalla harvinaislaatuisella kauppareissullani myös pekonia ja mozzarellaa.. pyrstöjä on pakkasessa.

  VastaaPoista
 2. taitaa olla tapas-ilta sinullakin tulossa :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut kyllä mainio juhannusmenuu! Nuo pekoniin käärityt ravut näyttävät hyvältä ja tuo alla oleva kuva juomasta on kaunis!

  VastaaPoista
 4. kiitosta sohvi! juu, herkullista oli. itse tykkäsin toiseksi eniten - siis juustopallojen jälkeen - näistä pekoniin käärityistä katkaravuista. erityisesti suutuntuma oli kiva!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin