perjantai 13. kesäkuuta 2008

Joulu on kerran vuodessa vaan?! piparit ja Jätskiannosten rakentelua


Tuli ihan joulufiilis kun teimme tässä päivänä eräänä pipareita :D. Pian neljävuotiaamme on jo monesti pyytänyt leipomaan ja koristelemaan pipareita. Aamulla päätin että tämä olkoon se päivä. Eikä ollut muuten hullumpi valinta, sillä koristamisen aikaan vettä tuli ihan hulluna alas taivaalta. Koska edellisenä päivänä ulkoilimme puolitoistatuntia suorassa sateessa, en kokenut huonoa omaatuntoa sisällejäämisestä.

Ohje suklaisiin pipareihin löytyi Mansikkamäeltä. Taikina oli helppo tehdä ja leipoa, kunhan jauhotti leivonta-alustan hyvin eikä ollut turhan kunnianhimoinen taikinan ohuudessa. Täytyy kyllä sanoa että tämäkin piparitaikina on parempi ennen uunia, kuten niin moni...;)


Pursotin ekaa kertaa valkuais-tomusokerikuorrutteella ja se olikin nopeampaa tavaraa kuivumaan kun vesi-sokeriseos. Dan sukkerilta löysin suhteeksi 3-3½ dl tomusokeria per valkuainen. Ja tuon valkuaisen saa ensin vatkata käsin kevyesti. Jaoin yhdestä valkuaiseste syntyneen seoksen kolmeen osaan: yhden jätin valkoiseksi, yhden osan värjäsin vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä ja yhden osan ruskeaksi Van Houtenin kaakaojauheella. Kuorrutteella paitsi koristimme, myös kiinnitimme nompparelli(tyyppiset) koristeet kii pipareihin.


Tänään teimme omien ja hoitomuksujen kanssa JÄÄTELÖANNOKSIA. Kokosin pöydälle erilaisia lisukkeita jädelle, ja lapset saivat siitä sitten koota itselleen mieluisat välipalat. Lisukevaihtoehtoina oli paljon erilaisia nompparelleja, luumua, omenalohkoja, mansikanpaloja, viinirypäleitä puolitettuna, kaakaojauhetta, makusiirappeja, hunajaa ja koristelemattomia suklaakeksejä. Tässä valmiita annoksia, joiden myötä toivotamme kaikille maistuvaa viikonloppua!

oman poitsun annos

hoitotytön satsi

hoitopojan kulhon sisältö

äidin tekemä annos 1-vuotiaalle

oma poitsumme totesi kun näki ruokapöydän alkuasetelman:
"Tulkaa katsomaan! Täällä on mansikoita, nomppaelleja
ja... kaikkee! OIKEESTI!!!"
Lasten innostus on ihanaa!

3 kommenttia:

 1. ooh.. aika herkullisia annoksia!
  Hyvää viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
 2. Mun oli pakko tsekata ne Suvipäivät netistä, ja siellä on ollut viime vuonna Ike-Hölkkä! :D

  VastaaPoista
 3. nyt ne varmaan vaihtuu Iken puutarhapäiviksi :D

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin