Ajattelimme kokeilla kanan jälkeen kevyttä, omaan keittiöömme aika eksooottista jälkiruokaa. Ihan hyvää oli, joskin itse kaipasin enemmän marinadin tuomaa makua. Nyt maut viipyilivät aavistuksena taustalla. Seuraavaksi kokeillaan vastaavaa Kettuterroristien ohjeistuksella. Josko heidän reseptillään tarttuisi matkaan enemmän makua.
Esittelemämme resepti on peräisin (ilmeisesti) Koti ja Keittiö-lehdestä, mutta tarkempaa tietoa minulla ei valitettavasti ole tarjota. Lehtileike löytyi siis grillauskirjan välistä. Alkuperäinen ohje suosittaa kolmea ruokalusikallista rommia, itse tykkäsin laittaa enemmän.
½ ananas lohkottuna
luumuja (tai nektariineja) lohkottuna
Rommimarinadi:
3 dl vettä
1 dl sokeria
1 vaniljatanko puolitettuna
2 tähtianista
(3-) 5 rkl tummaa rommia
Kiehauta marinadin ainekset ja keitä 5-10 minuuttia, kunnes sokeriliemi on hieman siirappimaista.
Grillaa hedelmät molemmin puolin.
Pyöräytä hedelmät marinadissa ja anna maustua hetken.
Me tarjoilimme hedelmät simppalisti jätskin kera, alkuperäinen ohje suosittaa tuoreita vadelmia ja kookosvaniljakastiketta.
Maku -lehden ohjeella tehtynä mausteliemi maistui ananaksissa mielestäni sopivasti. Useamman tunnin annoin marinoituakin. Tällä ohjeella marinadi on varmaankin vähän miedompi, kun siihen tulee vettäkin. Mietein myös, että jotain muitakin hedelmiä voisi kokeilla kesän mittaan. Luumut ja nektarit varmasti ainakin sopivat mainiosti grillaukseen.:)
VastaaPoistakiitokset vinkeistä.
VastaaPoistaHyvää oli näinkin, mutta makua olisi voinut olla reilusti enemmänkin. koetetaan seuraavaksi teidän tyylillänne!