sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Piknik blogituttujen kanssa

Unelias kokki Anna kutsui koolle ruokabloggaajia ja me innostuimme asiasta heti. Millaisia ihmisiä on nimimerkkien takana ja oi joi - mitä herkkuja sitä saisikaan syötäväksi ruokablogaajien piknikillä!!!

Paikanpäälle meneminen ei tuottanut pettymystä. Tulimme juttuun hyvin keskenämme, ruoka oli hyvää, samoin juomat. Kuulumisia vaihdettiin ruuasta ja sen vierestä. Meille uusia makuelämyksiä olivat ainakin seitan ja vuonankaali. Oli tosi hauska tavata "tuntemattomia" ihmisiä ihan livenä! Toivottavasti uusintakertoja tulee vielä monta, muodossa tai toisessa!
Äijäruokalan Ari on jo laittanut hyviä kuvia muidenkin tarjottavista, Muuli taas kommentoinut niitä sanallisesti.

Me veimme paikalle Pirkan ohjeella väkästettyä papaija-broileripiirakkaa, Kurpitsamoskalle ilman broiskua. Tämä on aivan loistava piirakka, jonka teimme nyt ensimmäistä kertaa annoskokoina leivosvuokiin. Tulos oli keskinkertainen :( . Pohja jäi löysäksi, joten ehkä pidimme sittenkin piirasia liian vähän aikaa uunissa. Nooh, suosittelemme siis tekemään tätä piirakanmuotoon ja hyvää tulee! Seuraa ohje suoraan kopioituna Pirkan sivuilta:

Pohja:
100 g margariinia
1 dl grahamjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl maitoa
15 g hiivaa tai 2 tl kuivahiivaa

Täyte:
1 pkt (n. 350g) marinoimattomia broilerinfileesuikaleita
1 rkl öljyä
n. 15 cm pala purjoa
1 rkl currya
1 tl suolaa
1/4 tl chilimausteseosta
1 tlk (425 g) papaijapaloja sokeriliemessä
2 munaa
1 tlk (2 dl) kermaviiliä
2 dl juustoraastetta

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään murumaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. (Käyttäessäsi kuivahiivaa sekoita se kuivien aineiden joukkoon ja kaada päälle noin 42-asteinen maito.) Alusta tasaiseksi taikinaksi. Kohota noin 15 minuuttia.
2. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Kuullota öljyssä myös hienonnettu purjo. Mausta currylla, suolalla ja chilillä. Anna täytteen jäähtyä. Valuta papaijapalat hyvin ja leikkaa ne pitkittäin puoliksi.
3. Ota taikinasta noin neljäsosa koristeluun. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se voideltuunpiirakkavuokaan (halkaisija 26 cm).
4. Levitä piiraspohjalle broileriseos ja papaijapalat. Sekoita munien rakenne rikki. (Jätä munaa hieman voitelua varten.) Sekoita munat ja kermaviili. Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Kauli loppu taikina noin 1/2 cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä muotilla koristeita piirakan päälle. Voitele munalla koristeet ja piirakan reuna.
6. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Kurpitsamoska kiittää niiaten, että otitte ruokavalioni huomioon, vaikka pakkohan ei olisi ollut! :) Pikkupiirakkanne olivat juuri ihania ja mie ainakin tykkään, kun pohja on hieman löllöä.

    Oli huippua nähdä! Toivottavasti pian taas uudestaan.

    VastaaPoista
  2. juu, mikäänhän ei ole pakko ;) broiskun poisjättäminen oli ko reseptissä niin helppoa, että ajattelimme huomioida sinutkin. kiva että kelpas!

    Oli juu kiva nähdä! Samaa mieltä, toivottavasti uudestaan!

    VastaaPoista
  3. Munkin mielestä piiraat oli ihanan pehmeitä, juuri sopivia! Tällaiset annospalaset kun ainakin itse saan niin helposti kuivahtamaan liiaksi... Ja kiva idea toi papaija tuossa täytteessä!

    VastaaPoista
  4. anna: ideasta pitää kiittää rouva tai herra Pirkkaa ;)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin