maanantai 16. kesäkuuta 2008

Suklaafondant inkiväärilastulla ja mansikoilla

Suklaafondant kuulosti jo niin fiiniltä ja suklaa aina herkulliselta, joten pakkohan tätä jälkkäriä oli lähteä testaamaan. Etuna jälkiruokailuun reseptissä oli myös se, että leivonnaiset voi tehdä valmiiksi silikonivuokiin edellisenä päivänä ja pistää sitten koko höskä pakkaseen. Herkut paistettiin jäisinä kypsiksi. Ja oi joi joi miten hyvää oli!!! Resepti löytyi jälleen Ruokatorstaista, jota kutsutaan meidän perheessämme muuten jo nimellä RT ;).

Sekä lastut että fondantit tein jo edellisenä päivänä, fondanttien paistoa lukuunottamatta.


Inkiväärilastut
noin 12 kpl

50 g voita
reilu 1/4 dl hunajaa
noin ½ dl (raaka)sokeria
½ dl vehnäjauhoja
1 tl jauhettua inkivääriä/inkivääritahnaa

Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Lisää sokeri (meillä ihan tavallista plaatua) ja keskenään sekoitetut jauhot sekä inkivääri. Anna jäähtyä.
Ota jähmeästä taikinasta pieniä palloja. Nosta leivinpaperoidulle pellille kauas toisistaan ja paista 200 asteessa kullanruskeiksi.
Anna jäähtyä ihan pikkuhetken ja nosta sitten jäähtymään kaulimen tai pullon päälle, jotta saat lastun kovertumaan.


Suklaafondant
12 kpl

100 g voita
80 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
1 rkl hunajaa
3/4 dl vehnäjauhoja
50 g mantelijauhoa (löytyi mantelien vierestä, ei jauhohyllystä)
3 valkuaista

Sulata voi ja pilko joukkoon suklaa sulamaan. Lisää sokeri ja hunaja. Jäähdytä. Riko munanvalkuaisten rakenne (ihan vaikka haarukalla sekoittaen) ja lisää seokseen. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan.
Jaa taikina silikoni(muffinssi)vuokiin tai paremman puutteessa voitele muffinssipelti tai käytä vuokia. Taikina on kypsänä kovin kostea (eli ihanan mehevä, mmmm!), joten irrottaminen muusta kuin silikonista lienee haasteellista. Laita pakastimeen.
Paista jäisiä leivonnaisia 200 asteessa 12-13 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. Ihana jälkkäri. Mua arveluttaa lähteä aina tekemään mitään missä täytyy jotain näpertää, mutta nuo inkiväärilastut näyttää tosi hienolta.

    Kiitos muuten tuosta mantelijauhovinkistä, koska tilailin taasen uuden keittokirjan ja hylkäsin pari jälkkärireseptiä sillä kun luulin, ettei täältä saa mantelijauhoa.

    VastaaPoista
  2. ollos hyvä vaan! pussin kyljessä luki kyllä mantelijauhe, mutta eiköhän se sitä samaa ole. joku vinkkasi blogissaan (voi kun en nyt muista missä) että sitä voi tehdä itsekin hienontamalla keittämisen jälkeen kuorittuja manteleita. tästä en voi neuvoa tämän enempää koska en asiaa ole kokeillut. jäin itsekin miettimään miten ihmeessä siitä saa kotikonstein niin hienojakoista...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin