torstai 25. joulukuuta 2008

Graavilohta kahdessa muodossa- carpacciossa ja mätirullissa


Taannoisella Moskovan matkallani sain aivan taivaallisen hyvää tonnikalacarpacciota. Kun Pastapää ehdotti joulupöytäämme Ruokatorstai-reseptikirjasta löytämäänsä lohicarpacciota, olin heti valmis ajatukseen!

Graavilohicarpaccio
pala graavisuolattua lohta nahkoineen
(kylmäpuristettua oliiviöljyä)
parmesaanijuuston lastuja
sitruunalohkoja
rucolasalaattia

Kääri kala folioon ja sujauta pakkaseen kohmettumaan muutamaksi tunniksi. Näin sinun on helpompi leikata kalasta (henkäyksen)ohuita siivuja terävällä fileerausveitsellä.

Laita leikkaamasi siivut lautaselle, vuole päälle parmesaanilastuja ja asettele rucolat haluamallasi tavalla. Lisää vielä sitruunalohkot, jotka syödessä puristetaan koko komeuden päälle.

Oliiviöljyä kuuluisa myös lirauttaa carpaccioon, mutta koska meillä ei ollut tarpeeksi laadukasta, jätimme koko öljyn pois. Gourmet-lehdessä (4/08) laitetaan lohicarpaccioon tryffeliöljyä - varmasti toimii!


Ja sitten tämän Joulun floppi, tuorejuusto-graavilohirullat mädillä, ilman tuorejuustoa :(.

Tähän näyttävään alkupalaan piti siis aluksi graavata lohi, leikata se siivuihin ja täyttää siivut sitten tuorejuustoseoksella. Seokseen olisi tullut juuston lisäksi sitruunamehua, tilliä ja mustapippuria sekä suolaa. Mutta JOS joku lähtee kilometrin mittaisen listan kanssa kauppaan ja JOS sinne jostain syystä ei ole kirjoitettu tuorejuusto ja JOS rullia ruvetaan pyörittelemään vasta kauppojen jo sulkeuduttua, ovat tuloksena simppeliäkin simppelimmät...

Graavilohirullat mädillä

Aseta lautaselle vihreän salaatinlehden päälle.
Lusikoi päälle mätiä.

Mäti olisi päässyt paremmin oikeuksiinsa valkoisen tuorejuuston päällä ja makukin olisi ollut varmaan aika täyteläinen... ehkä joskus toiste.

6 kommenttia:

 1. no hyvää oli varmasti silti :) Aika pieni kommellus - ainahan jotain sattuu ja tapahtuu.. :)

  VastaaPoista
 2. juu maistui kyllä ;) onneksi ei jäänyt vaikkapa potut kauppaan. Pastapää olisi kyllä murjottanut koko joulun jos ei olisi voinut tehdä imellettyä perunalaatikkoa...

  VastaaPoista
 3. Näyttää kuitenkin tosi herkulliselta ja tekis mieli....

  VastaaPoista
 4. Yaelian:no oli se kyllä hyvää tuollaisenaankin. oli kuitenkin harmi kun oli suunnitellut jotain muuta... onneksi se tuorejuuston unohtaja olin kuitenkin minä, ettei tarvinnut kiukutella kuin itselleen ;)

  VastaaPoista
 5. AINA voi kiukutella (ainakin vähän) miehelleen. ;)

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin