keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Ruokahaaste joulukuulle 2008

Krisun luotsaaman lammashaasteen jäljiltä saamme nyt voittajina päättää vuoden viimeisen ruokahaasteen. Ja täältä pesee...

No onkos tullut kesä, nyt talven keskelle

Perinteiset suomalaiset jouluruuat ovat monesti melko tuhteja ja tylsän näköisiä. Ajatelkaapa nyt vaikka lautasta jolla on laatikoita ja kinkkua...herkullista, mutta ankean näköistä. Kehitelkääpä nyt siis jouluisessa hengessä raikas, uudenlainen ja/tai näyttävä lisä joulupöytään. Se voi olla osana alkupala-, pääruoka- tai jälkiruokatarjoilua.

Osallistuminen
Haasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Jos haasteruoan resepti ei ole postaajan oma viritelmä, on postauksessa kohteliasta ilmoittaa ohjeen alkuperä.Haasteruoka tulee postata 4.-21.12.2008 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan. Ilmoittautuminen päättyy 21.12.2008 klo 23.59, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossamme. Joulukuun ruokahaasteen järjestäjinä jääväämme itsemme sekä kilpailusta että varsinaisesta äänestyksestä.

Äänestys
Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 22.12.2008, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä. Äänestysaika päättyy 29.12.2008. Jos äänestysajan päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsemme voittajan näiden postausten joukosta glögin voimalla yhdessä miettien. Voittaja julkistetaan 30.12.2008.

Vuoden 2009 ensimmäisen ruokahaasteen järjestä(v)ä(t) joulukuun ruokahaasteen voittaja(t). Aiheen valinta, säännöt, aikataulu ja äänestystapa ovat hänen/heidän päätettävissään.

Paljon luovaa mieltä ja iloista kokeiluhenkeä!
Parhaassa tapauksessa haastepostaukset ehtivät vielä herkkusuiden joulupöytiä koristamaan.

31 kommenttia:

 1. Oi, erinomainen aihe, jättää mahtavasti tilaa luovuudelle ja erilaisille raaka-aineille! Kiitos ja onnea. Voittoisa ruokanne oli vaikuttava!

  :-)

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, tosi loistava aihe! Täältä pitääkin käydä bongailemassa uusia ideoita! Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu hyvissä ajoin niin ohjeet ehtivät päätyä joulupöytiin.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut voitosta, se tuli ainoaan oikeaan osoitteeseen! :)
  Mainio haasteaihe, joutuu ehkä osallistumaan.

  VastaaPoista
 4. kiitokset kommenteista Muuli, Masu ja Veera! tosiaan, toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu. saisi vinkkejä omaankin joulupöytään. varsinkin se pääruokalautanen näyttää aina niin kovin ankealta...

  VastaaPoista
 5. Haa, haaste on mainio! Kun nyt ei koko joulumenuta ole tarkoitus muuttaa, niin voin kertoa, jos teitäkin kinkku-laatikot-linja ei innosta, että meillä on jo vuosia sitten luovuttu kinkusta. Sitä saa joka toisessa paikassa ja pikkujouluissa ja lounaspöydissa kyllästymiseen asti joulukuussa, samoin nykyisin kalkkunaa. Meillä laitetaan lampaanviulu!

  VastaaPoista
 6. Onneaonneaonnea! :) Ja täytyy sanoa, että loistavan aiheen olette onnistuneet juonimaan. Toivottavasti ehdin osallistua!

  VastaaPoista
 7. krisuh: mieheni on päässyt itse tekemään kinkun vasta muutaman kerran (aiemmin luuhasimme joulut pitkin Länsi-Suomea). hänelle jouluKINKKU on melkeipä pyhä ;). valmistelu tuoksuineen tuo fiilistä, samoin kuin imellytetty perunalaatikko. itse sain viimekin vuonna ekan jouluaterian kotona aattona, joten en ehdi kyllästyä. mutta hyvä idea ja varmasti herkullista! tykkäsin kovasti lampaanpaistin pehmeydestä ja mielestämme siinä oli viittausta riistamaisuuteen päin. tykkäsimme!

  ketsuppi: toivottavasti tosiaan. sinulla on monia vänkiä ideoita!

  VastaaPoista
 8. Hahaa, eka! Mieltsin hyvä aihe!!
  Bella Vanilla osallistuu karpalosorbetilla kisaan.

  http://www.bellavanilla.fi/2008/12/04/karpalosorbetti/

  VastaaPoista
 9. Onnittelut voittajalle! Ja onnittelut hyvästä joulukuun haasteesta :)

  VastaaPoista
 10. Oho! olitpa Rossana nopea! hienoa että avasit pelin heti!

  Julia: kiitosta sinullekin!

  VastaaPoista
 11. Oletteko tulossa äijäruokaa-blogin järkkäämään pikkujouluun? Nyt kun minäkin vihdoin pääsen osallistumaan niin olisi kiva nähdä :)

  VastaaPoista
 12. rossana: emme valitettavasti pääse koska poitsullamme on silloin kerhon joulujuhla. ellei toinen meistä livistä sen jälkeen...täytyy pohtia vielä riippuen mikä aika menette juhlimaan. olisi kyllä mukava nähdä sinuakin!

  VastaaPoista
 13. kun en ole koskaan ruokahaasteeseen osallistunt ja nyt ajattelin kokeilla onneani, niin pitääkö haasteeseen osallistumiseen valita vain yksi ruoka esim. salaatti vai voiko se olla kokonaisuus esim. kanaa voikastikkeella ja mangosalaatilla?

  VastaaPoista
 14. Nelle: yleensä ruokahaasteeseen on osallistuttu vain yhdellä ruualla, vaikka se olisi osa kokonaisuutta. mekin postasimme viimeksi katajahavulampaan menusta. äänestyksen kannalta on ehkä selkeämpää osallistua vain yhdellä ruualla, mutta olisi mielenkiintoista jos esittelisit mitä sen ympärille olet rakentanut. selvensikö vai olinko liian ympäripyöreä :)

  ruokahaastewiki on näköjään taas sotkettu :(. että sieltäkään ei voi vinkkiä ottaa.

  VastaaPoista
 15. joo, siksi kysyinkin kun siitä ei oikein saanut tolkkua. Mutta joo, kyllä tämä selvensi.

  VastaaPoista
 16. Siskot kokkaa osallistuu hirveän pähkäilyn ja arpomisen jälkeen haasteeseen jouluiseksi tähtianiksella ja vuohenjuustolla viritetyllä punajuuricarpacchiolla

  VastaaPoista
 17. Ari: herkulta kuulosti kanasi. onnea kisaan!

  Nelle: kovasti onnea kisaan teidänkin upealle luomukselle!

  VastaaPoista
 18. kiitos kiitos, halusimme tuoda osallistumisellamme punajuurta enemmän esille ja herätellä vähän itse kunkin harmaita nystyröitä pörräämään punajuurenkin ympärillä :)

  VastaaPoista
 19. Täten osallistun kilpailuun!

  Vuorossa glögimarinoidut jättikatkaravut rosmariinivartaassa:
  http://timjamia.blogspot.com/2008/12/uusia-tuulia-joulupytn-eli.html

  VastaaPoista
 20. oi mitä erilaisia jouluherkkuja tänne ilmestyykään. Masu, onnea kisaan teillekin!

  VastaaPoista
 21. Onnittelut voitosta ja hienosta aihevalinnasta. Perunanuija osallistuu klementiini- halvajäädykkeellä
  http://perunanuija.blogspot.com/2008/12/jouluinen-halvajdyke.html

  VastaaPoista
 22. kiitokset Elsbet!
  ihanan raikas jäädykkeesi on täten mukana kisassa. onnea!

  VastaaPoista
 23. Appelsiineja ja Hunajaa osallistuu ruokahaasteeseen variaatiolla luumukeitolle
  http://appelsiinejahunajaa.blogspot.com/2008/12/variaatio-luumukeitosta.html

  VastaaPoista
 24. alkomahoolilla terästetty jälkkärisi on käyty katsastamassa- oi kun oli herkullisen oloinen! jouluista, mutta uudenlaista.

  onnea kisaan yaelian!

  VastaaPoista
 25. Haaste on vastaanotettu. Vellipoika lähtee kisaan jouluisella porkkanaspagetillaan.

  http://aapinemo.vuodatus.net/blog/1696147

  VastaaPoista
 26. Nemo: herkullisen ja näyttävän oloinen vastine porkkanalaatikolle. tai kaveri siihen vierelle, miten vaan ;)

  onnea kisaan sinullekin!

  VastaaPoista
 27. Heips!
  Jouluhaastevastaukseni tulisi tässä:

  http://uneliasblogi.blogspot.com/2008/12/savulohi-puolukkamousse.html

  VastaaPoista
 28. hieno haasteruoka sinullakin Anna.

  onnea kisaan!

  VastaaPoista
 29. Kaiken muun sähellyksen keskellä osallistumme haasteeseen viimetipassa valmistamalla jouluisasti Lumipalloja ja Petterin kuonoja:
  http://ketunkeittio.blogspot.com/2008/12/lumipalloja-ja-petterin-kuonoja.html

  VastaaPoista
 30. joulunvärinen lisäke katsastettu. kylläpä tulee erilaisia herkkuja joulupöytään.

  onnea teillekin kisaan, Ketturouvan perhe!

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin