Iltaämärässä otettu kuva ei tee parasta oikeutta näille salaattisikuriveneille. Pidimme näistä Pastapään kanssa kovasti! Jouluaterian alkupalalautasella ne olivat mukavan kirpsakoita ruokahalun herättäjiä ja pääruokalautasella vielä raikastivat laatikoiden ja kinkun kokonaisuutta. Rosepippuri toi hiukan jouluisuutta punaisella värillään. Nämä "veneet" sopisivat toki muuallekin kuin joulupöytään. Ohje on paljon siteeraamastamme Ruokatorstai-kirjasta, joskin päälle ripsuteltavat pekaanipähkinät jäivät pois ja aineiden määrä muokkaantui tehdessä seuraavanlaiseksi:
1 salaattisikuri
1 lehtisellerin varsi
½ omena
pieni punasipuli
kastike:
2 rkl balsamiviinietikkaa
½dl oliiviöljyä
suolaa
roseepippuria
1 rkl juoksevaa hunajaa
pari tähtianista
Leikkaa salaattisikurista suurin kanta pois, sitten puoliksi pitkittäin ja koverra sisukset erilleen. Uloimmista lehdistä saat salaatin veneet, jotka myöhemmin täytetään. Pane lehdet hetkeksi haaleaan veteen kantaosan voimakkaan maun miedontamiseksi.
Sekoita kastikeaineet kulhossa. Leikkaa sikurin sisukset, omena, punasipuli ja sellerinvarsi ohuiksi viipaleiksi. Kääntele kaikki ainekset kastikkeeseen ja anna marinoitua viileässä puolisen tuntia.
Valuta ja kuivaa sikuriveneet. Poista salaatista tähtianikset. Täytä veneet salaatilla.
Kylläpä teillä on ollut herkkuja tarjolla. Olen itsekin monesti katsellut Ruokatorstaista näitä veneitä ja miettinyt, että pitää joskus tehdä alkuruuaksi tai illanistujaisiin. Painivat varmasti sarjassa "ylihelppoa, superhyvää ja mahtavan näyttävää sormiruokaa"!
VastaaPoistajuu, jouluna meillä panostetaan. mutta tehtiin kaikkea (paitsi kinkkua ja perunalaatikkoa) sen verran pienet satsit, että loput sukeltavat vatsoihimme todennäköisesti jo tänään.
VastaaPoistasormiruokapainisarjaan sikuriveneet pääsevät varmasti jos salaatin tekee tarpeeksi pieniin lehtykäisiin.