torstai 25. joulukuuta 2008

Joulumenun jälkiruoka

Joulumenun "virallinen jälkiruoka" oli tänävuonna yksinkertaisesti hyvä vaniljajäätelö terästettynä syksyllä säilömillämme rommiluumuilla. Kahvin kanssa nautittuna maistui todella hyvältä raskaan aterian päätteeksi. Lasten jätski sai seurakseen alkoholitonta ruusunterälehtihilloa, loppukesän sadosta valmistettuna.

Kahvipöytään ja iltanaposteluun oli leipaistu myös valmistaikinasta torttuja. Nämä ovat lastemme suurta herkkua! Lettupannulaisten esimerkin mukaan tarjolle päätyi myös söpöjä pieniä torttuja. Tsajut-blogilaisten innoittamina sujautimme aikuisten torttujen valmisluumuhilloon konjakkia. Konjakinmaku sopi hienosti luumun sekaan!

Tarjolla oli myös Moskovasta tuotuja konvehteja.

Vitamiineista on pidetty huoli tuhoamalla pienen säkin verran mandariineja. Kyllä jouluna kelpaa herkutella!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Muuten,minkälaisia nuo venäläiset konvehdit olivat? Täällä kun on venäläisiä ja myös venäläisten kauppoja, jossa paljon erilaisia venäläisiä konvehteja,varsinkin tähän aikaan vuodesta, mutta mulla on jotenkuten sellainen mielikuva että ne olisi kamalan pahoja...onko niin vai olenko väärässä?

    VastaaPoista
  2. Yaelian: Pastapäällä oli sama etukäteisfiilis kuin sinulla. hänen mummonsa oli tuonut suklaata aikoinaan rajan takaa, eikä makukokemus ollut ollut järin miellyttävä. Ihan vastaavia nuo Veli Venäläisen konvehdit kuitenkin olivat kuin Suomessakin rasiassa myytävät. näissä oli konjakkikreemitäyte. suosittelen maistamaan!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin