perjantai 18. marraskuuta 2011

Juustokräkkerit

Yskä ja väsymys painavat, joten pistän nopeasti perjantain piristykseksi Anna-lehdestä poimitun vinkin, jonka on sinne väsännyt ravintola Nokkan keittiöpäällikkö Ari Ruoho. Ylihelpot juustokräkkerit maistuivat erittäin hyvin maitovaahdotetun maa-artisokka-suppilovahverokeiton kanssa. Keiton kuva on kuitenkin hävinnyt tiedostoista mystisesti, joten siitä ei sen enempää. Eikä nyt mistään muustakaan.

Hyvää viikonloppua kaikille!
MANCHEGOJUUSTOKRÄKKERIT

manchegojuustoa
(mustia) seesaminsiemeniä

Raasta manchegojuustoa (tai muuta hyvää, kovaa juustoa) leivinpaperoidulle uunipellille. Lusikoi raastetta kasalle, palttiarallaa 1½ rkl per kräkkeri. Ripsuta ylle seesaminsiemeni. Minusta mustat toivat ulkonäköön ryhtiä.
Paista 200 asteisessa uunissa muutama minutti, kunnes juustonapsujen reunat alkavat ruskistua. 
Nämä voi kuulemma tehdä myös paistinpannulla, mutta siitä minulla ei ole kokemusta.  

8 kommenttia:

 1. Oi, ihanan helppo ja varmasti herkku ohje! Pitääpä pistää talteen :)

  VastaaPoista
 2. Voi, miten sympaattisilta olet saanut nuo näyttämään! Aivan kuin pieniä aurinkoja.

  VastaaPoista
 3. Siemenethän ovat toki auringonpilkkuja.

  VastaaPoista
 4. Virpi ja Salla: Kukapa nyt juustosta ei tykkäisi ;). Minustakin nuo ovat aika aurinkoisia, mutta siemeniä en osannut ajatella auringonpilkuiksi. Nyt osaan.

  VastaaPoista
 5. Hei jes sä sitten teit näitä! Mulla jäi vain haaveeksi, hyvä kun muistutit. Vaikka kuva keitosta teki katoamistempun, kerro suositteletko testaamaan? Nimim. revin jo siitä työpaikan lehdestä sen reseptisivun irti

  VastaaPoista
 6. Suosittelen. Se oli tosi hyvää, vaikkakin yltiörumaa. Maitovaahro hiukan pelasti ulkonäköä. Lehden kuvassa keitto on kauniin oranssista, miten se lie mahdollista suppiksista?

  VastaaPoista
 7. Heh, okei hyvä tietää niin osaa varautua. Mä olen jo pitkään pohtinut "hyvää mutta rumaa" -osiota blogiin, olis nimittäin aika paljon matskua sinne :)

  VastaaPoista
 8. Nuo rumat ruuat on jotenkin turhauttavia - ne voi olla tosi hyviä, mutta ulkonäkö pilaa välillä postauksfiiliksenkin.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin