maanantai 21. marraskuuta 2011

Piparkakkutalokilpailu

Nummelassa järjestetään tänäkin vuonna Piparkakkutalokilpailu, josta saadut tulot menevät vihtiläisten vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi. Osallistuimme viime vuonna linnalla. Tänä vuonna päätimme tehdä joulukuusen, eläimiä ja legojoulupukin.
Haimme jo hyvissäajoin RE/MAX:n toimistosta nk. talopaketin. Se sisälsi mm. pakastetaikinaa, koristeita, sokerimassaa ja valmiskuorrutetta. Pykersimme aikaansaannoksemme pystyyn tietysti ihan viimetingassa. Tässä leivotaan.
Koristelujelppinkiä saimme Espoosta, kun ystäväperhe piipahti päivälliskylään.
Lopputulema oli mieleemme ja jälleen kerran lasten tekemän näköinen. Tyttäremme koristelema hirvi.

Tämä vihtiläinen tontti sijaitsee tarkoin salatussa paikassa, suurten honkien keskellä. Tontin ehdoton helmi on suuri kuusi, jonka eläimet koristelevat joka vuosi metsästä löytämillään koristeilla. Tontilla on rikkumaton joulurauha. Tästä syystä tontti on ikuisessa rakennuskiellossa. Tontilla vierailee myös joka vuosi legojoulupukki. Ehdottoman suositeltava kohde joulusta ja metsän rauhasta sekä eläinten seurasta nauttivalle.
Poikamme koristelema legojoulupukki.
Kuusen juurelle muotoillut paketit tehtiin sirosokerimassasta. Lahjanauhat, kuten muutkin kuorrutekoristelut tehtiin pikeerillä.
Kuusen oksilla istui myös lintuja. Jukka kiinnitti piparit toisiinsa perinteisellä sokerinkuumentamismenetelmällä.
Poikamme oli ajatellut että tähdehkön muotoiset palat kootaan kuuseksi näin. Ja meille aikuisille ei tullut edes mieleen tällainen lähestymistapa. Aika näyttävä etten sanoisi!
Kisaan osallistuu tänä vuonna 38 erilaista "taloa", jotka ovat kaikki tällä hetkellä nähtävillä Nummelan RE/MAX:n toimistolla, Prisman yläkerrassa. Yksi "kilpaileva" työ on tehty AngryBirds-teemalla.
Tämä pihapiiri on hurjan upeasti ja yksityiskohtaisesti väkästetty talon kivijalkaa myöden. Kaikkiin rakennuksiin, myös ulkovessaan, syttyy ledivalot.

Herkkuja voi äänestää edellämainitulla toimistolla ja Piparkakkutalokilpailu-facebooksivulla. Kilpailun päätyttyä piparityöt myydään ne ensin varanneelle.  

8 kommenttia:

 1. Arkkitehtiainesta! Upea suunnitelma!
  Toteutus on myös hieno, sympaattinen :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava tontti teillä. Vähitellen on kai alettava jotenkin ymmärtää, että joulu on tosiaan kohta ovella ja voi hyvillä mielin alkaa rauhassa valmistautua vaikkapa leipomalla pipareita ;-)

  VastaaPoista
 3. varsinkin tuo suunnitelma piirros on komea!

  VastaaPoista
 4. Tosi hieno talo, ja mikä arkkitehtooninen suunnitelma nuorelta mieheltä! Eikä jää toiseksi naisväkikään - kyllä se teidän tytär osaa stailata :) Pieni tyylitaituri!

  VastaaPoista
 5. Ihanat ! Koko idea on tosi hieno ja teidän lapset kyllä osaa;D

  VastaaPoista
 6. Kävi niin hassusti, että teidän perheen piparkakkuluomus koristaa tänäkin vuonna meidän perheen joulupöytää. Kuva löytyy piparkakkukilpailun fb-sivuilta.

  Oikein hyvää joulua teidän perheelle ja ensi vuonna taas uudet kujeet!

  Terkuin, Satu Reijo/Remax-Nummela

  VastaaPoista
 7. Tästä alkaa tulla meidän yhteinen jouluperinne :). Huomasinkin Prismalla että meidän väkerrys oli yksi harvoista joita kukaan ei ollut ostanut.

  Oikein hyvää joulua teillekin täältä suklaavuoren takaa!

  VastaaPoista
 8. Mä olin ihan tyytyväinen siihen, että teidän luomus oli vielä jäljellä, kun tultiin reissusta. Se oli nimittäin yksi niistä, jotka oli meidän perheen "ehkä ostetaan"-listalla. :)

  -Satu

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin