perjantai 25. marraskuuta 2011

Kuurna

Ihastuin Kuurnaan ensimmäisen kerran nähdessäni Herkku & Koukku-blogin postauksen. Blogissa ollut kattokuva myi minulle ravintolan ilman että olin tutustunut vielä ruokapuoleenkaan. Ettei olisi tuolla valokuvalla jotain yhteneväisyyttä omaan aloituskuvaani.

Kävimme sitten vihdoin eräänä purevan kylmänä syysiltana tyttöporukalla ravintola Kuurnassa. Moni oli ollut siellä aiemminkin, minä ihan ensimmäistä kertaa. Ihastuin oikopäätä paikan hämyiseen tunnelmaan, joka on juurikin sellainen mitä lamppukuva antaa ymmärtää. Tarjoilu oli sujuvan rentoa, mutkatonta. Viikottain vaihtuva menu on näyttänyt oikein houkuttelevalta joka kerta kun olen sitä vilkaissut.
Alkupalaksi kaikki taisivat ottaa siikaa, joka oli huippuhyvää! Leipäkorista tarjotut pikkuruiset sämpylät olivat ihania!
Itse otin pääruuaksi ankkaconfitin, joka näytti pahasti kuivahtaneelta. Upottaessani haarukkani linnun lihaan totesin sen olevan päältä rapsakka ja sisältä ihanan mehevä - juuri niin kuin pitääkin olla!
 Yksi seuralaisista otti pippuripihvin, joka kuulemma oli paras piffi hänen elämässään.
 Kala maistui myös pääruokana.
Jälkkäreiden kohdalla kukaan ei varsinaisesti hihkunut. Oma inkivääricème brùléeni oli ihan ok, mutta pintasokeri oli niin ohut ettei Amelie-efektiä saanut lainkaan aikaiseksi. Ja se pinnan koputtelumurtaminen on minulla iso osa kermaista nautintoa.
 Laskun kanssa saimme ihastuttavat madeleinet ja poistuimme iloisen tyytyväisinä ravintolasta.
Haluan palata ravintolaan Jukan kanssa romanttiselle illalliselle. Tuolloin tuskin voidaan välttyä pussailulta tai vihjailevilta katseilta, niin houkuttelevat puitteet Kuurna luo eroottissävytteiselle hempeilylle. Kunhan vain pieneen ravintolaan ei osuisi toistamiseen samaan aikaan lauluvihkojensa kanssa saapunut iso naiskööri, joka kovaan ääneen hoilottaa mitä lie viisujaan.

12 kommenttia:

 1. Ihanan tunnelmallisia kuvia. Kuurna on ollut monet kerrat listoilla, mutta emme ole koskaan onnistuneet saamaan sinne pöytää, kun olemme olleet niin myöhään liikkeellä. Samojen omistajien Ateljee Finne on omia suosikkejani, ruoka on aika maukasta ja palvelu ihan loistavaa.

  VastaaPoista
 2. Aika kellertäviä kuvat on, mutta en miettinyt edes vaalentamista koska tunnelma on minustakin näissä kohillaan.

  Me mentiin lasilliselle vielä Melasniemen Putte´s pizzaan ja naureskeltiin että seuraavaksi Finneen. Siellä(kään) en ole koskaa ollut.

  VastaaPoista
 3. Heh, ja minä kun aina valitan että se pintasokeri on liian paksua :) Voi ravintoloitsijaparat.

  VastaaPoista
 4. Hahaa, mahtava aloituskuva, melkein samat jutut listallakin! Samaa mieltä tunnelmasta, pussailupuitteet. Tosin oikein mukavaa oli nytkin vaikkei pussailtukaan :)

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva postaus ja kivan tunnelmallisen näköinen paikka. Oikein rupesi teidän puolesta ärsyttämään nuo viimeisen virkkeen naislaulajat, pakkoko sitä on ravintolaan tulla jollottamaan ellei esiinny siellä :)

  VastaaPoista
 6. Ankerias: No sanoppa muuta, ravintoloitsijaparat. Nää on tosiaan näitä mielipide-eroja.

  Jytis: Kuvista katsoen pippuripihvin hinta on näemmä noussut eurolla. Ja olen samaa mieltä, meni oikein loistavasti myös ilman pussailua.

  Agatha: En oikein tiedä ärsyttikö homma muita pöydässäistuneita, mutta itse sain ketutuskäyräni nousemaan...Puhuttiin kyllä porukalla että tuollaiselle joikumiselle voisi varata kabinetin jostain toisesta ravintolasta. Lapset tai humalaiset miehet olisi poistettu jo ravintolasta moisen käytöksen vuoksi. Ei lie helppo homma ravintolallekaan, kun suurin osa asiakkaista käyttäytyy noin ja toisia se ärsyttää.

  VastaaPoista
 7. Näyttääpä kivalta paikalta! Ja herkulliselta illalliselta... :) Itse kävin tyttöporukalla vähän aikaa sitten syömässä ravintola Aitossa, ja me olimme kaikki kyllä aivan älyttömän tyytyväisiä, pidin paljon koko menyystä alkupaloista jälkiruokiin asti! Kuurnakin oli itse asiassa silloin yksi illallispaikkaehdokkaista - hyvä vinkki jollekin seuraavalle Hesa-reissulle! :D Mukavaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
 8. Pekoniin kiedotut potut näyttivät hurjan hyviltä Aito-postauksessasi! http://italiansalaatti.blogspot.com/2011/11/kirjamessut-fiera-dei-libri-helsinki.html

  Oikein mukavaa sunnuntaita sinnekin!

  Merituuli Jukan tunnuksilla

  VastaaPoista
 9. Hah! Meinasin panna kommentin ja suositella Finneä ja Aitoa (ja olen taatusti näin töölööläisenä ihan jäävi suosittelemaan:D), sillä niissä en ole myöskään pettynyt koskaan. Vaan olipa jotkut ehtineet jo ennen mua, joten peesaan vain heitä, ja suosittelen että noita kahta töölöläisraflaa kannattaa kokeilla!

  VastaaPoista
 10. Olipa huono postaus. Ei kertonut mitään palvelusta tai ruuasta. Liian lyhyt ja mitäänsanomaton. Älä kirjoita tälläisestä aiheesta kun et selkeästi osaa. Lopeta surkea blogisi ja keskity vaan erotiikkaan jukan tai jonkun muun kanssa. Toivottavasti sinulla on edes sillä puolella enemmän lahjoja ettei jukka ala haukotella jo ensimmäisen minuutin jälkeen. Iloista kevään odotusta

  VastaaPoista
 11. Kiitos että jaksoit naputella näinkin pitkän palautteen. Haukottelusta tai erotiikasta ei nyt tämän enempää.

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin