tiistai 2. joulukuuta 2014

Lonkerosorbetti

Siskoni tykkää kovasti lonkusta eli lonkerosta eli long drink-juomasta. Kun hän oli tulossa perheineen meille kylään, halusi Jukka kehittää jälkiruuan tai ehkä paremminkin prejälkiruuan lonkkua käyttäen.

Ravintola Nokassa ihastuimme kun  kyseessä olevan sorbetin kanssa tarjottiin joulunmakuista granitea. Meillä mies lisäsi jouluisina makuina kanelia ja kardemummaa suoraan sorbettiin.

Lopputulemana oli raikas sorbetti, jossa joulumaut maistuivat vienosti, mutta selkeästi taustalla. Suosittelemme lämpimästi!

LONKKUSORBETTI

1 dl vettä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
½ tl kardemummaa
1 tlk lonkeroa (long drink)
1 munanvalkuainen

Laita kattilaan sokeri, vesi ja mausteet. Kuumenna hiljakseen kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä kunnolla ja siivilöi mausteet pois. Vatkaa joukkoon valkuainen. Lisää vielä lonkero seokseen. Laita seos pakkaseen jäähtymään. Kun sorbetti on selvästi kylmää, hiukan jopa jäähileinen, aja seos jäätelökoneessa sorbetiksi tai jatka sekoittelua vähän väliä käsin. 

4 kommenttia:

  1. Oiii, nam! Lonkku <3...Siinä taas yksi asia mitä täällä kaipaan.

    VastaaPoista
  2. Eli jos tulet joskus meille kylään, sitä sitten kylmään viilenemään!

    VastaaPoista
  3. Rakastan lonkeroa! Joten oli ilmiselvää, että sorbettia oli tehtävä! Mausteidenkin vuoksi se sopi todella hyvin jouluun ja pidin kovasti. Teen varmasti myös uudelleen ja ehkä kevään tullen (sehän on siis aivan juuri tulossa) sorbetin voisi maustaa keväisesti yrteillä vaikka sitruunamelissalla tai mintulla. Kiitos siis ohjeesta!

    VastaaPoista
  4. Liisi, hienoa että maistui! Hyvä idea tuunata keväisillä mausteilla.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin