maanantai 25. heinäkuuta 2016

NOP - ihana aamupala Tallinnassa

Kahvila NOP - eli Neighborhood Organic Place- Tallinnassa hurmasi koko perheen viime viikonloppuna. Monista nettisuosituksista noussut paikka toimi aamupalalla paremmin kuin olimme odottaneet, mikä on paljon se. 

NOP tarjoaa ruokaa pientuottajien lähi- ja/tai luomuraaka-aineista tehtynä yli sata vuotta vanhassa puutalossa. Sijainti Köleri-kadulla on sivussa vanhasta Tallinnasta, mutta saavutettavissa helposti kävellen.
Paikka on todella viihtyisä. Konstailemattoman kaunis, vehreä sisäpiha ja pitsilamppuinen sisustus puutalossa luo kotoisan tunnelman, jota lämpimän asiallinen tarjoilu jatkaa. Kaarsimme aivan NOP:n eteen ilmaiseen parkkiruutuun tunnin päästä siitä kun pääsimme ulos laivasta eli aamu yhdeksältä. 
Kaikkien perheenjäsenien oli helppo löytää runsaalta aamupalalistalta herkullista syötävää. Aikuisten kohdalla tosin meinasi uhata liian monien houkuttelevien vaihtoehtojen esiinpomppaaminen. Päätimme napostella alkuun pari lautasellista yhdessä, jotta saisimme maistaa monenlaisia makuja. Se on aika luksusta aamupalalla ja juuri sitä mitä lomalla pitää tehdäkin!
Savustetut munat tuorejuustotäytteellä ja chorizomuruilla olivat aivan loistavan makuisia. Näitä pitää kokeilla kotonakin vaikka osana brunssipöytää tai alkupaloiksi. Lehtikaalisipsit olivat koukuttavan rapsakoita.
Tyttäremme halusi ehdottomasti kaurapuuroa vadelmahillolla ja huokaili puuron hyvää makua. Keralle plikka otti herkuksi osoittautuneen "Red Cheeks"-smoothien, jossa oli vadelmaa, banaania ja omenamehua. 

Poikamme valitsi kanapastan lastenlistalta. Tuorepuristettu appelsiinimehu maistui myös hyvin. 
Jukan ottama shakshuka sisälsi tomaatin lisäksi papuja, munan keltuaisia ja paljon rapeaksi paistettua pekonia. Keralle tarjottu leipä oli paahdettu hyvin. 
Avokadotoastini sisälsi juuri oikeankypsyistä avokadoa, sellaista kermaisen pehmeää ilman tummenneita kohtia, tiedäthän. Vaalea leipä alla oli mukavan rapeaa ja idut päällä rapsakoita. Rehellisyyden nimissä unohdin tilata tähän lisäosaksi savustettua lohta, mutta toasti maistui todella hyvältä ilmankin. 

NOP tarjoaa monenlaisia juomia pirtelöistä, teestä ja viineistä cocktaileihin. Me päädyimme kuitenkin kahviin, jota tilasimme parikin isoa kupillista. 

Loppulaskumme koko aamupalalta oli erittäin kohtuullisesti 41,50 euroa. Suuntaan harvoin ulkomailla samaan kahvilaan tai ravintolaan kahdesti, mutta tänne voisin ehdottomasti palata mihin aikaan päivästä tahansa. Iltahämy sisäpihalla olisi varmasti tunnelmallinen. 

Aamupala on saatavilla kolmeen asti, jonka jälkeen lista vaihtuu lounas/illallismenuun. Viikolla NOP aukeaa kello 8, viikonloppuisin klo 9. Melkein ajantasainen menu löytyy kokonaisuudessaan NOP:n facebook-sivuilta, myös englanniksi kun tarpeeksi alas vierität. Monet ruuat oli mahdollista saada gluteenittomana, laktoosittomana ja kasvisversiona. 
Kahvilan yhteydessä on myös puoti, josta saa ostaa ihania tuotteita marjoista ja gluteenittomista kakuista leikkeleisiin, juustoihin ja sipseihin. Me ostimme ihanan pohjakan siemenkuorrutettua leipää, joka tuntui vielä kahden päivän päästäkin aivan tuoreelta, helmi- ja kolmiväricouscousia, yhtä paikan omista mysleistä ja muutaman viinin. Täältä olisi helppo kerätä vaikka piknik-setti rannalle tai puistoon. 

Koko perhe suosittelee lämpimästi NOP kahvilaa ja puotia Tallinnan kävijöille! 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta! Me kävimme talvella sellaisessa paikassa kuin Grenka, sekin oli oikein mukava. En tosin osaa neuvoa sinne tietä, kunhan istuin kyydissä. :)

    VastaaPoista
  2. Ja on. Täytyy tsekata myös tuo Grenka, kiitos paljon vinkistä!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin