perjantai 10. helmikuuta 2017

El Nacional, Barcelona

Osuin Barcelonaan eräänä maanantaina. Varoituksen sana: Barcelonan kulinarismin ykköspaikat ovat sitten joka ikinen suljettuna maanantait. Onneksi isosta kaupungista löytyy vaihtoehtoja. Kauppalehti Option Barcelona-artikkeli vuodelta 2015 kehui yhdeksi Barcelonan herkkupyhätöksi El Nacional ravintolakeskittymää, joka onnekkaasti on auki maanantaisin. Sen sijainti oli juurikin minulle sopiva lounaspaikaksi. El Nacionalissa on neljä ravintolaa ja neljä baaria samassa isossa hallissa: liharavintola La Braseria, tapasravintola La Taperia, kalaravintola La Llotja sekä La Paradeta -deli. Baareina löytyy olut-, viini-, cava- ja cocktailbaari. 
Lihansyöjänä valitsin La Braserian.


Salissa oli hyvin tilaa lounasaikaan.
Kaapissa oli kypsymässä herkullisen näköisiä lihoja.

Kokkien puu-uunigrillailua ja muuta valmistelua pystyi seuraamaan salista käsin.

Alkuun valitsin tarjoilijan suosituksen mukaisesti satokauden mukaisen annoksen ohi varsinaisen menun. Tämä herkku oli paistettua kateenkorvaa ja kurpitsakeittoa kurpitsasesongin johdosta. Juomana Sumarroca Xarello, 2013. Intensiivisen makuinen keitto ja mukavasti pintarapsakat kateenkorvat maistuivat alkuu oikein hienosti.
Pääruuaksi otin minimissään 30 päivää kypsytettyä vasikan entrecotea. Todella simppeli annos, mutta äärimmäisen mehukasta lihaa ja sopiva medium kypsyys. Lihan leikkaustapa poikkesi kotimaisesta, kun entrecotessa oli luu mukana. Tres al Cuadrado punaviini komppasi tätä settiä. 

Kokonaisuus oli maistuva ja toimi lounaana varsin hyvin. Paikkaan oli helppo tulla ja paikkoja oli paljon tarjolla lounasaikaan ilman varausta. El Nacional tosiaankin tarjoaa monta muutakin vaihtoehtoa, mikäli liharavintola sattuisi olemaan täynnä. Kaikkiaan paikassa on 700 asiakaspaikkaa ja 2600 neliömetriä. 

Lounas maksoi 45,25 eur, sisälten veden, kaksi lasia viiniä ja annokset. Vasikan entteri oli hiukan tyyris annos yksinään, 22 euroa. Ollakseen vielä niin simppeli annos, joten ei ole suositeltavaa syödä pelkkää pääruokaa. Mene tänne jos haluat päästä helpolla, etkä ole buukannut mitään Barcelonan lukuisista ja nimekkäistä trendimestoista. 

El Nacional 

54 kommenttia:

  1. Mahtavat ruokakuvat ja fiilistely! Entisenä barcelonalaisena (mun kotiosoite oli itse asiassa Passeig de Gracia 51) ahmin kaikkea kaupunkiin liittyvää luettavaa. Tännehän olisi päästävä yli viiden vuoden tauon jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isot kiitokset Heli-Hannele! Barcelonaan on aina kiva palata vaikka me ei olla sentään asuttu siellä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pia, no älä, nämä kokemukset vaan ruokkii lisää matkakuumeta ja tuonnekin olisi kiva palata vaikka heti.

      Poista
  3. Kivan näköistä ,alakuvassa hieman muistuttaa Tel Avivin suurinta ruokahallia.Barcelonaan oliskin kiva palata joskus..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Joskus isot paikat on kivoja kuten tämä. Yleensä tykkään silti pienemmistä ravintoista.

      Poista
  4. Nää ravintolajutut on aina yhtä vaikeita kommentoitavia toisten blogeissa, kun olen itse enempi kahvila- ja ruokakauppaihminen ulkomaillakin.

    VastaaPoista
  5. Tuo on muuten hyvä pointti muistaa että maanantaisin moni ruokamesta on kiinni. Onneksi löysit El Nacionalin. Täytyy muistaa se itsekin jos ja kun suuntaan joskus Barcelonaan ja etenkin jos se tapahtuu maanantaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein tosiaankin maanantait ja/tai sunnuntait on kiinni useassakin maassa. Se on harmillista varsinkin kun aina ei voi valita matkan ajankohtaa ruuan mukaan. Tosin joskus olemme varanneet ravintolan ennen lentolippujen varaamista :)

      Poista
  6. Barcelona on upea kaupunki :) Ruokapaikat ei kylläkään meillä ollut täydellisiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti Barcelonasta löytyy myös huonoa tai keskinkertaista, jokainen ei voi loistaa.

      Poista
  7. Tänne vien aina Suomen vieraamme ja meille on mieheni kanssa tullut perinteeksi käydä täällä vermutilla silloin harvoin, kun pääsemme kahdestaan kaupungille shoppailemaan. Ei ehkä kaupungin parhaimmat vermutit, saati sitten edullisimmat, mutta jotenkin se vaan on muodostunut tavaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä vinkki, pitääkin ensi kerralla käydä kokemassa vermutit.

      Poista
  8. Nyt tuli tehtyä virhe. Klikkasin sivuille nälkä mahassa kurnien. Nyt valuukin jo sitten kuola. Ehkä pakko nuolaista ruutua vähän.
    Espanjalainen keittiö sopii ainakin mun suuhun todella hyvin. Madridin herkkuja muistelen vieläkin kaiholla. Kivat, houkuttavat kuvat. Tosin kokkipojasta olis saanut olla lähikuva! ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minulla ei käynyt mielessä kuvata kokkipoikia kovin läheltä :)

      Poista
  9. Tuo entrecote, vesi valuu kielelle! Kai kysyit reseptit talteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kysynyt, mutta lienee simppeli ohje: hyvää entteriä ja kuuma grilli. Päälle suolaa ja pippuria :)

      Poista
  10. Herkullisen näköistä ruokaa löysit! Vaikka olikin maanantai :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä, kävi tuuri kun isossa kaupungissa ja tällainen iso paikka voi olla luokaton. Tosin Kauppalehden vinkkeihin voi yleensä luottaa, eivätkä kehu turhaan.

      Poista
  11. Barcelona kiinnostaa ja kaikki siellä oleva. Monessa paikassa muuten maanantai on se hiljaisin päivä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on, ja tällä kertaa olin työmatkalla enkä voinut vaikuttaa päivän valintaan.

      Poista
  12. Enpä ole varma olenko sattunut tuonne eksymään Barcelonanreissuillani? Jos en niin nyt on hyvä ottaa asiakseen.

    Joka kerta tuolla suunnilla hämmästyttää moisen ruokailun edullisuus juomineen kaikkineen. Ja silloinhan siitä kannattaakin ottaa kaikki mahdollinen irti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota asiaksi :) Tosin Barcelonassa on runsauden pulaa vaihtoehdoista. Edullista on, olen täysin samaa mieltä. Hinta-laatusuhde on usein todella kohdillaan.

      Poista
  13. Maanantai, tuo ikuinen ravintoloiden haastepäivä :) Hienoa, että El Nacionalista löytyy neljä eri tyyppistä ravintolaa, joissa varmastikin on hyviä vaihtoehtoja kaltaiselleni harvemmin punaista lihaa syövälle.

    Tämä oli hyvä vinkki Barcelonaan, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vinkistä! Varmasti löytyy vaihtoehtoja lihalle. Tapas- tai kalaravintola varmaan auttaa siinä tapauksessa.

      Poista
  14. Melkoisen tyyristä. Minä olen oppinut syyllistävän tavan aterioida ilmeisesti ihan turhaan, kun olen kilpirauhasvammainen, sillä kilpirauhanen lihottaa ja ehkä joskus laihduttaakin ihan riippumatta minun syyllisyydentunteistani. Mutta joka tapuksessa, minusta ei ole tullut kummoisempaa kulinaristia ikuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo tyyris lounaaksi, mutta mielestäni hintansa väärti elämys ainakin kulinaristille, jollaiseksi tunnustaudun.

      Poista
  15. Minäkään en ole "ravintolaihminen" siinä määrin, että kokisin itselleni luontevaksi kirjoittaa ruoka-annoksista juttuja, tai kommentoida niitä täysin luontevasti. Keksin kyllä yhden ystäväni, joka innostuisi ruokajutuista :) Poikkeuksena ehkä, jos kyseessä olisi rakkaimman kaupunkini ravintolasta juttu. Mutta jännältähän nuo lihat kaapissa näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille ravintolat ja ruokailut ovat keskeinen osa matkailua ja siten niistä on luontevaa myös tarinoida. Kyllä, oli houkutteleva lihakaappi.

      Poista
  16. Espanjalainen ruoka on kyllä niin herkullista! Ja El Nacionalinkin ruoka maistuisi minulle. Vaikka maanantaisin ravintolat on kiinni, niin silloin voisi olla ihanaa nauttia espanjalaisista antimista esimerkiksi piknikkien muodossa. Sään salliessa, toki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piknikit on mahtava vaihtoehto lämpimään aikaan. Ollaan sitäkin harrastettu, esim Pariisissa ja Madridissa.

      Poista
  17. Kivan näköinen paikka, ehdottomasti muistiin mahdollista Barcelonan-reissua varten! La Taperia voisi olla minulle sopivin vaihtoehto :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tapakset on tietty kova juttu. Huomasithan toisen Barcelona postauksen Tapas-ravintola Quimet y Quimetista? http://sillasipuli.blogspot.fi/2017/01/quimet-y-quimet-tapas-baari-barcelona.html

      Poista
  18. Mä en ole mikään ruokamatkailija. Lähinnä syön edullisesti ja paikasta, joka tulee vastaan ensimmäisten joukossa siinä vaiheessa kun nälkä alkaa kolkutella. Mutta kivan näköinen paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokainnostunut ei uskalla ottaa tuota riskiä enää, että menee ekaan eteen tulevaan ravintolaan :)

      Poista
  19. Hyvä vinkki Barcelonaan! Barcelona on meidän suosikkikaupunkeja, joten tänne tulee varmasti joskus vielä lähdettyä. Hyvä myös tietää, että monet paikat on kiinni maanantaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maanantait on aika huono päivä Euroopassa. Tosin Pariisissa osui ylläri kohdalle, kun Louvre on kiinni tiistaisin. Matkailijan on syytä tsekkailla aukioloja yllätysten välttämiseksi.

      Poista
  20. Mua ei liha-annokset houkuttele mutta muuten hyvän näköiset annokset ja tunnelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelma oli jees, ja juurikin ei-lihallisiin iloihin löytyi muutakin tarjontaa El Nacionalista :)

      Poista
  21. Barcelonassa en ole käynyt, eikä ole ihan ensimmäisenä matkalistalla. En myöskään syö lihaa, joten tää paikka ei ihan mun listalle mee. :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maailmassa on paljon mielenkiintoisia kohteita. Barcelona on erittäin suositeltava Eurooppalainen kohde: ranta, arkkitehtuuria, ruokaa, eli kaikelleen paljon nähtävää ja koettavaa.

      Poista
  22. Hyvä vinkki, ettei kaikki paikat ole auki maanantaisin. Sen meinaa unohtaa, kun Suomessa on nyt jo niin tottunut siihen, että ravintolat ovat auki joka päivä. Barcelona on kiva kaupunki. Ravintolakokemukset ovat menneet laidasta laitaan; on ollut hyviä, mutta myös ei niin kummoisia kokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Suomessakaan sentään kaikki ravintolat ole auki joka päivä. Kyllä, kaikissa paikoissa on hyviä ja huonoja ravintoloita. Vaatii ennakkotutustumista.

      Poista
  23. Barcelona kiinnostaa, joten hyvä tietää noista maanantain vaihtelevista aukioloajoista. Liharavintolat sen sijaan jäävät väliin joka paikassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mereneläviä ja kasviksia löytyy yllinkyllin Barcelonasta

      Poista
  24. Kasvissyöjänä tämä ei ehkä taitaisi olla ykkösvalinta itselle. :P Mutta muutoin kivan näköinen ravintola!

    VastaaPoista
  25. Vaikuttaa kivalta paikalta. Olin Barcelonassa vaihdossa reilu kymmenen vuotta sitten, ja siihen aikaan ei paljon ravintolat kiinnostaneet - elleivät olleet superedullisia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Barcelonakin on muuttunut paljon kymmenessä vuodessa. Vaikka Sagrada Famigliaa katsomalla ei uskoisi :)

      Poista
  26. Itselle ei ollut tuttu tämä paikka. Laitan puolisolle luettavaksi, kun on matkalla Barcelonaan lähiaikoina :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja vinkkaa myös Quimet y Quimetista, josta oli aiempi postaus.

      Poista
  27. Olipa yllättävän edullista! Laitan paikan muistiin tulevaa (vielä varmaatonta, mutta suunnittelu on hyvä aloittaa ajoissa ;)) Barcelonan-matkaa varten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa suunnitella ajoissa ja joihinkin ravintohoihinkin on kuukausien jono.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin