torstai 23. helmikuuta 2017

Ravintola Kaartin brunssi

Ravintola Kaarti ei sijaitse Kaartinkaupungissa, vaan Taka-Töölössä vanhan Kaartin pataljoonan tiloissa. Etsimme kivaa brunssipaikkaa sunnuntaille ja Kaarti erottui muutamalla mielenkiintoisella ruokalajilla jotka saivat menun kuulostamaan tarkaan ajatellulta. Poitsu tuumasi etukäteen että tykkää buffeteista kovasti "koska silloin saa itse päättää mitä syödään. Kun ravintolassa tilaa jonkun lautasellisen, siinä on aina jotain mikä ei ole omaan mieleen". Äiti ei viitsinyt mainita uusista makuelämyksistä mitään, vaan oli tyytyväinen että lapsi ajatteli tämän reissun positiivisena. 

Koko brunssi tarjoiltiin buffet-pöydistä. Tässä alkupaloja. Pöydän takaa löytyi tuoremehu ja smoothiepöytä, kahvia ja teetä. Lohimousse leivällä oli hurjan hyvää, samoin leikkeleet ja patonki. 
Tofusalaatti oli ilahduttavaa paitsi maultaan myös tekstuureiltaan, joskin alkupalojen aikuissuosikiksi nousi paellaan päin kallellaan oleva, kylmänä tarjottu äyriäissalaatti. Siinä oli irtonaista riisiä, simpukoita, paprikaa ja chorizoa maistuvana kokonaisuutena. Poikamme mussutti ilolla menemään croissantteja.

 
Lämpimistä ruuista löytyi ylikypsää naudanrintaa, jonka maku jakoi mielipiteitä pöydässämme. Jukka löysi kastikkeesta epätoivottua kitkeryyttä, minä taas tykkäsin. Poikamme kehui nieriää, joka tarjottiin marsalaviini-velouten kanssa. Kalassa nahka oli oivallisen rapsakka. Shaksouka tarjottiin kukkakaalipitoisena, mistä pidin. Pekonia, nakkeja ja perunapaistostakin löytyi lämpötiskiltä. 

 
Jälkiruokapöytä oli komea! Juustoja löytyi viittäkin eri sorttia, hedelmiä oli paljon, samoin leivonnaisia. Mutakakuksi mainittu suklaakakku oli kypsennetty valumattomaksi, mutta lakritsikreemi päällä oli kiva juttu. Monien ruokien nimet oli riipustettu pöytäpintaan. Minä olisin kaivannut juustoille tarkempia nimiä kuin "juustot". Tarjoilijan keittiöltä kysymä parmesaani ei esimerkiksi sopinut mihinkään tiedustelemaani juustoon. 
Joissakin jälkiruuissa, kuten vaikkapa laskiaispullissa ja suklaahippupipareissa pienempi annoskoko ainakin vaihtoehtona olisi ollut kiva. Brunssilla kun on mukava maistella kaikenmoista eikä ruokahävikin tekeminen ole oikein mielekästä. 
Kaartin brunssi oli monipuolinen olematta sekava. Kaikki seurueesta löysivät tarjonnasta paljon houkuttelevaa syötävää. Buffetpöytää täydennettiin ahkerasti pitäen se samalla siistissä asussa. Ravintolasali on suuri, joten sinne mahtuu hyvin esimerkiksi rattailla. Pieniä lapsia olikin paljon nautiskelemassa perheensä kanssa. Akustiikka on paikassa hoidettu hienosti, sillä häiritsevää meteliä ei ollut lainkaan. Yli kymmenen hengen seurueellekin rakennettiin helposti pitkä pöytä. 

Matkassa oli mukana nyt kaksi aikuista ja 12-vuotias poikamme, joka sai brunssin vielä euron per ikävuosi-hintaan. Minä otin myös 3 euron kuohuviinin, jolloin nautiskelumme hinnaksi tuli 61 euroa. Hinta-laatusuhde oli mielestämme oikein oivallinen. Voisimme mennä tänne uudestaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin