tiistai 21. helmikuuta 2017

Gari eli sushin kanssa nautittu pikkelöity inkivääri

Päätin jo ajat sitten, että jos sushin vääntöön kotona joskus ryhdymme, teen garin itse Hannelen reseptillä. Garin olisi voinut ostaa aivan yhtä hyvin kaupasta säilöttynä, mutta ajattelin ettei inkiväärin säilöminen olisi homma eikä mikään varsinkaan päiviä etukäteen tehtynä. Eikä se ollutkaan. 
Maku palkitsi raikkaudella suutuntuman ollessa napakka. Me tykkäämme syödä paljon säilöttyä inkivääriä sushiaterioilla ja nyt sitä sai kyllä tehdä sydämensä kyllyydestä.

Garia on sittemmin aseteltu myös osaksi itämaisvivahteisia salaatteja ja lohileipiä. Mihin sinä garia lisäisit?

GARI eli SUSHIA VARTEN PIKKELÖITY INKIVÄÄRI

200g tuoretta inkivääriä
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa

½ litraa kiehuvaa vettä

pikkelöintiliemi:
1/2 dl sokeria
3/4 dl riisiviinietikkaa


Kuori inkivääri ja siivuta se poikkisyin niin ohuelti kuin ikinä osaat. Siivutukseen voit käyttää mandoliinia tai terävää veistä. Laita siivut kulhoon ja ripottele sekaan ruokalusikallinen suolaa ja sokeria. Sekoita ja jätä noin puoleksi tunniksi odottamaan. Inkivääristä lähtee pois liika neste ja mahdollinen kitkeryys.

Tee pikkelöintiliemi inkiväärin tekeytyessä: sekoita sokeri ja riisiviinietikka. Kuumenna lientä, jotta sokeri sulaa varmasti etikan joukkoon.

Kun puoli tuntia on kulunut kumoa inkiväärit liemineen kiehuvaan veteen. Pyörittele minuutin ajan. Siivilöi neste pois.  Siirrä inkiväärit puhtaaseen lasipurkkiin ja kaada pikkelöintiliemi päälle. Laita jääkaappiin. Anna maustua noin kolme päivää.

15 kommenttia:

  1. Hieno ajoitus postauksella :) Minä en ole koskaan tehnyt itse sushia, mutta nyt olen menossa sushi-kurssille ja aion tehdä sushia myös kotona. Oikeastaan tämä innostus alkoi astioista, mutta se on taas toinen tarina ;) Syökö teillä lapset sushia? Meillä kuopus ei ollenkaan, esikoinen 12 v saattaa suostua syömään nigirin tai pari. Se ehkä on rajoittanut innostusta tähän saakka, mutta enää en jaksa odottaa että lapset oppisivat joskus syömään sushia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eivät kyllä syöneet, mutta maistoivat urheasti.
      Mekin teimme ekaa kertaa (jos sitä ei lasketa kun joskus ammoisina aikoina teimme yhden räpellyksen mikä maistui lähinnä kamalalle). Riisi maistui itsekseen ihmeen makealle, mutta yhdessä norin ja soijan sekä muiden tilpehääverien kanssa tosi hyvältä. Muotoilukin oli yllättävän helppoa vaikka sisälsikin muutaman voimasanan.

      Poista
  2. Minäkin olen aina tehnyt itse garin,se on sen verran helppotekoinen,ja maistuu mielestäni paremmalta kuin ostettu:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt kuin pari kertaa sushia kotona,ja ne oli kasvissusheja,joista tuli tosi rumia ,eli en käytä garia sushiin,vaan aasialaistyylisiin salaatteihin.

      Poista
    2. Salaatteihin mekin niitä laitoimme sushien jälkeen, kun kyllä tuosta purkista jäi vaikka kuinka himoomme söimme. Miten se onkin niin hyvää!

      Poista
    3. Onko sinun ohjeesi Jael samanmoinen?

      Poista
    4. Suurin piirtein noin.En ole vähään aikaan tehnyt,purkki vielä jääkaapissa,mutta nyt voisin tehdä lisäsatsin tämän innoittamana:)

      Poista
  3. Nammmm!!! pikkelöity inkivääri on IHANAA <3 täytyypä tosiaan kokeilla itsekin, sitä olisi ihana napsia purkista vähän joka päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just laitoin osan huomiseen kylmäsavulohi-mangosalaattiin. Saapa nauttia lounaalla.

      Poista
  4. Oi! Tätä pitää kokeilla. Sushia tehään itse usein, ja tuo inkivääri on aika kallista täällä tavallisissa kaupoissa. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
  5. Tätä pitää kokeilla, syön joka päivä inkivääriä eli pahasti koukussa :)

    VastaaPoista
  6. Missä muodossa sinä sitä nyt syöt?

    VastaaPoista
  7. Kannattaa kyllä kokeilla itsetehtyäkin. Tosi hyvää!

    VastaaPoista
  8. Garin valmistaminen kotona on ollut mielessä tosi pitkään. Tämän postauksen luettuani käyn saman tien tuumasta toimeen, kiitos! :)

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin