maanantai 13. helmikuuta 2017

Juopunut kana

Vai pitäisikö sanoa peräti känninen? Sen verran tequilaa ja sherryä tähän ihanaan ruokaan tulee. Alkoholi tietysti kiehuu pois, joten lopputulosta voi huoletta tarjota myös lapsille. 
Kanan kanssa pataan tai kasariin sukeltaa ihan tuttuja ja hiukan eksoottisempiakin raaka-aineita. Ruokabanaani ja rusinat tuovat kastikkeeseen hauskaa makeutta, tequila hedelmäisyyttä yhdessä omenan kanssa ja muut osaset suolaisuutta. Kastike onkin hauska yhdistelmä erilaisia makuja ja sen myötä tervetulleen erilainen kanaruoka kotiimme. Mantelit ovat ehdoton lisä suutuntuman kannalta!
Ohje on Jane Miltonin kirjasta Meksikolainen keittiö. Broilerinkoivet piti käsitellä nahattomiksi, mutta me emme moisista ohjeista perusta vaan laitoimme sekaan kaiken. Hävikin estämiseksi muokkasimme määriä hieman, esimerkiksi ruokabanaanin pistimme puolikkaaseen annokseen kokonaan.

Ruuan kanssa neuvottiin nauttimaan vihreää tai keltaista riisiä ja vehnätortilloja, mutta me päädyimme ihan vain keitettyyn riisiin. Raikkautta kokonaisuus sai mangosalsasta
JUOPUNUT KANA 

1 dl rusinoita 
½ dl sherryä
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl öljyä
4 kanan- tai luomubroilerin koipea
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 kirpeä omena, esim. Granny Smith
1 dl manteleita 
1 keittobanaani 
1½  dl voimakasta kanalientä
1 dl tequilaa
(tuoreita yrttejä pinnalle)

Pane rusinat kulhoon ja kaada päälle sherry. Jätä turpoamaan. 

Kuori ja pilko sipulit. 
Kuori omena, poista siemenkota ja kuutio. 
Rouhi mantelit veitsellä noin puolikkaiksi. 
Kuori ja pilko ruokabanaani. 

Laita jauhot syvälle lautaselle. Rouhi sekaan suola ja pippuri. Kuumenna 1½ rkl öljyä paistinpannussa tai kasarissa. Pyörittele kanankoivet jauhoissa ja paista kuumassa öljyssä ruskeiksi. Kääntele välillä. Siirrä syrjään talouspaperin päälle valumana. 

Kuumenna loppu öljy paistinpannussa. Lisää sipulit ja kuullota 2 minuuttia. Lisää omenakuutiot, mantelit ja banaanit. Paista välillä sekoittaen 3 minuuttia. Lisää rusinat. Lisää kanat. 

Kaada kanaliemi ja tequila myös joukkoon. Peitä pannu kannella ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Ota kansi pois ja keitä vielä 10 minuuttia tai kunnes lientä on noin puolet. 

Tarkista kananjalkojen kypsyys. Jatka tarvittaessa kypsentämistä. Ripottele halutessasi ruuan pinnalle tuoreita yrttejä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin