torstai 20. heinäkuuta 2017

Capperi ja gourmetpizza

"Täällä ei ole tullut ennen ajeltuakaan", tuumaa Jukka kun auton gps johdattaa meitä kohti kehuttua, vasta tänä keväänä Helsingin Oulunkylään avattua pizzeria Capperia. Napolissakin pizzaa natustaneina kriteerit tuon italialaisen herkun suhteen ovat nousseet kokemusten myötä, eikä perussetti enää jaksa hetkauttaa. Ilolla onkin tullut seurattua aitojen pizzerioiden esiinmarssia Suomessa.
 
Olemme tehneet varauksen Capperiin lounaalle, sillä jostain luimme sen olevan välttämätöntä. Sisään kävelemälläkin pöytä olisi saatu, mutta kuulemma varsinkin iltaisin ravintolasali täyttyy herkästi. 
Capperissa taikina valmistetaan italialaisesta kylmäjauhetusta täysjyvävehnästä tuntitolkulla kohottaen. Tarkkaan valikoidut mozzarellat ja tomaatit sekä muut raaka-aineet tuodaan myös Italiasta. Pizzoja paistetaan alle minuutti aidossa napolilaisessa pizzauunissa. 
Edullisemmat lounasvaihtoehdot eivät nyt saaneet meiltä kannatusta, sillä listalta löytyi houkuttelevampia vaihtoehtoja. Lapsemme ottivat margheritat (10,50 e), toinen keittokinkkulisällä. Jukan Diavola Calabrese  (14 e) sisälsi mukavan mausteista makkaraa.

Minä halusin ehdottomasti maistaa vasta tuolloin päivän listalla ollutta sitruunapizzaa. Pohjataikinaan oli leivottu mukaan sitruunankuorta ja sitruunaa löytyi myös muiden pizzatäytteiden- mozzarellan, kylmäsavulohen ja katkarapujen - joukosta. Sitruunapizzasta sai pulittaa 24 euroa, mutta se on mielestäni hintansa arvoinen. Ihanan raikas, tosi kesäinen pizza tarjottiin näyttävästi sitruunakukan kanssa, josta sopi puristaa vielä lisäsitruunaisuutta pizzan ylle. 

Juomavalikoima täydensi pizzakokemusta italialaisuudellaan: tyttäremme ihastui Galvaninan luomucolaan, Jukka otti makunautintoa kiitellen Peronin Nastro Azzurro olutta ja minä suositeltua italialaista valkoviiniä. 

Tarjoilu Capperissa oli kiireettömän ystävällistä. Kesälauantaina oli hauska seurata vastapäisen kirkon häähumua, jota ehdimme tiirailla kahden parin verran. 

Lounaamme hinnaksi neljällä pizzalla ja juomilla tuli 77,40 euroa. Suosittelemme Capperia lämpimästi aidon pizzan ystäville. 

3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköiset pizzat. Pitääpä yrittää päästä käymään.

    VastaaPoista
  2. 24€ tuosta käntystä?!? Herrantähden, melkein putosin perseelleni. No ei siinä, hulluhan ei ole se, joka pyytää, vaan se, joka maksaa. Kyllä on katteet kohdillaan taas...

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin