maanantai 17. heinäkuuta 2017

Spotted Pig -parasta perunamuussia ikinä


Spotted Pig on palkitun April Bloomfieldin ravintola NewYorkissa. Halusimme sinne ehdottomasti luettuamme suositukset Siskot kokkaa Nelleltä ja Kulinaarimurulan Jaanalta. Greenwich Villagessa sijaitseva gastropubi menetti tänä vuonna pitkään pitämänsä Michelin-tähden, mutta tuo ei meidän vierailuintoamme latistanut. 

Spotted Pig ei ota lainkaan pöytävarauksia, vaan sisään lampsitaan toivoen mahdollisimman nopeasti vapautuvaa pöytää. Me ehdimme siemailla yhdet ihanat drinkit yläkerran baarissa ennen pöytään ohjaamista. 
Herkulliselta listalta oli vaikea päättää tilattavia ruokia. Lopulta päädyimme melko sekalaiseen settiin ihan vaan maistamishalukkuuksien mukaan annoksia jakaen. 
Possunkorvasalaatti houkutteli meitä eksoottisella ruhonosallaan, joten sitä oli pakko saada. Possunkorva tarjottiin kirpsakkakastikkeisen vihersalaatin kanssa kokonaisena palana. Mietin siinä herkkua haarukoidessa että tätä pitää kokeilla kotonakin. Edelliset possunkorvaakin sisältäneet kokeilut eivät ole menneet ihan nappiin, mutta josko tällaisena ihan yksinkertaisena versiona homma onnistuisi. Reseptikin löytyy April Bloomfieldin kirjasta "A girl and her pig".
Melkein joka pöytään kannettiin roquefort-hampurilaisia, joten tunsimme itsemme melkein pakotetuiksi tilaamaan sellaisen. Onneksi tilasimme! Sämpylä ja pihvi oli oivallisesti hiiligrillattu lihan kypsyyden ollessa juuri toivotun punainen, enemmän raaka kuin kypsä. Tämän lisäksi hampurilaisessa oli ihanan pehmoista ja maistuvaa sinihomejuustoa juuri sopivanlaisesti, joskin Jukka olisi kuulemma pystynyt vahvempaankin makuun. Keralla tarjotut "shoestring" perunat olivat hauskannäköinen, rapsakka lisä. 
Skirt steak tarjottiin rucolasalaatin kanssa valmiina paloina. Hyvää oli tämäkin, mutta ei päässyt muiden ylistettävien annosten tasolle. 
Skirt steakin keralle tilasimme perunamuussia, koska luulimme saavamme lihan pihvin muodossa. Voihan pojat! Vaikka kaikki Spotted Pigissä oli todella hyvää "roasted mashed potatos with kale and cabbage" räjäytti potin. Muussin potut oli ilmeisesti kypsennetty paahtamalla, jonka jälkeen ne oli muussattu voita säästelemättä. Mukaan oli suikaloitu lehtikaalia ja varhaiskaalia, mikä kutkutteli makuhermoja entisestään. Kokonaisuus oli niin tolkuttoman hyvä, että tuumasimme sen olevan tähänastisen elämämme parasta perunamuussia.
Tarjoilu oli koko iltamme ajan rentoa ja asiantuntevaa. Juomasuositukset osuivat ihan nappiin niin viinin kuin oluenkin osalta. Ainoa negatiivinen asia koko paikassa oli valtava meteli, joka haittasi jopa keskustelua pöytäkumppanin kanssa.

Iltamme ruokineen ja juomineen ennen tippiä maksoi 150 dollaria. 
Suosittelemme todella lämpimästi Spotted Pig gastropubia huolellisesti mietityn, rennon ruuan ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin