Tänä kesänä meillä on grillattu kasviksia poikkeuksellisen paljon. Olemme kokeilleet uudenlaisia lisukkeita lihalle, jotta saamme monipuolisempia grillisettejä. Samalla lihankulutus on vähentynyt, kun tarjolla on ollut muutakin kuin perus salaattia.
Kesäkurpitsaa meillä on grillattu aiemminkin, mutta salsan yhdistäminen siihen on meille uutta. Vihreä paprika ja persilja tuo tähän omaa kivaa vinkeyttään makuun. Tähän sopisi hyvin lisätä tuoretta chiliäkin.
Idea lähti ihanaakin ihanammasta Vivi-Ann Sjögrenin kirjasta "Vivi-Annin keittiössä", joka on inspiroinut minua usein ja paljon. Taitava ruuanlaittaja tekee kesäkurpitsoista kiekkoja, minä pidän enemmän pitkittäin veistellystä, ohuesta muodosta.
GRILLATTUA KESÄKURPITSAA JA RAIKASTA SALSAA
600 g kesäkurpitsaa pitkittäin siivutettuna
3 tomaattia
1vihreä paprika
1 sipuli
nippu persiljaa
merisuolaa
oliiviöljyä
viinietikkaa
Sivele kesäkurpitsaviipaleet öljyllä. Grillaa molemmilta puolilta kunnes saavat kauniisti väriä.
Silppua muut kasvikset ja persilja. Sekoita kulhossa. Mausta suolalla,öljyllä ja viinietikalla.
tarjoile erikseen tai yhdessä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat