lauantai 15. heinäkuuta 2017

Grillattu munakoiso aasialaisittain

Pidempään blogiamme lukeneet tietävät,että  minulla on krooninen himo munakoisoruokiin. Niinpä huomatessani grillissä pehmeäksi muhitetun, aasialaisittain maustetun munakoison ohjeen Glorian ruoka & viini lehdessä 4/2017 halusin ehdottomasti kokeilla niitä. 

Lopputulos oli jopa parempi mitä olin uumoillut. Tahnamaisen pehmeäksi kypsynyt munakoiso sisälsi paljon makua, joskin Jukka suurena hoisin-kastikkeen ystävänä kaipasi tämän maustekastikkeen esilletuloa voimakkaammin. Tuore tomaattihakkelus ja korianteri toivat kokonaisuuteen kivaa raikkautta. 
Munakoiso kypsennettiin kahdessa osassa, ensin kokonaisena ja sitten avattuna mausteineen. Puugrillimme on kuin tehty tätä kypsennystapaa varten. Alussa liekit nuolivat munakoison pintaa paahtaen sen. Avattu koiso laitettiin sitten hiillokselle kypsymään.

Meillä munakoiso tarjottiin lisukkeena muun grillisetin ohella. Tämä ruoka pärjäisi silti hyvin itsekseenkin vaikka hyvän leivän kanssa nautittuna. 

GRILLATTU MUNAKOISO

kahdelle

1 iso munakoiso

maustekastike:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
½ rkl sweet chili-kastiketta
½ tl suolaa

päälle:
reilusti korianteria
1 tomaatti

Kuumenna grilli. Laita munakoiso kokonaisena suoraan hiilloksen päälle tai ritilälle niin että liekeit paahtavat munakoison pinnan rapeaksi. Kääntele munakoisoa niin että se paahtuu kauttaaltaan. Nosta pois jäähtymään.

Viillä munakoison kylkeen syvä viilto niin että saat avattua sen kuin kirjan. Tähän asti voit valmistella munakoison vaikka etukäteen. 

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki maustekastikkeen ainekset. Sivele kaikki kastike munakoison sisäpinnalle. Siirrä takaisin kuumaan grilliin. Kypsennä noin 15 minuuttia, jotta kastike imeytyy munakoisoon. 

Kuutioi tomaatit. Hienonna korianteri. Ripottele kuumien munakoisojen päälle. 

Blogista löytyy myös toisenmoiset, yhtälailla herkulliset aasialaiset munakoisot, jotka näin kesällä voi kypsentää grillissä. 

4 kommenttia:

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin