tiistai 25. heinäkuuta 2017

Yyteri on paljon enemmän kuin sen hiekkaranta

 
Porin Yyteri ja muu Meri-Pori on etenkin kesällä ja hellekelillä ihan mahtava Suomiretkeilykohde. Tyttäremme kummit ovat kutsuneet meidät iloksemme useampana kesänä mökilleen aivan Yyterin kylpylähotellin kupeeseen. Ensikertalainen voisi luulla Yyterilomailun olevan pelkkää hiekkaa ja vettä (mikä löhöilijöille suotakoon), mutta alueelta löytyy paljon muutakin. Tässä meidän tärppimme Yyterilomaan:


YYTERIN HIEKKARANTA

Kuusikilometrinen hiekkaranta on kesällä kutsuva kohde niin piknikoijille, uimareille, lautailijoille kuin auringonottajillekin. Matala ranta on kiva ihan pienillekin muksuille. Omat osuutensa löytyvät nudisteille, rantalentispelaajille ja koirillekin.
Horisontissa siintävät isot rahtilaivat kontteineen, jolloin ei voi välttyä laulamasta mielessään porilaisen Dingon Rio Ohoi!-biisiä. 
Talvella Yyterissä on kiva käydä laskemassa pulkalla.

YYTERIN UIMALAMMET

Upean hiekkarannan lisäksi kävelymatkan päässä hotellilta löytyy kaksi kivaa lampea, jossa jo uimataitoiset lapset voivat leikkiä merta lämpimämmässä vedessä. Fatijärvellä on köysiä joiden kanssa sopii hyppäyttää itsensä järveen. Ruutujärvellä on iso trampoliini lammen keskellä. 

RETKEILYREITIT

Yyterin maastossa on hauska lenkkeillä vaihtelevassa, kauniissa maastossa. Ystäväni ja minä teimme Simo-koiran kanssa lenkin Herrainpäivät niemeen. Maasto vaihteli hiekasta kuivan mäntyiseen metsäpolkuun ja rantakivikosta vehreään, luonnontilaiseen metsään. 

 SEIKKAILUPUISTO HUIKEE

Jos ja kun haluat haastaa itsesi, suuntaa seikkailupuisto Huikeen köysiradoille Yyteri Beach Lomakeskuksen viereen. Kolmesta kymmeneen metrin korkeuteen rakennetut köysiradat sisältävät monenlaisia haasteita keinuvista alustoista ja kiipeilystä trapetsitaiteiluun. Lapsemme pitivät eniten köyden varaan liukumaan heittäytymisestä, joita tarjosi tosi paljon varsinkin #7 Liuku-rata.
Huikeessa sinun pitää keskittyä, voittaa jännityksesi ja käyttää voimiasi hauskaa pitäen. Monessa kohtaa pitää ylittää itsensä, mikä tuntuu suorituksen jälkeen vallan mahtavalta. 

KONSERTIT JA TAPAHTUMAT

Yyterissä on monia eri tahoja, jotka järjestävät tapahtumia ja konsertteja. Me kävimme joraamassa Martti Servon keikalla Laguunissa (sillä saatuvilla oli sellainen ylellisyys kuin lapsenvahti viereisestä mökistä). Samaan aikaan käynnissä oli myös Surfviikko, purjelautailukilpailut ja hotellilla oli koko viikonlopun kestänyt Elvis Faniclubin tapaaminen.
Tapahtumiin voi tutustua VisitYyteri sivustolla, VisitPori facesivulla ja alueen ravintoloiden omilla sivuilla.

MERRY MONK GASTROPUBI, REPOSAARI

Yhdelle lounaalle suunnistimme noin vartin ajomatkan päähän Reposaaren Merry Monkiin, paikallisittain Merimunkkiin. Tämä gastropub tarjoilee todella kehuttua fish & chips-annosta käyttäen päivän kalasaalista. Mehevät hampurilaiset ovat myös kiiteltyjä. Herefordin liha niihin tulee lähitilalta Kuuminaisista.
Maistoimme tietysti nämä molemmat paikan klassikkoannokset, jolloin hampurilaiseen tuli majoneesin, salaatin, punasipulin ja tomaatin lisäksi sinihomejuustoa ja ihanan makeaa kiirastuli - eli chili-paprikahilloa. Kokonaisuus oli erinomaisen hyvä, joskin hampurilaisen pihvi oli kysymättä kypsennetty ihan kypsäksi asti. Silti pihvi oli mehevä ja maistuva. Perunat olivat pinnalta rapeita ja coleslaw pehmoisen maistuvaa. Kalassa oli tempurapanerointi tyylinen ohut ja rapea kuori. Suolaa oli kalassa tarpeeksi. Gastropubia on kiitelty myös kivasta olutvalikoimasta. 
Merenrantasijainti on hieno, joskin ruokailuterassi on rakennettu toiselle puolelle taloa. Paikka oli sisältäkin viihtyisän rento. Kassapalvelu oli vierailupäivänämme yltiöhidasta, mutta muu palvelu hymyilevää ja ripeää. 
Pidimme paikasta kovasti koko porukka, lapsia myöden. 

POP UP KAHVILA TYRNIÄ JA TYRSKYJÄ, REPOSAARI
Todellisena sokerina pohjalla pitää mainita viehättävän herkullinen kahvila Reposaaressa, kävelymatkan päässä edellämainitusta Merry Monkista. 
Tyrniä ja tyrskyjä-blogistakin tunnettu Sari Kalliomäki on pistänyt Ukkonsa kanssa pystyyn ainakin kolmatta kesää peräkkäin pop up kahvilan Porin Reposaareen, joka kantaa taitavan leipojan blogin nimeä. Peruskahvin ryystäjänä erikoiskahvien määrä hämmästyttää (eikä ainoastaan määrä, zebra mochasta en ole koskaan ennen kuullutkaan).
Kirkkokadulla, päiväkodin tiloissa on vain yksi sisäpöytä, mutta ulkona auringonpaisteessa monta lisää. Kysyessämme ahkeroivalta vaan ei kiireisen oloiselta pariskunnalta mitä tapahtuu sadepäivinä, he helähtivät sydämelliseen nauruun: "Ei Reposaaressa sada kesällä!". 
Halusin ehdottomasti maistaa kahvilan suosituinta annosta, lasiin koottua juustokakkua talon hillolla. Se oli ihanan tuhtia, rakenteeltaan juuri sopivaa pehmeän ja kiinteän väliltä. Valtava kakkupala jaettiin useamman ihmisen kesken. Maistoimme myös makeaa vadelmasimaa. Kaikki on todella hyvää! Parasta oli kuitenkin iloinen asiakaspalvelu: tilaukset tuotiin tarjottimella pöytään ja kahvia tultiin kaatamaan lisää ilman erillistä toivetta. Hinnat olivat myös hyvin maltilliset. 
Tour de Räpsö-kierrokselle osallistuneet kukkahattuiset naiset polkivat ohi pyörillään, aurinko helli ja nauru raikui. Mitäs sitä kummempaa voi kesähetkeltä toivoa. 

Jos sinulla on suosituksia Yyterin suunnalle, 
ottaisimme ne ilolla vastaan kommentteihin seuraavaa retkeä varten. 

Tervemenoa itsekin nautiskelemaan Yyterin suunnalle!

2 kommenttia:

  1. Yyteri on minulle tuttu lapsuudesta,mutta sen jälkeen en olekaan siellä käynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taaskävin (tietääkseni) ekan kerran aikuisena. Porissa ollaan tavattukin Jukan kanssa aikoinaan,ei tosin Yyterissä.

      Poista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin