Tässä on suutahivelevä kokonaisuus! Ihanan pehmeä, mutta kiinteärakenteinen kampasimpukka saa seurakseen juurevan maa-artisokan ja raikkaan, makean tomaatin. Elegantti alkupala tarjottiin meillä osana hienostunutta grillimenuta.
Kampasimpukka-annoksille tyypillinen paistopinta jäi puuttumaan, kun simpukat kypsennettiin ritilällä. Hieman vaisumpi ulkonäkö ei makua vähentänyt.
Tässä ohjeistetut määrät ovat neljälle pieniksi, kuvanmukaisiksi alkupaloiksi. Idea on nyysitty Risto Mikkolan opuksesta "Koko vuoden grillauskirja".
GRILLATTU KAMPASIMPUKKA
4 kampasimpukkaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
Voitele molemmin puolin öljyllä.
Grillaa suorassa kuumassa lämmössä noin 30 sekuntia per puoli riippuen grillistä ja kampasimpukoiden koosta.
Mausta suolalla ja pippurilla.
MAA-ARTISOKKAPYREE
200 g maa-artisokkia hyvin pestynä tai kuorittuna
voita
kermaa
suolaa
Paloittele maa-artisokat.
Kypsennä kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä.
Lisää voi ja kerma.
Nuiji muussinuijalla soseeksi.
Puserra vielä lävikön läpi jotta saat rakenteesta sileämmän.
Mausta suolalla mikäli tarpeen.
LÄMMIN TOMAATTICONCASSE
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
paistamiseen oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lohkoa tomaatti. Poista siemenet. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota muutama minuutti.
Lisää mausteet ja tomaattikuutiot.
Ota kattila pois liedeltä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat