

Nämä kahvilakuvat ovat ihanasta ja valloittavasta Loviisan Aitasta Ruskolta (vain 6 kilometriä Raision kauppakeskus Myllyltä). Tunnelmallisesta Risulinna blogista sain vinkkiä

Rauna kyseli isämpäiväpostauksen yhteydessä kuvia pihvien "signeerausraudasta". Tässäpä olisi. Kuusisenttimetriä korkeat nimikirjaimet ovat tietysti peilikuvana, jotta pihvin päällä ovat sitten oikeinpäin. Raudan varsi on 46 cm pitkä ja sen päässä on kaunis koukerokoriste. Raudan on takonut porilainen seppä Iro Mäntykorpi Taitotakomo Ahjon Akka:sta. Sovimme kaikki tilaukseen liittyvät asiat sähköpostitse ja hienosti onnistui kaikki. Pastapää jo odottelee että pääsee testaamaan rautaa. Kuumennukseen suositeltiin hiiligrilliä tai mahdollisesti myös kaasulla toimivaa vastavaa.



Tsatsikiin tarvitset:
puolikkaan kurkun
ripauksen suolaa
valkosipulinkynnen
desin partaäijää
lorauksen viinietikkaa
lorauksen oliiviöljyä
mustapippuria
Lisäksi tarvitset:
broilerin rintafileen
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puoli pakettia halloumia
puolikkaan sitruunan mehun
pienen punasipulin
2 sämpylää
lehtisalaattia
Sitten Välispiikin sanoin:
Halkaise kanantissi siten, että saat kaksi ohuempaa fileetä. Paista fileet pannulla tilkassa oliiviöljyä. Suolaa maltilla ja pippuroi reilummalla kädellä.Leikkaa halloumista kuusi ohutta viipaletta ja paista ne samalla pannulla broiskujen kanssa. Tiristä juustoviipaleille mehut puolikkaasta sitruunasta.
Viipaloi sipuli ja revi salaattipuskasta muutama lehti. Puolita sämpylät ja ammenna kaikille puolikkaille tsatsikia. Jaa alapuoliskoille salaatinlehdet ja sipulit. Kasaa niiden päälle fileet ja juustoviipaleet tasapuolisesti. Paina sämpylöiden yläpuoliskot purilaisille katoiksi. Syö hyvällä ruokahalulla. Olut käy hyvin juomakumppaniksi!
Ja jotta tämä postaus vaan entisestään venyisi, pistetäänpä vielä Soppakellarin Tuslan antama vinkki taukopaikkoihin liittyen meilläkin eteenpäin. Savonlinnasta kotiinpäin hurrutellessamme poikkesimme nimittäin Heinolassa Heilassa, jossa oli aivan loistava lihatiski ja paljon pientuottajien houkutteleviä herkkuja. Mainostavat itseään lähiruokatoriksi ja luomupuodiksi. Paikanpäällä on myös kahvila (jota emme nyt testanneet). Mukaan lähti mm. loistavan makuista palvilihaa ja nokkospastaa.