sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Taukopaikkoja ja hampurilaiskaipuuta


Nämä kahvilakuvat ovat ihanasta ja valloittavasta Loviisan Aitasta Ruskolta (vain 6 kilometriä Raision kauppakeskus Myllyltä). Tunnelmallisesta Risulinna blogista sain vinkkiä tästä kauniista paikasta, enkä tiedä pitäisikö kiittää vai manata :). Tuli nimittäin kulutettua
rahaa hiukan aiottua enemmän... Mutta sain minä ihania tavaroita ja muutamia lahjojakin, jotka pakattiin kaupantätien toimesta todella kauniisti. Paikka oli myös mukavasti matkan varrella lapsuudenkotiini, jossa vietimme lasten kanssa mukavia päiviä sukulaisten kanssa. Kahvitauko valkoisesti sisustetussa sopessa vanhassa navetassa oli juuri paikallaan tällä kohden automatkaa.

Rauna kyseli isämpäiväpostauksen yhteydessä kuvia pihvien "signeerausraudasta". Tässäpä olisi. Kuusisenttimetriä korkeat nimikirjaimet ovat tietysti peilikuvana, jotta pihvin päällä ovat sitten oikeinpäin. Raudan varsi on 46 cm pitkä ja sen päässä on kaunis koukerokoriste. Raudan on takonut porilainen seppä Iro Mäntykorpi Taitotakomo Ahjon Akka:sta. Sovimme kaikki tilaukseen liittyvät asiat sähköpostitse ja hienosti onnistui kaikki. Pastapää jo odottelee että pääsee testaamaan rautaa. Kuumennukseen suositeltiin hiiligrilliä tai mahdollisesti myös kaasulla toimivaa vastavaa.



Ja taukopaikoista vielä... Savonlinnaan suunnatessamme kävimme ABC-asemalla syömässä. Hyvää paikassa on se että lapset saavat verrytellä kunnolla aika tilavassa leikkipaikassa ja ruokakin on ollut ihan ok. Vaan nyt ei. Tilasimme Pastapään kanssa hampurilaiset ja mautonta oli. Miten niistä aineksista voikin saada niin tyhjänpäiväistä syötävää?! Tuli ikävä näitä Kulinaarimurulasta testattuja, muidenkin kehumaa halloumi-kanahamppia. Pitäiskö seuraavaksi ottaa näitä evääksi ja pyytää lämmittämään? :D
Välispiikin Überböögö
Tsatsikiin tarvitset:
puolikkaan kurkun
ripauksen suolaa
valkosipulinkynnen
desin partaäijää
lorauksen viinietikkaa
lorauksen oliiviöljyä
mustapippuria

Lisäksi tarvitset:
broilerin rintafileen
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puoli pakettia halloumia
puolikkaan sitruunan mehun
pienen punasipulin
2 sämpylää
lehtisalaattia

Leivo sämpylät Polkkapossun ohjeella. Muotoile sämppikset pyöreiksi ja ennen uuniinmenoa ripsuttele päälle seesaminsiemeniä. Eihän ne muuten hampurilaissämpylöitä ole!

Sitten Välispiikin sanoin:
Tee tsatsiki. Raasta kurkku. Mausta raaste suolalla ja laita se siivilään valumaan. Silppua valkosipuli ja sekoita se valutetun kurkkuraasteen kanssa partaäijään. Mausta seos etikalla, öljyllä ja mustapippurilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Halkaise kanantissi siten, että saat kaksi ohuempaa fileetä. Paista fileet pannulla tilkassa oliiviöljyä. Suolaa maltilla ja pippuroi reilummalla kädellä.Leikkaa halloumista kuusi ohutta viipaletta ja paista ne samalla pannulla broiskujen kanssa. Tiristä juustoviipaleille mehut puolikkaasta sitruunasta.

Viipaloi sipuli ja revi salaattipuskasta muutama lehti. Puolita sämpylät ja ammenna kaikille puolikkaille tsatsikia. Jaa alapuoliskoille salaatinlehdet ja sipulit. Kasaa niiden päälle fileet ja juustoviipaleet tasapuolisesti. Paina sämpylöiden yläpuoliskot purilaisille katoiksi. Syö hyvällä ruokahalulla. Olut käy hyvin juomakumppaniksi!

Ja jotta tämä postaus vaan entisestään venyisi, pistetäänpä vielä Soppakellarin Tuslan antama vinkki taukopaikkoihin liittyen meilläkin eteenpäin. Savonlinnasta kotiinpäin hurrutellessamme poikkesimme nimittäin Heinolassa Heilassa, jossa oli aivan loistava lihatiski ja paljon pientuottajien houkutteleviä herkkuja. Mainostavat itseään lähiruokatoriksi ja luomupuodiksi. Paikanpäällä on myös kahvila (jota emme nyt testanneet). Mukaan lähti mm. loistavan makuista palvilihaa ja nokkospastaa.

8 kommenttia:

  1. sunnuntaipäivää :) tosi mukava jos viihdyitte Loviisan aitassa! Se koko talo/ aitta on kyllä aivan suloinen.. Itse sain vinkkiä anopiltani, ja mekin miehen kanssa onneksi pääsemme käymään siellä usein koska miehen lapsuuden kodissa pyörähdämme suht lähellä.

    Aivan loistava lahjaidea tuo signeerausrauta, kiitos paljon kuvista ja koordinaateista mistä kysellä tuomoista.. täytyy sanoa ettei ole tuommoisen raudan olemassaolo käynyt mielessäkään :) ihan loistavaa.

    Tuosta huoltis-ruuasta tuli mieleen, että kerran syötiin ulkomailla asumisen jälkeen suomeen tullessa ABC-huoltoasemalla lihapullia puolukkasurvoksen ja perunamuussin kanssa, ja silloin maistui aivan taivaalliselta.. mutta empä ole käynyt päivittämässä hetkeen näitä mielikuvia :)

    VastaaPoista
  2. olisin ehkä viihtynyt vielä paremmin ihan yksin, sillä nyt lapseni - mites sen nätisti sanoisi- olivat kovin uteliaita ja kokeilunhaluisia ;) kahvilla tunnelma oli kyllä hartaan hiljainen ja rauhallinen, kiitos herkullisen suklaakakun!

    eikös kuulostakin fiinimmältä sanoa signeerausrauta kuin polttorauta? näin joskus vastaavan jollain Jenkkisivuilla ja kysyin voisiko ko seppä sellaisen valmistaa. Lupasi, kun varmisti ensin ettemme hosu sillä eläviä.

    huoltisruuat ovat yleensä ihan ok, mutta nyt kyllä oli luokattoman huonoa. miten kokolihapihvihampurilaisesta, jossa on cheddaria, majoneesia ja pekonia saa edes mauttoman?! ihmettelen vaan...

    VastaaPoista
  3. Hei, näyttääpä kahvila kauniilta!

    Olen pidemmän aikaa seurannut ruokablogiasi lähes päivittäin, ja nyt sain perustettua oman blogini. Tämä vain mainoksena, jos kiinnostaa käydä kurkkaamassa! Vielä siellä on aika vähän ohjeita, sillä perustin blogin vasta viikonloppuna.

    VastaaPoista
  4. masu: kiva että käyt blogissamme ja nyt intouduit kommentoimaankin. kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita ja toivottavia!

    juu, kahvila ja sisustuskauppa oli tosi kaunis. kahvilan pöydätkin oli katettu myynnissä olevilla tuotteilla ja toimi ainakin minuun. kuvassa oleva sydämellä koristeltu kaitaliina lähti matkaan vielä kaiken kukkuraksi...

    kävinkin vilkaisemassa jo ruokablogissanne. herkulliset synttärikekkerit olitte kyllä pitäneet! marinoidut kasvikset oli pantu esille tosi kauniisti!

    VastaaPoista
  5. Raudat näyttää tosi hienoilta. Mahtava lahjaidea toi kyllä oli. Säilyikö salaisuutena loppuunasti, jos postitettiin kotiin?

    VastaaPoista
  6. itseasiassa tyttäremme kummit asuvat ihan lähellä Takomoa ja toivat raudan salaisesti perille. postituskin onnistuisi salaa, sillä olen kotona päivät lasten kanssa ja ehdin aina laatikolle ennen miestäni. tuo on kyllä niin pitkä että olisi varmaan tarvinnut hakea postikonttorilta. työssäkäyvät tietysti pyytäisivät postitusta työpaikalle, vink vink ;)

    lahjaideana se oli myös mielestäni hyvä ja lasteni isä tykkäsi. sopisi myös sellaiselle jolla on jo kaikkea - harvalla varmaan on tällaista. ja voisihan siihen kysyä tiettyä kuviota tms. mitä on takomalla mahdollista tehdä.

    VastaaPoista
  7. Just. Rupes maha kurnimaan jo kuvasta... Vähänkö hyvää varmaan. Käy osallistuu arvontaan ;)

    VastaaPoista
  8. noora: hyvää kyllä oli! voinpa vaikka käydäkin!

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin