tiistai 11. marraskuuta 2008

Isänpäivää ilmailuhengessä

Pastapään vuoden tärkein juhlapäivä oli sunnuntaina, siis Isänpäivä. (Pääsemme raportoimaan asiasta vasta nyt, kiitos Elisan :Z) Meille juhlapäivään liittyy aina salaisuuksia, mutta varmaa on, että aamupala nautiskellaan meidän sängyssämme ja hyvää ruokaa nautitaan pitkin päivää.

Erikoisaamupalaksi isälle pitää olla AINA pekonia ja salmiakkia. Nyt myös mm. karjalanpiirakoita. Lautaset vasta matkalla makkariin.

Polentakatkaravut

Lounaaksi reippaan ulkoilun jälkeen nautimme pienet annokset katkaravunpyrstöjä kahdella tavalla. Jemmassa oli kaksikin kokeilemisenarvoista reseptiä ja kun en osannut päättää kummasta lasteni Isä pitäisi enemmän, tein molemmat :). Polentakatkarapuihin ohje löytyi Jamsin emännöimästä blogista Jokapäiväistä leipää. Tom Rim:n ohje löytyi Rossanalta.

Tom Rim meidän tyylillä eli katkarapuja karamellisoidussa kastikkeessa

Jälkiruokakin löytyi blogimaailmasta. Kinuskikissan espressokakku tehtiin jo lauantaina jääkaappiin jähmettymään. Meidän kakkumme sai koristeekseen lentokoneita ja sydämiä. Suklaiset koristeet tein aamusella sulattamalla suklaata mikrossa ja lusikoimalla sitä muottiin, jossa lentsikat saivat sitten jähmettyä ennen kakulle siirtymistä.

Ruuat ja kakku olivat oikein hyviä, kiitos kaikille kolmelle reseptejään jakaneille! (Laitan reseptejä jahka tästä naputtelen)

Päivällinen nautiskeltiin jo totutusti Helsinki-Vantaan lentokentän Fly Inn-ravintolassa. Tämä oli kolmas isänpäiväruokailu tuossa paikassa ja voimme kyllä suositella lämpimästi! Lapset pysyvät hyvin tuoleissaan hyvän ruuan ja mielenkiintoisen ohjelman -eli lasien takaa näkyvän lentokenttähulinan- myötä. Neljävuotias varsinkin katseli haarukointinsa välissä tosi kiinnostuneena catering-autoja, Airbusseja ja porrasautoja. Ruoka oli taas todella hyvää!

Isänpäivämenu oli tehty valmiiksi niin että aikuisten pääruualla oli kaksi vaihtoehtoa. Me molemmat päädyimme saksanhirveen joka oli herkullista ja kaunista! Toisena vaihtoehtona oli hiillostettua lohta valkoviinikastikkella, paahdetuilla juureksilla ja perunakakulla.Alkuun savuporotartar ja marinoituja karpaloita. Mukana menossa myös timjamimaustettuja, kylmiä perunalohkoja.

Saksanhirven ulkofileetä, punaviinikastiketta sekä paahdettuja juureksia ja perunakakkua

Lapsille oli omat menu. Puolitoistavuotias nautiskeli lohta ja neljävuotias lehtipihviä kotitekoisen oloisten ranskalaisten kera. Toinen perunavaihtoehto olisi ollut muhennos. Jälkkäriksi lapsille oli vaniljajäätelöä suklaakastikkeella, aikuisille mansikkakakkua. Lasten menu oli 8,50 nassulta, aikuisten 36e/hlö.

Pöytä isänpäiväksi pitää varata etukäteen, sillä paikka on todella suosittu varsinkin lapsiperheiden kesken. Ikkunapöydän sai tänä vuonna pari viikkoa aikaisemmin varaamalla. Lähtiessä ravintolasta sai vielä lipukkeen, jonka avulla parkkimaksun sai kuitattua ilmaiseksi.

Lahjaksi isä sai suukkojen ja korttien lisäksi neljävuotiaan kerhossa maalaaman kahvikupin (näkyy kakkukuvan taustalla), lentokone t-paidan ja "Taivaallisia herkkuja" keittokirjan, jossa tarinoita ja reseptejä Finnairin lennoilta. Kaksi viimeksimainittua ovat huippulöytöjä kirpparilta. Olin myös teettänyt Porilaisessa Taitotakomo Ahjon Akka:ssa polttoraudan, jossa on Pastapään nimikirjaimet. Nyt hän voi sitten "signeerata" paistamansa pihvit :). Voin lämpimästi suositella Ahjon Akkaa. Tilaus otettiin vastaan ja toimitettiin nopeasti. Työnjälki oli erittäin hienoa!

Olipa ihana isänpäivä yhdessä perheen kansssa!

Onnea vielä isälle ja papoille!

4 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja! Ihan mielettömän veikeä idea nuo taivutetut haarukat. Mistä nuo tosi söpikset valkopunaiset lautaset(?) on hankittu?

    VastaaPoista
  2. Olipa hyviä herkkuja, mutta oli päiväkin ja se isä varmaan ansainnut tämän herkuttelun.

    VastaaPoista
  3. Kylläpä isää hemmoteltiin. :) Olisi hauska nähdä kuva siitä polttoraudasta, tai sillä merkitystä pihvistä.

    VastaaPoista
  4. Rossana, punaiset lautaset/mini tarjottimet on Japanin tuliaisia viime kesän Tokion reissulta.

    Arleena, todellakin hyvää oli ja olen sen ansainnut :)

    Rauna, kyllä todellakin hemmoteltiin, oli upea päivä! Polttoraudasta voidaan laitta kuvaa vaikka viikonloppuna. Pitää kuitenkin tutustua miten rautaa käytetään. Haasteena on, että sen pitää tod. näk. olla punahehkuinen, jotta sillä saa poltettua jäljen. Ja niin kuumaksi sitä tuskin saa ilman avotulta tai hiiligrilliä tms. Luulen että kokeilu menee ensi grillikaudelle.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin