lauantai 15. marraskuuta 2008

Juustokakku kahvilla

Tämä herkullinen kakku löytyi Kinuskikissan leivontablogista. Olemme kovasti juustokakun ystäviä koko perhe ja tämä oli taas yksi oivallinen versio. Sopi oikein mainiosti isänpäivän juhlapöytään.

keksipohja :
200 g domino-keksejä sisälmyksineen
75 g voita tai margariinia
1 iso Daim-patukka

Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja murskaamalla täytekeksit muovipussin sisällä. Sulata rasva kattilassa ja lisää keksi- ja Daim-murut sekaan. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperoidun rengasvuuan pohjalle. Jos kaipaat tarkempaa ohjeistusta, kurkkaa tänne Kinuskikissan sivulle.

Täyte:
2 dl vahvaa kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä

Keitä kahvia (2 dl + 2 rkl).

Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.
Erota kiisselistä 1 ¾ dl. Leikkaa puolikas Daim-patukasta veitsellä murskaksi ja sekoita tuohon erottamaasi kiisselimäärään.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput (ei Daim-murskaa sisältävä osa) kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.

Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

Koristelin kakun suklaakarkeilla. Tein ne itse sulattamalla suklaata mikrossa ja lusikoimalla sitten sulan suklaan lentokone- ja sydänmuotteihin.

Kiisselisattumat olivat odotettua miedomman makuisia, kahvini olisi saanut olla ehkäpä vahvempaa. Sattumat eivät suussa erottuneet muusta kakusta, mitä hiukan mietiskelin leipoessa. Kiisselisattumat eivät olleet mielestäni välttämättömyys. Daim-muruset sen sijaan toivat kakkuun ihanaa makua. Kaikenkaikkiaan oikein herkullista!

2 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä ja mukavan sattumaiselta sinun tekemänäsi! Kiva, että tykkäsitte! :)

    VastaaPoista
  2. kinuskikissa: kyllä tykättiin! juustokakut maistuu komiasti meillä kaikille.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin