keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Teriyakikanaa Kauniista Vaniljakeittiöstä

Hävettää. Japanista tuotu mirini-pullo avattiin vasta nyt. Mutta onneksi edes nyt, sillä Rossanan blogista kokattu teriyakikana oli hurjan hyvää.

Hiukan muokkasimme alkuperäistä reseptiä lähinnä kaappiemme sisällön puutteiden takia. Sake oli suurin puutos. Kevätsipulista emme suosittele tinkimään, sillä se toi raikkautta annokseen.

Kerrankin pidemmittä horinoitta asiaan:

Sekoita marinadi ja lisää kanat:
1 valkosipulin kynsi
1,5 tl inkivääritahnaa
0,8 dl soijakastiketta
(1 rkl sakea)
0,6 dl miriniä
450 g kuutioituja kanan rintafileitä

Laita kana marinoitumaan jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.

2 rkl rypsiöljyä
1 tl seesamiöljyä
1 sipuli
2 tl sokeria
kevätsipulia
seesaminsiemeniä

Valuta kanat marinadista ja laita pieneen kattilaan marinadi talteen. Kiehauta marinadi ja anna porista pari minuuttia. Keittele samalla nuudelit valmiiksi.

Wokkaile kanat rypsi- ja seesamiöljyssä kypsäksi. Wokkaa sipuleita minuutti ja ripottele päälle sokeri. Lisää nuudelit ja marinadi. Sekoittele. Koristele seesaminsiemenillä ja kevätsipulilla.

9 kommenttia:

  1. Oih miten kauniit syömäpuikot! Ovatko Japanin tuliaisia?

    VastaaPoista
  2. rossana: eivät ole Japanista vaan Kiinasta muurin juurelta pari vuotta sitten ostetut. tykkään niistä itsekin kovasti. pienet silkkipussukat ovat aika hienot.

    voiko kiinalaisilla puikoilla syödä japanilaista ruokaa...? ;)

    VastaaPoista
  3. Tai vietnamilaista lihapullakeittoa japanilaisilla puikoilla???;)

    VastaaPoista
  4. ai kauhee! ethän sä vaan niiiiiin ole menny tekemään ?!!? ;)

    VastaaPoista
  5. Mäkin voisin kokeilla tuota, tosin tofun kans kun en ole lihansyöjä, hyvältä kuulostaa.Mulla onkin avaamaton mirinipullo kaapissa, olen sille etsinyt käyttötarkoitusta, tässähän se tuli!

    VastaaPoista
  6. yaelian: suosittelen. vaikka meiltä sake puuttuikin, oli marinadi silti tosi maistuva. lisää mirini-sisältöisiä ohjeita löytyy varmasti sammakon "kasvimaalta keittiöön"-blogista. ajattelin ainakin itse suunnata sinne seuraavaksi.

    VastaaPoista
  7. Kaunista kanaa. Vähän harmi, että menin valmistamaan oman kanani aika tutulla tavalla, vaikka maukasta olikin. Halloumia ja oliiveja kun seurana niin avot!

    Karjalanpiirakat näytti myös niin houkuttelevilta. Kotoisia, lämpöisiä, rakkaudella uunissa paistettu. Voi kun olisi lähietäisyydellä joku aito leivinuuni.

    VastaaPoista
  8. Japanilaiset puikot ovat kärjiltään teräviä toisin kuin kiinalaiset eli tietty ero on olemassa.

    Ostin kaksi matkamuistoa itselleni keisarillisen puutarhan museosta: teepurkin ja puikkoparin, joka on kovin asenteellinen: vaaleansiniset pidemmät, ja pinkit lyhyemmät... Jos minua vielä joskus onnistaa ja löydän itselleni tyttöystävän blogannen niistä ja ruoasta :)

    No, ehkä ikisinkun pitäisi vain kutsua joku ystävä syömään ja hoitaa puikot pois päiväjärjestyksestä.

    VastaaPoista
  9. rauna: hallomi on kyllä tosi hyvää!
    karjalanpiirakkaleivonta otetaan tänään uusiksi sunnuntaita silmälläpitäen...oli ne vaan niin hyviä!

    ari: olen huomannut saman eron omissa puikoissamme. japanin puikkomme ovat vain tumman väriset, joten halusin laittaa nämä värin takia :) ja kyllä näilläkin syödä pystyi ;)

    ihanalta kuulostavat puikkosi! mietin ostaa lapsille jotain hauskoja "lapsellisia", mutta käytännöllistä ajattelua harjoittavana jätin hyllyyn.

    huomasin muuten Japanin keikallamme että aika kalliita olivat nuo puikot monissa paikoissa Japanissa.

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin