lauantai 27. joulukuuta 2008

Kinkku syödään, keinolla millä hyvänsä!

Meillä ei tänä vuonna ole kinkunpakastamismahdollisuutta. Olemme siis koettaneet keksiä mahdollisimman monia erilaisia ruokia, johon tätä herkkua saisi upotettua niin ettei Joulupöydän kunkku tulisi korvistakin ulos.

Kotona-blogin emäntä Arleena oli jo ehtinyt listata muutamia meidänkin suunnittelemia kinkkuruokia: kiusausta ja hernekeittoa. Jälkimmäisestä meitä muistutti kommenttilootassa ystävällisesti Tsajut-blogin toinen osapuoli J. Suunnitelmissa on keitellä myös Minestronekeitto .

Kinkku on meillä tähän meneessä sujahtanut jo pastan seuraksi silputun sipulin ja kerman kanssa. Jos Joulun juustolautasellamme olisi ollut myös sinihomejuustoa, olisi sen sukellus tähän ruokaan ollut erittäin suotavaa. Vaan kun ei ollut. Toinen osuva pastaresepti voisi olla tämä aurinkotomaattinen versio.

Leivän päällä kinkkua on nähty useaan otteeseen ja onpa sitä närpitty jääkaapista ihan sellaisenaankin. Saimme myös vihjettä että potkasta loppulihoineen saa keiteltyä maailman parhaan kaalikeiton pohjan.
Sitten tein huippulöydön Ruokamaailma-lehdestä, nimittäin itämaisen kinkkupiirakan! Kinkku upposi piirakan sisään tavalla, joka vei ajatukset kauas joulukinkusta. Alkuperäinen ohje pakastepiirakkataikinoineen löytyy täältä. Omamme poikkesi pohjan ja myös maustamisen osalta. Ruokamaailman piirakkaohjeistuksesta puuttui kokonaan suola. Lisäsin itse täytteen sekaan keltapapukastiketta, joka sisältää soijaa. Jos tuota kastiketta ei kaapistasi löydy, suosittelen soijaa tai vaikkapa ihan suolaa.

Erittäin suositeltava

ITÄMAINEN KINKKUPIIRAS

1 paketti (400 g) pakastepiirakkataikinaa tai piirakkataikina täältä
Arvioisin että 300 g piirakkataikinaa riittää. Itse tein 400 g taikinaa ja painelin osan yksittäisiin muffinivuokiin

Täyte:300 g joulukinkkua
2 pientä paprikaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
½-1 tl currymaustetta
2-3 rkl makeaa thai-chilikastiketta
2-3 tl keltapapukastiketta tai maun mukaan soijaa
3 kananmunaa
2 dl kookosmaitoa

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan tai tee se itse ja pane vetäytymään jääkaappiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele (suuri) piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia.

Paloittele kinkku ja paprikat. Kuori ja paloittele sipuli. Ruskista kinkkua hetki öljyssä paistinpannulla, lisää loppuvaiheessa sipuli ja paprika. Lisää curry, chili- ja keltapapukastike, sekoita. Maistele maku kohdalleen.
Kaada seos esipaistetulle pohjalle. Sekoita kananmunat ja kookosmaito keskenään. Kaada vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa piirakka lämpimänä. Meillä kaverina oli rucolalehtiä. Salaatti itämaiseen tyyliin ;).

Mihin te olette upottaneet oman kinkkunne?

11 kommenttia:

  1. Minä upotan loput kinkut tähän italialaiseen klassikkoon, jota sopii lämpimästi kaikella kansalle suositella. http://prinsessaruoka.blogspot.com/2008/07/pasta-ai-piselli-e-prosciutto.html

    VastaaPoista
  2. tänään tein piirakkaa kinkun lopuista.nam nam.

    VastaaPoista
  3. kiitti vinkistä Veera ja Ekku. Laitan Ekku tähän suoran linkin sinun piirakkaasi , että muutkin pääsevät helposti vilkuilemaan herkkuasi.

    VastaaPoista
  4. Kinkkua enkä muutakaan lihaa enään syö, mutta salaattiin olen ennen käyttänyt. Ja piirakka näyttää hyvältä:-)

    VastaaPoista
  5. HehHehHee! Ihanaa, että muutkin painislevet pulmien kanssa. Hyvät vinkit!

    VastaaPoista
  6. Yaelian: salaattikin kuulostaa mukavan erilaiselta verrattuna joulupöydän kinkunkäyttöön.

    nemo: juu, tuo kinkku tuntuu olevan hiukan liian riittoisaa...;)

    VastaaPoista
  7. Voi jesta, kiitos kinkkupiirasohjeesta!!! Meillä todellakin ___Kummittelee___ se kinkku tuolla jääkaapissa, suorastaan huutaa haluaan päästä syödyksi mahd. pian.. Ehkä mie vielä sen uskallan tuommoseen piiraaseen lykätä? Huomenna kauppaan, ja tekemään tätä piirakkaa. Nami.

    VastaaPoista
  8. ollopas hyvä Insanity_! meillä huutaa edelleen ja aina vaan se kinkku tuolla jääkaapissa, kun välillä täytyy pupeltaa jotain muutakin kuin kinkkua.

    VastaaPoista
  9. Parasta mielestäni oli hernekeitto, johon loput kinkusta upposi loistavasti, luusta sai melkeinpä makean maun keittoon.

    Tuota piirakkaa voisi kokeilla jossain vaiheessa, kunhan kinkku on hiukan unohtunut.

    VastaaPoista
  10. tiedän fiiliksen arleena! meillä kinkku alkoi jo pikkasen tökkiä...

    parasta tuhoamisruokaa jonka toteutimme oli mielestäni pasta. hernekeittoa emme suunnitelmista huolimatta tehneetkään. ehkä sitten ensi vuonna :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä piirakkareseptistä Merituuli. Sain siitä idean piirakkaani josta sovelsin perinteisemmän version. http://www.pullantuoksuinenkoti.com/2014/12/herkullinen-kinkkupiiras.html

    VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin