keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Friteeratut risottopallerot

Mihin käyttää risoton loppu?

Meillä jää usein risottoa. Olen tottunut tekemään neljän hengen annoksen ja koska poikamme ei risotosta välitä, sitä pakostakin jää yli. Sitä paitsi risottoa on hankalaa tehdäkään pieniä tai vastaavasti suuria eriä. Jos risoton lämmittäminen seuraavana päivänä ei houkuttele, kokeilepa vaikka seuraavaa.

Pyörittele risotosta pieniä palloja.
Kieritä ne ensin jauhossa, sitten rikotussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Tiristä 180 asteisessa friteeraukseen soveltuvassa öljyssä noin viisi minuuttia kunnes pallurat ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Tarjoa vaikkapa alkupalana tai tapas-pöydässä.

Jos teet risottopalluraan painauman, täytät sen kastikkeella ja painat kiinni sekä tiristät öljyssä, olet tehnyt italialaisia arancineja.

Friteeraus on kaikessa herkullisuudessaan ja epäterveellisyydessään yleistynyt keittiössämme. Siihen on syynä friteerauksen helppous, johon taas on syynä Joulupukin tuoma digitaalinen lämpömittari. Anturia öljyssä uittamalla saa asteen tarkkuudella öljyn lämpötilan. Näin on helppo seurata myös öljyn viilenemistä friteerauserien välillä ja taas lämpiämistä. Mittaria on käytetty myös paistien ja kinkun kypsentämisessä. Jahka sille päälle satun, aion käyttää mittaria myös suklaan temperoinnissa. Tämä on nyt niitä vehkeitä joiden hankkimisen jälkeen miettii, miten ennen on tullutkaan toimeen ilman.

Venetsian Karnevaali on värikäs ja loistelias tapahtuma. Tässä vielä lisää luvattua pukuloistoa:6 kommenttia:

 1. Uskomattoman upeita karnevaaliasuja! Varmaankin elämys nähdä nuo siellä.

  Riisipalleroita tein minäkin joskus Suomessa pojalleni,kun riisiä jäi yli. Ne on kivoja ja niitä voi muunnella. Friteerauskeitin mulla oli ennen, mutta ei ole ollut enään pariin vuoteen.

  VastaaPoista
 2. Yaelian: ovat kyllä upeita juu! ja joka päivä erilaisia, kun eri tyypit tulevat näyttäytymään.

  me emme olleet aikaisemmin riisipalleroita tehneetkään, mutta varmasti teemme jatkossa! muistelin Sammakonkin tehneen juustotäytteisiä (?) Kasvimaalta keittiöön blogissaan. täytyy varmaan kokeilla niitäkin.

  VastaaPoista
 3. mekin saatiin digitaalinen lämpömittari :)

  VastaaPoista
 4. Satutko yhtään muistamaan tuon ilmakuivatun kalkkunan merkkiä? Keskustan stockmannilta ei löytynyt, josko merkin tietäisi, niin voisi pyytää tilaamaan tai lähteä kyselemään tapiolasta. Näin jalkavammaisena kun ei mieluusti liiaksi liikkuisi...

  VastaaPoista
 5. anonyymi: emme kyllä yhtään muista merkkiä. kyseleppä ihan ilmakuivattuna kalkkunana. ja löysimme sen siis ihan leikkelehyllystä vakuumipakkauksesta.

  me usein soittelemme kauppoihin jos haussa on joku tietty, yksittäinen tuote. ei millään viitsi yhden asian takia lähteä viuhtomaan jos vielä on epävarmuutta saatavuudesta.

  onnea jatkometsästykseen.

  VastaaPoista
 6. Nelle: (meinas epähuomiossa unohtua sulle kommentointi) eikö ole kätevä? mihin te olette sitä käyttäneet? onko piippaukset ja kaikki :)?

  VastaaPoista

Nyt kiinnostaisi kuulla mitä sinä tuumaat

Blog Widget by LinkWithin